Overslaan naar hoofdinhoud

Moza Racing is een gerenommeerde fabrikant van hoogwaardige sim racing producten en accessoires. Hun producten variëren van stuurwielen tot direct drive wheelbases en zijn ontworpen om de best mogelijke race-ervaring te bieden aan sim-racing fans over de hele wereld.

In deze Moza Racing Buyers Guide zullen we de verschillende producten van Moza Racing bespreken en de belangrijkste kenmerken en voordelen van elk product benadrukken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welk product het beste bij jouw behoeften past!

moza racing best buy

Wie is Moza Racing?

Moza Racing is een relatief nieuwe speler op de markt van sim racen en richt zich op het produceren van geavanceerde sim racing hardware waar coureurs op kunnen vertrouwen vanwege de uitzonderlijke kwaliteit en duurzaamheid. Het bedrijf is opgericht door een team van auto-ingenieurs en simrace-enthousiastelingen die ook pioniers zijn op het gebied van camerasystemen voor stabilisatie en op AI gebaseerde voertuigstabiliteitstechnologie.

Met hun expertise en “ingebakken” innovatie biedt Moza Racing coureurs de mogelijkheid om hun race-ervaring naar een hoger niveau te tillen, de grenzen te verleggen en hogere snelheden te bereiken. Ze zijn druk bezig met het uitbrengen van nieuwe sim racing hardware. Nog niet zo lang geleden hebben ze de nieuwe FSR Formula Wheel en meer geïntroduceerd.

Moza Racing Producten

Moza Racing biedt een breed scala aan producten, waaronder:

 • Direct Drive Wheel Bases
 • Stuurwielen
 • Pedalen
 • Dashboards
 • Handremmen
 • Schakelaars
 • Diverse accessoires.

We behandelen nu per categorie de verschillende producten en behandelen alle opties en mogelijkheden zodat jij een weloverwegen keuze kan maken in jou aankoop.

Moza Racing Wheel Base

We beginnen met het meest belangrijke onderdeel van jouw sim rig: de wheel base. Dit is de absolute kern van jouw setup en zorgt ervoor dat jij alles feilloos aanvoelt van de auto en het circuit en het maximale eruit kan halen. Moza biedt een reeks indrukwekkende racing wheelbases die geschikt zijn voor zowel beginnende als ervaren sim racers.

Kun je niet kiezen? Bekijk dan ook eens deze uitgebreide vergelijking. Hier zijn de alle Moza Racing Wheelbases op een rij. We zullen deze nu een voor een behandelen!

Moza Racing R5

Als je op zoek bent naar een betaalbare maar betrouwbare optie voor je sim racing-ervaring, dan is de Moza Racing R5 Wheelbase wellicht de juiste keuze. De kleine en indrukwekkende R5 Direct Drive Wheel base met 5,5 Nm Torque is hiermee een serieuze en directe concurrent van de immens populaire Fanatec CSL DD en GT Pro. In dit artikel zullen we de Moza Racing R5 Wheel base nader bekijken, inclusief de specificaties, voordelen, nadelen en prijs, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het upgraden van je sim racing setup.

Overzicht van de Moza Racing R5 Wheelbase

De Moza Racing R5 Wheelbase is een instapmodel wheelbase dat geschikt is voor beginners en sim racers met een beperkt budget. Ondanks zijn betaalbare prijs biedt deze wheelbase solide prestaties en betrouwbare functionaliteit. Hoewel het niet de geavanceerde functies heeft van de duurdere modellen, is de Moza Racing R5 een goede keuze voor sim racers die een eerste stap willen zetten in de wereld van sim racing. De R5 is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een compact en stevig ontwerp.

Specificaties van de Moza Racing R5 Wheelbase

De Moza R5 Direct Drive Wheelbase biedt een indrukwekkende simrace-ervaring dankzij zijn lichtgewicht ontwerp, compact en stevig ontwerp en hoogwaardige materialen. De Moza R5 heeft een maximale piekkoppel van 5,5 Nm. Het gebruik van slimme ontwerptechnieken zorgt ervoor dat deze wheelbase krachtig is, terwijl het volume en gewicht minimaal blijven. Het aluminium van luchtvaartkwaliteit zorgt voor een strak uiterlijk en duurzaamheid. Ondanks zijn instapniveau biedt de Moza Racing R5 een solide constructie en degelijke duurzaamheid om bestand te zijn tegen regelmatig gebruik.

De Moza R5 heeft ook indrukwekkende technische eigenschappen, zoals ultra laag torque ripple en groove torque, waardoor de besturing soepeler dan ooit is. De Moza Racing R5 biedt degelijke force feedback, waardoor je de wegomstandigheden en de reacties van de auto kunt voelen tijdens het racen.

