Overslaan naar hoofdinhoud

Het is zover! De langverwachte officiële game van de 24-uursrace van Le Mans en het FIA World Endurance Championship is in ontwikkeling. Le Mans Ultimate belooft een ongeëvenaarde ervaring te bieden aan racefans over de hele wereld. In dit artikel vertellen we je alles wat jij moet weten en wat wij weten 😉

Ontwikkeld door Studio 397, onderdeel van Motorsport Games en bekend van rFactor 2, zal deze PC-simulatie de actuele grid van het 24-uurs evenement van Le Mans én het hele WEC-seizoen bevatten. Dit vinden wij persoonlijk erg gaaf! Studio 397 springt hiermee in een steeds populairder wordende niche. Met geplande release in december 2023, biedt Le Mans Ultimate niet alleen een vernieuwde game-engine, maar ook een nieuwe structuur, game-modi en online functionaliteit.

Le mans ultimate ferrari

Le Mans Ultimate: Alle Teams en Klassen Speelbaar

Le Mans Ultimate zal alle klassen van het 2023-seizoen bevatten, waaronder LMH, LMDh, LMP2 en GTE. Verschillende Hypercars en Le Mans Daytona hybridevoertuigen zijn al op verschillende platforms verschenen, zoals iRacing, rFactor 2 en Gran Turismo 7. Maar Le Mans Ultimate zal al deze voertuigen samenbrengen, inclusief de Ferrari 499P, Porsche 963 en Peugeot 9X8.

Op dit moment zijn alleen de Porsche LMDh en Ferrari 488 GTE getoond, maar er zullen ongetwijfeld meer voertuigen volgen. Het GTE-kampioenschap wordt na 2023 vervangen door de nieuwe ‘LMGT3′-categorie. Daarom is dit je kans om te genieten van de GTE-auto’s voordat ze van het toneel verdwijnen.

Beroemd Circuit de la Sarthe en Meer

Een van de hoogtepunten van Le Mans Ultimate is het beroemde Circuit de la Sarthe, dat zowel in droge als natte omstandigheden en op verschillende tijdstippen van de dag te ervaren zal zijn. Maar dat is nog niet alles. Het spel zal ook andere circuits uit het World Endurance Championship bevatten, zoals Monza, Fuji en Spa-Francorchamps. Zo kun je de spanning en uitdaging van deze iconische circuits zelf ervaren.

Le mans ultimate

RaceControl: Online Multiplayer en Co-op

Online multiplayer wordt een belangrijk aspect van Le Mans Ultimate, met een nieuw systeem genaamd ‘RaceControl’. Hier kun je deelnemen aan competitieve online races en zelfs privélobbies hosten. Het ontwikkelingsteam van Studio 397 is op zoek naar online alfa-testers om het multiplayergedeelte te optimaliseren.

Maar er is nog iets interessants: er wordt gewerkt aan een asynchrone coöperatieve modus, waarbij coureurs op verschillende tijdstippen stints kunnen rijden. Je kunt bijvoorbeeld een deel van een endurance race voltooien en het stuur overdragen aan een vriend die op een later tijdstip zijn stint kan voltooien. Dit belooft een unieke multiplayer ervaring te worden en iets waar wij erg naar uitkijken!

Speelbaar bij de 24-uursrace van Le Mans

Een vroege versie van Le Mans Ultimate zal speelbaar zijn tijdens de echte 24-uursrace van Le Mans, die plaatsvindt van 7 tot 11 juni. Dit biedt een unieke kans om het spel uit te proberen en feedback te geven via enquêtes ter plaatse. De Porsche 963 en Ferrari 488 zullen beschikbaar zijn om te testen. Het ontwikkelingsteam hoopt gedurende 2023 aanwezig te zijn bij andere evenementen om meer mensen de kans te geven Le Mans Ultimate te ervaren.

Le mans ultimate porsche 963

Een Nieuw Platform voor Le Mans Virtual Series Esports

Le Mans Ultimate zal ook dienen als het platform voor de Le Mans Virtual Series esports-competitie. Hoewel de exacte datum van de terugkeer van de esports-competitie nog niet bekend is, zal deze nieuwe game worden gebruikt. Bovendien kunnen de manier waarop coureurs en teams deelnemen aan de competitie mogelijk veranderen. Er wordt gesproken over een ‘ladder van mogelijkheden’, waarbij waarschijnlijk gebruik wordt gemaakt van het online RaceControl-systeem.

Release Date Le Mans Ultimate

Le Mans Ultimate wordt verwacht om in december 2023 uit te komen voor de pc en zal gedurende een langere periode ondersteuning ontvangen. Hoewel er nog geen garantie is voor consoleversies, wordt dit wel geëvalueerd. Motorsport Games en Studio 397 hebben als doel om gamers en autosportfans de ultieme ervaring te bieden, waarbij ze continu updates en exclusieve achtergrondinformatie delen via hun sociale media kanalen.

Le Mans Ultimate: Laat je Meeslepen in de Wereld van Endurance Racen

Laat je meeslepen in de wereld van Le Mans Ultimate en geniet van de opwinding en het realisme van de 24-uursrace van Le Mans en het World Endurance Championship. Voeg de game alvast toe aan je verlanglijstje op Steam. Dit wordt een race-ervaring die je niet wilt missen!

Wilco Verhaegh

Auteur Wilco Verhaegh

Ruim 18 jaar geleden begon mijn passie voor simracen met Grand Prix 4. Mijn passie voor racen, autosportfotografie en gaming kent geen grenzen. Met Motorsport-Pictures.com leg ik raceauto's vast op de gevoelige plaat. Bovendien ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

Meer berichten van Wilco Verhaegh
nl_NLNederlands