Overslaan naar hoofdinhoud
zoek
0

Het nieuwe seizoen van iRacing staat weer voor de deur! Met 2022 zo goed als achter ons kunnen we vanaf deze maand genieten en vooruit kijken op het nieuwe jaar. En 2023 beloofd veel goeds en moois. Zo trapt iRacing ‘m af met een nieuw seizoen, en dat betekent dus veel nieuwe content en in-game optimalisaties en functionaliteiten. In dit artikel lees je alles wat nieuw is in iRacing season 1 2023! En dat belooft heel veel gave auto’s, circuits en meer! Ready. Set. Go!!

iracing dallara

Nieuwe auto’s iRacing season 1 2023

iRacing pakt dit seizoen goed uit met maar liefst drie nieuwe auto’s: de langverwachte BMW M Hybrid V8, de Mercedes-AMG W13 E Performance F1 auto van dit jaar bestuurd door Lewis Hamilton en George Russel én de nieuwe Toyota GR86. De eerste twee auto’s zijn paid content, de laatste is een gratis add-on voor de base game.

BMW M Hybrid V8

Het beloofd een groots jaar te worden in het FIA World Endurence Championship met de komst van veel nieuwe fabrikanten die de strijd met elkaar aan gaan binnen de nieuwe Hybrid klasse. Zo ook BMW maakt haar langverwachte entree tot de lange afstandsraces met de nieuwe BMW M Hybrid V8. Het is de eerste hybride auto van BMW die een elektro motor combineert met een twin-turbo V8.

De hype rondom deze auto is in ieder geval enorm en het zal me niets verbazen als dit, naast de Dallara F3, de meest populaire raceauto in iRacing gaat worden!

Mercedes-AMG W13 E Performance

De komst van de Mercedes-AMG W13 E Performance komt misschien wel als een enorme verrassing. Waar Mercedes deze auto maar al te graag wil vergeten naar een slecht seizoen, mag de sim racing community de Mercedes-AMG W13 nog lang aan de tand voelen. Het is maar te hopen dat dit de meer competitieve W13 versie is van het einde van het seizoen en niet de stuiterende versie waarmee ze het seizoen begonnen. Als dat zo is dan wordt deze auto een hoofdpijn-dossier 😉

mercedes amg w13 racing

Toyota GR86

Het is goed om te zien dat iRacing naast betaalde content de nieuwe Toyota GR86 gratis in de game bijvoegt. Het is een racemachine waar jij je iRacing carrière mee van start zult gaan. Het gaat de (oude) Pontiac Solstice vervangen in de Sim-Lab Production Car Challenge. Wordt dit een serieuze concurrent van de Mazda MX5 cup óf gaat de GR86 deze populaire cup auto van de troon stoten?

toyota gr86 iracing

Twee nieuwe circuits én een upgrade

Circuit Magne-Cours

Het zijn niet alleen nieuwe auto’s waarmee we kunnen racen, maar ook twee nieuwe circuits én upgrades naar een bestaand circuit. Zo maakt eindelijk een van mijn favoriete circuits haar debuut: Magne Cours. De voormalige Franse Grand Prix is een absolute parel en een heel fijn circuit om op te racen! Helaas zien we dit circuit weinig tot niet terug in hedendaagse race games. Heel tof dat ze Circuit de Nevers Magny-Cours hebben toegevoegd aan de road courses in iRacing!

iracing 2023 season 1 new track

Lincoln Speedway

Ik ben zelf niet zo’n fan van Dirt en oval races in iRacing, maar deze race klasse is met name in Amerika mega groots en populair. Als je een dirt oval fan bent dan kan je vanaf dit seizoen genieten van Lincoln Speedway!

Sebring International Raceway

Bij de fans is Sebring International Raceway misschien wel de meest favoriete locatie. Dit circuit krijgt eindelijk de broodnodige upgrade die het circuit verdient. Hoewel het geen nieuwe laserscan van de baan is, zal er voornamelijk een nieuwe look en grafische upgrade zijn waar fans hun ogen uit kunnen kijken.

sebring international circuit upgrade iracing season 1 2023

Active Reset

Een van de belangrijkste aankondig voor deze update is de introductie van Active Reset. Ik vind dit een hele gave nieuwe speltoevoeging. Met Active Reset breng je oefenen naar een heel nieuw level. Selecteer een checkpoint gedurende jouw training sessie en ga direct terug naar dit punt. Keer op keer. Zo vaak je wil. Ideaal om die ene bocht of bochten combinatie keer op keer te oefenen tot deze perfect is.

Updates in het nieuwe schade model

iRacing mag dan wel een relatief oude game zijn en stammen uit 2008, de game physics en het damage model zijn van ongekend hoog niveau! Sterker nog, het schade model van iRacing is misschien wel de beste die er is. Ook in de iRacing season 1 2023 build hebben ze dit model verder uitgebreid naar nieuwe auto’s en gefinetuned

Overige updates season 1 build

Er zijn tot slot genoeg kleinere updates in deze iRacing season 1 2023 update. We lichten er nog een aantal uit. Zo is de Ford Mustang FR500S onder handen genomen en voorzien van een nieuw artistieke update. Mocht je gebruik maken van custom liveries, dan houdt dit in dat de oude livery template niet meer werkt op de nieuwe.

Een andere belangrijke update dit seizoen is te vinden in nieuwe physics en damage model voor de GT3 en LMP2 auto. Zo verandert de wegligging en de bandenslijtage van deze auto’s en verbetert de correlatie met de echte wereld, wat ervoor zorgt dat deze raceklassen nog dichter bij het echt zijn. Bekijk onderstaande video voor meer informatie over deze update.

Wil je verder lezen?

Wil je op de hoogte blijven van SimRacingHub content, nieuws, DIY, tutorials, aankondigingen en meer? Volg ons op Instagram @simracinghub.nl óf bekijk eens een van onderstaande artikelen!

nl_NLDutch