Met intelligente temperatuurregeling kunnen endurance-racers op hun gemak zijn, wetende dat de prestaties betrouwbaar blijven. De 15-bits resolutie van de motor-encoder zorgt voor nauwkeurige besturing en een realistisch gevoel. Bovendien zorgt de industriële geleidende sleepring voor een stabiele en duurzame verbinding tussen de wheel base en het stuur.

moza racing R5 direct drive wheel base

Cloud Control App

Met Cloud App Control kunnen gebruikers gemakkelijk de instellingen aanpassen via de MOZA-app op hun mobiele apparaat. Kortom, de Moza R5 is een geavanceerde wheelbase die hoogwaardige prestaties en aanpassingsmogelijkheden biedt voor simracers.

Compabiliteit Moza Racing R5

De wheelbase is compatibel met alle stuurwielen, pedalen en accessoires. Qua platformen is de R5 alleen compatibel met de PC. Race je op een console, zoals de Xbox of Playstation, dan is deze Moza Racing R5 helaas geen optie.

Prijs van de Moza Racing R5 Wheelbase

De Moza Racing R5 Wheelbase is verkrijgbaar tegen een betaalbare prijs van slechts € 399. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor beginners en sim racers met een beperkt budget. Het is belangrijk om de prijs af te wegen tegen de prestaties en de gewenste functionaliteit om een weloverwogen keuze te maken.

moza racing r5

Moza Racing R5 Wheel Base

 • Tot 5Nm Piekkoppel
 • Compact en Handing Ontwerp
 • Gemaakt van Hoogwaardige Materialen
 • Te bedienen via de MOZA app

Moza Racing R9

De Moza R9 is een high-performance racing wheel base die speciaal is ontworpen om simracers een realistische en meeslepende race-ervaring te bieden. Het onderscheidt zich door zijn geavanceerde technologie en krachtige prestaties.

De Moza Racing R9 Direct Drive Wheel is het grotere broertje van de R5. De Moza Racing R9 onderscheidt zich door zijn indrukwekkende 9 Nm sterke direct drive motor.

Ongekende kracht en soepele rijervaring

Met zijn 9 Nm koppel levert de Moza Racing R9 Wheel Base een ongekende kracht en responsiviteit. Dit betekent dat elke stuurbeweging onmiddellijk wordt omgezet in een nauwkeurige feedback en een buitengewoon soepele rijervaring. Dankzij de geavanceerde motor kan de R9 zelfs in snelle en scherpe bochten tastbare effecten genereren, zonder concessies te doen aan de precisie.

Het verschil tussen de Moza R5 en R9

Het verschil tussen de Moza R5 en de R9 ligt voornamelijk in de prestaties en functies. Terwijl de R5 een goede instapoptie is met solide prestaties, is de R9 een meer geavanceerd model dat een krachtigere direct drive motor en meer aanpassingsmogelijkheden biedt.

De R9 heeft een hoger koppel van 9 Nm in vergelijking met de R5, wat resulteert in een sterkere en meer realistische force feedback. Bovendien heeft de R9 een hogere resolutie, waardoor hij nog nauwkeurigere feedback kan leveren. De instelbare force feedback-opties van de R9 geven gebruikers meer controle over de gewenste mate van feedback en respons.

Voor de meer serieuze simracer

De Moza Racing R9 Wheel Base kost € 469 (excl. btw). Over het algemeen is de Moza R9 geschikt voor serieuze simracers die op zoek zijn naar een geavanceerde en krachtige wheel base, terwijl de R5 een goede keuze is voor beginners of voor degenen die op zoek zijn naar een meer betaalbare optie.

Moza Racing R9 Wheel Base

 • Tot 9Nm Piekkoppel
 • Compact en Handing Ontwerp
 • Gemaakt van Hoogwaardige Materialen
 • Te bedienen via de MOZA app

Moza Racing R12

De Moza Racing R12 is de nieuwste wheelbase binnen het product assortiment van Moza Racing. Moza Racing springt hiermee in een interessant gat en sweet spot qua piekvermogen waar bijvoorbeeld Fanatec (nog) niet aanwezig is.

Het servo-directe aandrijfsysteem van 12 Nm simuleert raceauto’s met precisie, voor gedetailleerde feedback van het virtuele voertuig en de weg. De R12-motor heeft een intelligent gesegmenteerde rotor en geavanceerde technologie, wat zorgt voor een stil, soepel en efficiënt ontwerp met verminderde koppelrimpel en geluidsniveaus.

De behuizing van aluminiumlegering van luchtvaartkwaliteit met autolak en lasergravure zorgt voor duurzaamheid en een hoogwaardige afwerking. Het geïntegreerde motorontwerp maakt de R12 DD-basis compact en veelzijdig, geschikt voor verschillende montage-opties en ruimtebesparing.

