Overslaan naar hoofdinhoud

Het Fanatec-ecosysteem biedt een uitgebreid scala aan hoogwaardige hardware, ontworpen met aandacht voor detail en functionaliteit. Maar wat als je de vrijheid wilt om stuurwielen van andere fabrikanten te gebruiken? Hier komt de Fanatec Podium Hub in beeld. Deze revolutionaire oplossing opent de deur naar een wereld van mogelijkheden, waardoor je jouw Fanatec wheelbase kunt verbinden met elk stuurwiel dat je maar wilt. In dit artikel lees je waarom de Fanatec Podium Hub absoluut onmisbaar is.

Het Fanatec eco-systeem

Het Fanatec-ecosysteem omvat onder andere wheelbases, stuurwielen, pedalen, schakelaars, en nog veel meer. Elk product in het Fanatec-ecosysteem is zorgvuldig ontworpen met aandacht voor detail, duurzaamheid en functionaliteit, waardoor het de voorkeur heeft van zowel professionele simracers als enthousiaste gamers. Met het Fanatec-ecosysteem kunnen sim racers hun setup aanpassen en upgraden naar hun eigen voorkeuren en behoeften, waardoor ze een realistische en meeslepende race-ervaring kunnen creëren.

Het voordeel van het Fanatec eco-systeem

Het voordeel van dit eco-systeem is dat het modulair is. Dit houdt in dat alle Fanatec hardware met elkaar compatibel is. Zo zijn alle stuurwielen compatibel met de wheelbases van Fanatec. Het grote voordeel hiervan is dat de hardware altijd werkt en met elkaar communiceert en dat alles plug-and-play is.

Het nadeel van het Fanatec eco-systeem

Een potentieel nadeel van een ecosysteem zoals dat van Fanatec is dat het systeem meestal ontworpen is voor compatibiliteit met zijn eigen producten. Dit betekent dat het mogelijk beperkingen kan hebben als het gaat om het gebruik van externe of niet-Fanatec componenten. Doordat de hub connector uniek is voor Fanatec producten, zal de Fanatec software apparatuur van derden niet herkennen of detecteren als ‘officiële Fanatec’ apparatuur. Het gevolg hiervan is dat de Force Feedback niet geactiveerd wordt.

Sim racers die al in het bezit zijn van specifieke hardware van andere merken kunnen mogelijk niet al hun bestaande apparatuur naadloos integreren in het Fanatec-ecosysteem. Dit kan leiden tot beperkte keuzemogelijkheden en mogelijk hogere kosten bij het upgraden van de setup. Het is daarom belangrijk voor potentiële gebruikers om de compatibiliteit en vereisten van het ecosysteem zorgvuldig te onderzoeken en af te wegen tegen hun individuele behoeften en bestaande apparatuur.

De Fanatec Podium Hub biedt dé oplossing

De Fanatec Podium Hub is de oplossing om ieder stuurwiel van derden aan te sluiten op jouw Fanatec wheelbase. Hierdoor behoud je het voordeel van het Fanatec eco-systeem, maar wel met de vrijheid om het stuurwiel dat jij mooi en fijn vind te gebruiken op jouw vertrouwde Fanatec wheelbase. Heb je bijvoorbeeld een GSI, Grid Engineering, Cube Controls of Simagic stuur? Geen probleem! Met de Podium Hub geniet je van flexibiliteit en vrijheid om met het stuurwiel te racen dat jij wilt. Voor deze extra vrijheid moet je wel flink in de buidel tasten. De Podium Hub is vrij prijzig en kost maar liefst € 199,95.

Naadloze Connectiviteit

Met de Podium Hub geniet je van een naadloze connectiviteit met alle compatibele stuurwielen. De Podium Hub is ontworpen met het oog op flexibiliteit en kan eenvoudig worden aangesloten op verschillende stuurwielen van Fanatec of andere fabrikanten. Met de geïntegreerde Quick Release wissel je gemakkelijk en snel van stuurwiel. Hierdoor kan je moeiteloos wisselen tussen verschillende stuurwielen, afhankelijk van je persoonlijke (race) voorkeur en behoeften.

Eenvoudige Installatie en Brede Compatibiliteit

Het installeren van de Podium Hub is eenvoudig en intuïtief. Met behulp van de meegeleverde handleiding en de plug-and-play-functionaliteit kunt je binnen enkele minuten aan de slag. De Podium Hub is compatibel met een breed scala aan platforms, waaronder pc, Xbox, en PlayStation. Dit maakt de Hub de ideale keuze voor simracers van alle niveaus en met verschillende gamingvoorkeuren. Of je nu een fanatieke PC-gamer bent of een console liefhebber, de Podium Hub biedt je een naadloze integratie met al jouw favoriete sim games.

Voordelen van de Fanatec Podium Hub

 1. Universele Compatibiliteit:
  De Fanatec Podium Hub biedt universele compatibiliteit met Fanatec- en externe stuurwielen. Dit stelt gebruikers in staat om een breed scala aan stuurwielen van verschillende fabrikanten te monteren op hun Fanatec-wheelbases. Hierdoor kunnen simracers hun stuurwielkeuze vergroten en hun setup aanpassen aan hun persoonlijke voorkeuren.
 2. Snelkoppelingssysteem:
  De Podium Hub maakt gebruik van een snelkoppelingssysteem, waardoor het gemakkelijk is om stuurwielen snel te wisselen zonder veel gedoe. Met de meegeleverde ClubSport Quick Release Adapter kunnen simracers moeiteloos stuurwielen bevestigen en losmaken, waardoor ze snel kunnen overschakelen tussen verschillende race-ervaringen.
 3. Kwaliteitsconstructie:
  Fanatec staat bekend om zijn hoogwaardige producten, en de Podium Hub is geen uitzondering. Het is gebouwd met duurzame materialen en zorgvuldig vakmanschap om langdurige prestaties te garanderen. De solide constructie en robuuste veermechanismen zorgen voor een stevige verbinding en stabiliteit tijdens het racen.
GTE PRO Pokornyi Engineering

Conclusie

Hou je van plug-and-play en wil je graag qua stuurwiel binnen het Fanatec eco-systeem blijven? Dan is de Podium Hub niet voor jou bedoelt. Wil je echter stuurwielen van andere Fabrikanten aansluiten, dan is de Fanatec Podium Hub onmisbaar! Met zijn universele compatibiliteit, snelkoppelingssysteem en kwaliteitsconstructie biedt de Podium Hub een scala aan voordelen die het een essentieel onderdeel maken van elke Fanatec wheelbase setup.

Dankzij de universele compatibiliteit van de Podium Hub kunnen gebruikers stuurwielen van zowel Fanatec als externe fabrikanten monteren. Dit opent de deur naar een brede selectie van stuurwielen, waardoor je de vrijheid hebt om ieder stuurwiel aan te sluiten op jouw Fanatec wheelbase.

Bestel vandaag nog de Fanatec Podium Hub

Fanatec Podium Hub

Fanatec Podium Hub

 • Universele Compabiliteit
 • Snelkoppelingssysteem
 • Duurzame en solide constructie

Wilco Verhaegh

Auteur Wilco Verhaegh

Ruim 18 jaar geleden begon mijn passie voor simracen met Grand Prix 4. Mijn passie voor racen, autosportfotografie en gaming kent geen grenzen. Met Motorsport-Pictures.com leg ik raceauto's vast op de gevoelige plaat. Bovendien ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

Meer berichten van Wilco Verhaegh
nl_NLNederlands