Vernieuwde Force Feedback

Met een 280MHz processorchip en geoptimaliseerde algoritmes biedt de R12 een ultra-lage force feedback latentie en responsieve stuurervaring. De basis wordt aangedreven door MOZA’s nieuwste force feedback filteralgoritme, wat zorgt voor verbeterde dynamische feedback en een rijkere rijervaring.

Prijs van de Moza Racing R12 Wheelbase

De Moza Racing R12 Wheelbase is verkrijgbaar voor € 569 exclusief BTW. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor de mid-range en intermediate sim racers die wel wat heeft te besteden, maar niet voor de high-end hardware kan of wil gaan.

moza r12 wheelbase

Moza Racing R12 Wheel Base

 • Tot 12Nm Piekkoppel
 • Compact en Handing Ontwerp
 • Gemaakt van Hoogwaardige Materialen
 • Te bedienen via de MOZA app

Moza Racing R16

De Moza R16 Direct Drive Wheel Base is een geavanceerde en krachtige wheel base die maar liefst 16 Nm torque levert. Moza Racing springt met de R16 in een interessant gat met weinig concurrentie. De R16 is ontworpen om een meeslepende en realistische race-ervaring te bieden en de wheelbase heeft een opvallend supercar ontwerp. De Moza R16 bestaat een volledig metalen behuizing.

Groot bereik aan koppel

Met een indrukwekkend koppel van 16 Nm biedt de R16 een groot bereik aan koppel, wat zorgt voor nauwkeurige onderdompeling die alleen direct drive-sturen kunnen bieden. Of het nu gaat om GT of F1, voel elk moment.

Strak en Modern Ontwerp

Geïnspireerd door de huidige trends in supercars, heeft de R16 een robuust ontwerp en een tweekleurige lakafwerking. Stevige Volledig aluminium behuizing De R16 is gemaakt van aluminiumlegering, waardoor de basis een solide en robuust gevoel en gewicht heeft.

Ultra Lage Statische Torsie

Voel alles door een geoptimaliseerd motorontwerp dat praktisch geen torsie-rimpel, inkepingen of karteling biedt. In combinatie met krachtige koppelafgifte zijn harde remacties, het raken van curbs en drifts duidelijker en sterker dan ooit tevoren.

Superieure Temperatuurregeling

De R16-encoder biedt uitzonderlijk inzicht in de wielpositie, waardoor nauwkeurige en duidelijke communicatie mogelijk is tijdens het racen.

moza racing r16 wheel base

Hands-off protection en Force Feedback demping

Deze functie kan effectief het risico op letsel vermijden en snel de controle herstellen door te detecteren dat de handen van het stuur zijn. Zodra geactiveerd, stopt het snel elke snelle beweging en centreert het veilig het stuurwiel. Wel zo handig!

Een andere toffe feature is de snelheidsafhankelijke Force Feedback demping. Deze functie verhoogt het dempingseffect van FFB naarmate de voertuigsnelheid toeneemt en vermindert de demping naarmate de voertuigsnelheid afneemt om nauwkeurig een echt raceauto na te bootsen. Dit resulteert in een betere stabiliteit bij hoge snelheden en wendbaarheid bij lage snelheden.

Prijs en comptabiliteit Moza Racing R16

De R16 wheelbase is compatibel met alle stuurwielen, pedalen en accessoires van Moza Racing. De Wheelbase is, net als de rest, alleen compatibel met PC en is verkrijgbaar voor € 999 (excl. btw). Dit is, afhankelijk van je locatie, zo’n € 1.099 incl. btw. Met zijn hoogwaardige technologie en indrukwekkende prestaties is de Moza R16 een geweldige keuze voor serieuze simracers!

moza racing r16

Moza Racing R16 Wheel Base

 • Tot 16Nm Piekkoppel
 • Supercar-Ontwerp
 • Volledig Metalen Behuizing
 • Draadloze Voeding en Communicatie
 • APP-bediening

Moza Racing R21

De Moza Racing R21 Wheel Base is de meest krachtige en geavanceerde direct drive wheelbase uit de Moza Racing familie. Wil je de allerbeste wheelbase binnen het Moza eco-systeem? Dan is de R21 Direct Drive Wheel Base een goede keuze.

De R21 is een krachtige wielbasis die een maximale koppel van maar liefst 21 Nm levert! De R21 valt daarmee een serieuze concurrent van bijvoorbeeld de Simucube, Simagic Alpha en de Fanatec DD1 en DD2. Qua functionaliteiten en features is de R21 vergelijkbaar met de R16.

Stevige en duurzame behuizing

Gebaseerd op dezelfde afmetingen als de R16 en vervaardigd uit dezelfde luchtvaartkwaliteit aluminiumlegering, biedt de R21 dezelfde stevige en duurzame behuizing die bestand is tegen de intensiteit van intense gaming sessies. De wielbasis is afgewerkt in een moderne en stijlvolle uitstraling. De Moza Racing R21 heeft een 3D-gevormde carrosserie en een tweekleurige autolak afwerking dat is geïnspireerd door supercars. Je kunt kiezen tussen zwart en oranje en, net als bij de R16, kiezen uit gave stickers voor een ultieme en unieke look.

Prijs en comptabiliteit Moza Racing R21

De R21 wheelbase is compatibel met alle stuurwielen, pedalen en accessoires van Moza Racing en is alleen compatibel met PC. De Moza R21 is verkrijgbaar vanaf € 1.199 (excl. btw). Met zijn indrukwekkende prestaties is de Moza R21 de ultieme keuze voor de professionele en serieuze simracer.

moza racing stickers
moza racing r21

Moza Racing R21 Wheel Base

 • Tot 21Nm Piekkoppel
 • Supercar-Ontwerp
 • Volledig Metalen Behuizing
 • Draadloze Voeding en Communicatie
 • Verkrijgbaar in zwart en oranje

Moza Racing Steering Wheel

Moza Racing biedt een breed scala aan hoogwaardige stuurwielen voor simracers van verschillende niveaus. In dit artikel zullen we de kenmerken, voordelen en prijzen bespreken van vijf populaire Moza Racing stuurwielen: de Moza Racing ES, CS, GS, KS, FSR Formula Wheel en RS V2. Elk stuurwiel heeft unieke specificaties en functies die bijdragen aan een realistische en meeslepende race-ervaring. We behandelen ze nu één voor één.

Moza Racing ES Steering Wheel

Het Moza Racing ES-stuurwiel is een kwalitatief hoogwaardig budgetstuurwiel. Het is voorzien van sportief leer, wat zorgt voor een uitstekend gevoel, zelfs tijdens langdurig gebruik. Het solide aluminium frame zorgt voor de nodige stevigheid, waardoor een realistische race-ervaring wordt gecreëerd.

Met maar liefst 22 volledig programmeerbare knoppen kun je tijdens het rijden alle nodige aanpassingen maken. Dit biedt een grote mate van flexibiliteit en aanpasbaarheid, zodat je het stuurwiel kunt afstemmen op je persoonlijke voorkeuren en speelstijl.

Het Moza Racing ES Steering Wheel is ontworpen om een optimale prijs-kwaliteitverhouding te bieden. Het ES stuur kost slechts € 199 (€ 149 excl. btw). Het stuur is ook verkrijgbaar in een aantrekkelijke starters bundel. Ondanks de betaalbare prijs compromitteert dit stuurwiel niet op de kwaliteit en functionaliteit die essentieel zijn voor een plezierige race-ervaring. Het is een ideale keuze voor enthousiaste racers die op zoek zijn naar een betrouwbaar en betaalbaar stuurwiel van hoge kwaliteit.

Formula Wheel Mod

Een ander pluspunt van dit stuurwiel is dat je deze met de Formula Wheel mod kunt transformeren in een formule stuur. Deze mod is voorzien van rubberen handgrepen en heeft een afmeting van 280mm, wat overeenkomt met een echt formule stuurwiel. Een leuke add-on!

moza racing es steering wheel

Moza Racing ES Steering Wheel

 • Handgemaakt gestikt leer
 • Frame van aluminium
 • Custom Quick Release
 • RGB sequentiële schakellichtindicator
 • 22 programmeerbare knoppen

Moza Racing CS Steering Wheel

De Moza Racing CS Racing Wheel is een racestuur van ware grootte (13 inch), waardoor een realistische simulatie-ervaring wordt geboden net zoals een stuur van een echte race-auto. Het frame van het stuur is, net als de andere producten van Moza, gemaakt van een aluminiumlegering van luchtvaartkwaliteit. Hierdoor heeft de CS een uitzonderlijke kwaliteit en stijfheid.

Magnetische Shifters van Forged Carbon Fiber

Met de aangepaste quick release van Moza kunnen racers in enkele seconden van stuur wisselen. Deze quick release is afgeleid van echte racesystemen en zorgt voor een stabiele verbinding. De magnetische shifters zijn gemaakt van forged carbon fiber en bieden een stevige grip. Dankzij de contactloze foto-elektrische technologie zijn de schakelpaddles extreem stabiel en hoef je nooit een versnelling te missen.

RGB schakellichten en programmeerbare knoppen en joysticks

Het CS-stuur is uitgerust met 10 RGB LED sequentiële schakellichten met 7 instelbare kleuren. Dit zorgt voor aanpasbare toerentalverlichting, waardoor racers een gepersonaliseerde ervaring kunnen creëren. Met 6 programmeerbare knoppen met voelbare feedback biedt de Moza CS Racing Wheel een grote mate van aanpasbaarheid en controle.

Het stuur heeft twee drukbare universele joysticks, waarmee 10 toetsen en 2 sets kruistoetsen kunnen worden gesimuleerd. Hierdoor kunnen complexe handelingen in racegames worden uitgevoerd. De 20-segments draaiknoppen zorgen voor heldere metaalachtige geluiden en een tastbaar gevoel tijdens het aanpassen van parameters tijdens het racen.

Prijs en comptabiliteit

Met al deze functies en technologieën biedt de Moza CS Racing Wheel een uitstekende race-ervaring voor enthousiaste simracers. De Moza Racing CS stuurwiel kost € 299 excl. btw.

Moza Racing CS Steering Wheel

 • Magnetische shifters
 • Forged carbonfiber
 • RGB sequentiële shifter lichtindicator
 • Programmeerbare mechanische knoppen

Moza Racing GS Steering Wheel

De Moza Racing GS is een van de populairdere stuurwielen van Moza. Het GT-stuurwiel is ontworpen met ergonomie in gedachten. De handvatten passen perfect in de handpalmen, waardoor het meest comfortabele houvast wordt geboden, zelfs bij sterke forcefeedback van de Moza R21. Bovendien zijn de knoppen, duimknoppen en schakelpeddels ergonomisch gepositioneerd voor snelle en gemakkelijke toegang, zodat je volledige controle hebt tijdens het racen. De GS V2 is verkrijgbaar voor € 499.

Het Moza GS Racing Wheel is uitgerust met Alcantara dat in Italië is vervaardigd. Dit materiaal wordt veel gebruikt in sportauto’s en racewagens vanwege zijn uitstekende grip en duurzaamheid. Het biedt een voortreffelijke aanraking en houdt stevig vast, wat essentieel is voor een authentieke race-ervaring. Je hebt keuze uit twee soorten Alcantara. De Moza GS is ook verkrijgbaar met geperforeerd leer.

Frame & Schakelpeddels van Gesmeed Carbon Fiber: Sterk en Duurzaam

Het frame van de Moza GS Steering Wheel is vervaardigd uit CNC-gefreesd 5 mm dik gesmeed koolstofvezel. Deze constructie biedt niet alleen een indrukwekkende sterkte, maar ook duurzaamheid om langdurig gebruik te garanderen, zelfs in intense racesituaties. De schakelpeddels zijn ook gemaakt van gesmeed carbon fiber, wat zorgt voor een stevige en responsieve schakelervaring.

Magnetische Schakelpeddels met Dubbele Koppeling: Ultieme Precisie

De Moza GS is voorzien van magnetische schakelpeddels met dubbele koppeling, waardoor het mogelijk is om te starten met dubbele koppeling in iRacing en F1-competities. Dankzij de contactloze foto-elektrische technologie zijn de peddels extreem stabiel en kunnen schakelfouten worden voorkomen, wat de aandrijflijn beschermt en een nauwkeurige schakelervaring biedt.

Aangepaste Quick Release: Snel en Stabiel

Het stuurwiel is uitgerust met een lichtgewicht ontwerp met een snelle ontgrendeling, afgeleid van echte racesturen en vervaardigd met behulp van CNC-vakmanschap. Hierdoor kun je in een fractie van een seconde van wiel wisselen en zorgt het voor een stabiele verbinding, zelfs tijdens intense racesessies.

Lichtgevende Programmeerbare Mechanische Knoppen

Met 10 verlichte programmeerbare mechanische knoppen biedt de Moza GS een geweldige tactiele ervaring. De knoppen voelen niet alleen geweldig aan, maar bieden ook een visueel aantrekkelijke verlichting. Daarnaast hebben de knoppen 8 kleuropties, waardoor je het stuurwiel kunt aanpassen aan jouw persoonlijke stijl en voorkeuren.

De Moza GS V2 is uitgerust met 10 gemarkeerde RGB LED-lampjes met 7 instelbare kleuren. Hiermee kun je de verlichtingsmethode en de rotatiesnelheidsverhouding aanpassen, zodat je een persoonlijke en aanpasbare schakelervaring kunt creëren die past bij jouw voorkeuren en behoeften. Dit ziet er erg gaaf uit!

Ergonomisch Ontwerp: Comfortabel en Gemakkelijk in Gebruik

Het Moza GS V2 GT stuurwiel is ontworpen met ergonomie in gedachten. De handvatten passen perfect in de handpalmen, waardoor het meest comfortabele houvast wordt geboden, zelfs bij sterke forcefeedback van de MOZA R21. Bovendien zijn de knoppen, duimknoppen en schakelpeddels ergonomisch gepositioneerd voor snelle en gemakkelijke toegang, zodat je volledige controle hebt tijdens het racen.

Moza GS Racing Wheel

Moza Racing GS Steering Wheel

 • Frame & Schakelpeddels van Carbon Fibre
 • Magnetische Schakelpeddels met Dual Clutch
 • 10 Lichtgevende Programmeerbare Knoppen
 • Aangepaste Quick Release
 • RGB sequentiële shifter lichtindicator

Moza Racing FSR Formula Wheel

De Moza Racing FSR Formula Wheel is de ultieme keuze voor Formule 1 racing simulaties en is het nieuwste product uit de Moza familie. Het Moza Racing FSR Formula Wheel is ontworpen met een focus op het bieden van een authentieke Formule 1-race-ervaring. Met zijn kenmerkende design, geavanceerde functies en indrukwekkende prestaties, stelt dit stuur simracers in staat om zich volledig ondergedompeld te voelen in de wereld van Formule 1. En daarin is Moza Racing meer dan geslaagd. Wát een prachtig stuur!

Hoogwaardige Materialen en Constructie

Het stuurwiel is vervaardigd met hoogwaardige materialen om duurzaamheid en comfort te garanderen. De bekleding is gemaakt van sportief leer van topkwaliteit, dat zorgt voor een stevige grip en een luxueuze uitstraling. Het robuuste frame en de solide constructie zorgen voor een betrouwbare en stabiele race-ervaring.

Geavanceerde Schakelpeddels en Knoppen

De Moza Racing FSR stuur is uitgerust met geavanceerde schakelpeddels en knoppen die zijn ontworpen voor precisie en snelheid. De magnetische schakelpeddels zorgen voor een directe en responsieve schakelactie, terwijl de programmeerbare knoppen een aanpasbare bediening bieden. Met deze functies kunnen simracers snel en moeiteloos schakelen en de gewenste aanpassingen doen tijdens het rijden.

Realistische Force Feedback en Vibratie

Om een realistische race-ervaring te bieden, is het Moza Racing FSR Formula Wheel voorzien van geavanceerde force feedback-technologie. Dit zorgt voor nauwkeurige en realistische feedback van de weg, waardoor simracers de subtiele nuances van het rijden in een Formule 1-auto kunnen voelen. De instelbare vibratiefunctie voegt nog meer sensatie toe aan het rijden, waardoor de immersie wordt versterkt.

Prijs en Beschikbaarheid

De prijs van het Moza Racing FSR Formula Wheel varieert, afhankelijk van de specifieke configuratie en eventuele bundelopties. De Moza FSR is verkrijgbaar vanaf € 689 euro.

moza racing fsr formula wheel

Moza Racing FSR Formula Wheel

 • 4,3-inch ingebouwd Digitaal Dashboard
 • Dubbele Magnetische Koppelingspeddels
 • Geperforeerde Lederen Handgrepen
 • Aanpasbare RGB RPM en Schakelindicator

Moza Racing KS Steering Wheel

Het MOZA Racing KS-stuurwiel is ontworpen met koolstofvezelversterkte composieten en biedt een GT-stijl racewiel dat klaar is voor E-sports. Met zijn gestroomlijnde vlinderontwerp en een grootte van 300 mm is dit stuurwiel gebouwd om de ultieme onderdompeling en realisme te bieden.

Geïnjecteerde TPE-rubberen handgrepen

De TPE-grepen bieden een zacht en nauwkeurig gevoel en leveren superieure grip en hoge wrijvingskrachten die nodig zijn voor nauwkeurige stuurbediening. Om de duurzaamheid van het wiel te verbeteren, zijn de handgrepen gecoat met een laag corrosiebestendig materiaal dat beschermt tegen slijtage.

Sterke behuizing van koolstofvezelversterkte composieten

De behuizing van het KS-stuurwiel is vervaardigd uit koolstofvezelversterkte composieten, wat zorgt voor een superieure textuur, duurzaamheid en stevigheid. Bovendien is de snelkoppelingsverbinding versterkt met behulp van hoogwaardig staal om ultieme stevigheid en beveiliging te garanderen tijdens de scherpste bochten bij maximale krachtfeedback.

10 RGB-knoppen en aanpasbare LED-verlichting

Het KS-stuurwiel is voorzien van 10 RGB-knoppen met korte slag, met 8 aanpasbare kleuren voor een gepersonaliseerde game-ervaring. Deze knoppen zijn ontworpen om snelle, responsieve triggers te bieden die de authentieke kracht, gevoel en geluid van echte racewielen simuleren. Met slechts 0,25 mm knopreis kunt u genieten van een bliksemsnelle respons die 60% sneller is dan gewone knoppen. Bovendien voorkomt de toonaangevende knopkracht van 600gf (gramkracht) onbedoelde indrukken en bevordert deze het vertrouwen en de consistentie. Om een high-tech gevoel aan uw opstelling toe te voegen, wordt het KS-stuurwiel geleverd met doorzichtige knopstickers die eenvoudig kunnen worden aangepast aan uw voorkeuren.

Met 10 heldere LED-lampjes kunt u tot 8 kleuren aanpassen, wat een indrukwekkende 100 miljoen mogelijke combinaties oplevert. Maar dat is nog niet alles – met de toegevoegde mogelijkheid om de RPM-indicator overschakelmodus en timing aan te passen, heeft u volledige controle over uw race-opstelling.

Magnetische peddels van geanodiseerd aluminium

Vervaardigd uit geanodiseerd aluminium zijn de KS magnetische peddels zowel stijlvol als duurzaam, waardoor ze een premium uitstraling en gevoel hebben die de tand des tijds doorstaan. Door gebruik te maken van niet-contact hall-sensoren met een precisie van 0,03 mm zijn de peddels super stabiel en bieden ze een ongeëvenaard niveau van controle.

Met lagere koppelingspeddels die kunnen worden omgeschakeld tussen enkele koppelings- of dubbele koppelingsmodus, of zelfs geprogrammeerd als een schakelaar, kunnen professionele coureurs de dubbele koppelingsmodus gebruiken in top-racegames.

Lichtgewicht en responsief

Het KS-stuurwiel weegt slechts 1220g, wat is bereikt door het gebruik van lichtgewicht materialen en een zorgvuldig geoptimaliseerde structuur. Het lage gewicht zorgt voor een lagere traagheid, waardoor het stuurwiel responsiever wordt en nauwkeurig wegtexturen en details kan repliceren.

Echte GT-ervaring

Het KS-stuurwiel biedt een realistisch GT-gevoel met zijn comfortabele, maar stevige grip, waardoor bestuurders optimale controle hebben op het circuit. De inkepingen op de handgrepen bieden een comfortabele en veilige grip op het stuur, met of zonder handschoenen. Zorgvuldig gepositioneerde joysticks, knoppen en schakelaars bieden de bestuurder snelle intuïtieve toegang tot alle aanpassingen die nodig zijn in het heetst van de strijd.

Volledig programmeerbaar

Het KS-stuurwiel beschikt over 70 volledig programmeerbare invoersignalen die voldoen aan alle rijbehoeften. On-the-fly auto-aanpassingen zijn sneller dan ooit tevoren met zowel duim- als draaiknoppen. Maak snelle wijzigingen in rembalans, tractiecontrole, motormappen, ABS en nog veel meer. De twee joysticks maken volledige menunavigatie mogelijk, zodat u uw handen aan het stuur kunt houden en uw ogen op de weg.

Veelzijdig en compatibel

Het MOZA KS-stuurwiel is de belichaming van veelzijdigheid, ontworpen om naadloos samen te werken met alle MOZA-wielbases en is ook compatibel met wielbases van derden via directe verbinding met de PC.

Prijs Moza Racing KS Steering Wheel

De nieuwe Moza Racing KS is verkrijgbaar voor € 279 / € 279 excl. btw.

moza racing ks steering wheel

Moza Racing KS Formula Wheel

 • Vlinderstijl GT Stuurwiel
 • Aanpasbare LED-verlichting
 • Magnetische peddels van geanodiseerd aluminium
 • TPE-rubberen handgrepen

Moza Racing RS V2 Steering Wheel

De Moza Racing RS V2 Steering Wheel is een stuurwiel van absolute topklasse. Het is een stuur voor ultieme prestaties en stijl. Het Moza Racing RS V2 Stuur Leder is ontworpen met hoogwaardig leer en gesmeed koolstofvezel, waardoor het stuurwiel een luxe uitstraling heeft en tegelijkertijd lichtgewicht en duurzaam is. Het gebruik van echt leer zorgt voor een comfortabele grip en voegt een vleugje luxe toe aan je race-ervaring.

Ontworpen voor een Echte Race-ervaring

Met een diameter van 330 mm biedt het RS V2 stuurwiel de perfecte afmeting voor een realistische race-ervaring. Het gesmeed koolstofvezel frame en schakelpedaal zorgen voor stevigheid en duurzaamheid, waardoor je vol vertrouwen kunt racen en schakelen.

Dual Clutch Magnetic Shifter Paddles

Het RS V2 stuurwiel is uitgerust met Dual Clutch Magnetic Shifter Paddles, die gebruikmaken van contactloze foto-elektrische technologie. Dit resulteert in uiterst betrouwbare en responsieve schakelingen, waardoor je snel kunt reageren op elke schakelbeweging.

Aangepaste Quick Release Systeem

Met het aangepaste quick release systeem van het RS V2 stuurwiel kun je in enkele seconden van wiel wisselen. Dit systeem, afgeleid van echte racewagens, zorgt voor een stabiele verbinding tussen het stuurwiel en de wielbasis, zodat je vol vertrouwen en zonder onderbrekingen kunt racen.

Uitgebreide Bedieningselementen en Verbeterde Schakelindicator

Het RS V2 stuurwiel is voorzien van 15 programmeerbare knoppen, 2 universele joysticks en 2 knoppen met twintig segmenten. Hiermee kun je complexe handelingen beheren en je rijervaring volledig aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. De knoppen hebben een bevredigende mechanische beweging en zijn zelfs met handschoenen aan duidelijk voelbaar.

De schakelindicator van het RS V2 stuurwiel is geüpgraded naar een doorlopende LED-lichtstrook met 10 segmenten en 256 RGB-kleuropties. Hiermee kun je de timing en instellingen van het licht aanpassen aan jouw behoeften. Bovendien maakt het door Moza ontwikkelde gepatenteerde draadloze technologie een stabiele en betrouwbare verbinding mogelijk zonder gedoe met draden die kunnen breken of verstrikt raken.

De programmeerbare mechanische knoppen van het RS V2 stuurwiel hebben een positief tactiel gevoel en zijn voorzien van achtergrondverlichting met 8 verschillende kleuropties. Hiermee kun je de uitstraling van het stuurwiel aanpassen aan jouw voorkeuren en een unieke race-ervaring creëren.

Prijs Moza Racing RS V2

Het Moza Racing RS V2 Stuur Leder biedt ultieme prestaties, stijl en aanpassingsmogelijkheden voor serieuze raceliefhebbers. Het stuur is verkrijgbaar voor € 469 excl. btw. Upgrade je simulatie-racespel met dit geavanceerde stuurwiel en bereik ongekende precisie en plezier tijdens het racen!

moza racing rs v2 steering wheel

Moza Racing RS V2 Steering Wheel

 • Constructie van koolstofvezel en aluminium
 • Ingebouwde quick release
 • LED RGB-toerentalindicator
 • Koolstofvezel magnetische schakelpeddels
 • Ergonomisch ontwerp

Moza Pedals

Moza Racing biedt een reeks hoogwaardige pedalen die zorgen voor een realistische en meeslepende rijervaring. Deze pedalen zijn ontworpen met aandacht voor detail en bieden uitstekende functionaliteit en duurzaamheid. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende Moza pedalen:

Moza CRP Pedals

De Moza CRP Pedals zijn het absolute top-segment en bieden ongeëvenaarde stijl en prestaties. De pedalen kosten € 499. De Moza CRP pedalen hebben een gestroomlijnd zwart en goud design dat geïnspireerd is op de moderne styling van hypercars. Ze bieden een combinatie van opvallende esthetiek en uitstekende prestaties. De CRP-pedalen zijn voornamelijk vervaardigd uit CNC aluminiumlegering, wat zorgt voor een solide, stevig en betrouwbaar platform. Ze kunnen hard remmen en het snelste voetenwerk moeiteloos weerstaan.

Load Cell druksensor en 3-traps koppelings

De CRP-pedalen zijn uitgerust met het M-Pressure systeem van Moza, dat gebruikmaakt van een zeer nauwkeurige load cell sensor. Deze is bestand tot een druk van maar liefst 150kg. Deze sensor meet consistent en nauwkeurig de remkracht, waardoor een optimale controle mogelijk is.

De CRP-pedalen hebben een 3-traps koppelingssysteem dat bestuurders een aanzienlijk voordeel biedt bij het behalen van de best mogelijke lancering. Elke trap biedt een specifieke weerstand, met een duidelijke weerstandsdip-off in de laatste trap voor consistentie bij elke racestart.

Volledig aanpasbaar voor elke racer

Met de meegeleverde veren en dempingsblokken kunnen de weerstand van elk pedaal afzonderlijk worden aangepast, waardoor een perfect gevoel in de pedalen wordt gecreëerd. Zo kun je de weerstand volledig aanpassen aan jouw persoonlijk voorkeuren. De lineariteit van de pedalen kan eenvoudig worden geconfigureerd via de Moza Pit House App.

Verstelbare pasvorm en uniek ontwerp

Het Orgel throttle ontwerp van Moza zorgt ervoor dat de voet en het pedaal van de bestuurder dezelfde baan volgen. Dit zorgt voor consistentie, comfort en nauwkeurige input, wat resulteert in optimale controle over het voertuig.

De CRP-pedalen kunnen worden aangepast met behulp van verstelbare knoppen, waardoor de pedaalslag naar wens kan worden aangepast. Dit biedt extra comfort opties en een perfecte pasvorm voor elke bestuurder. Dankzij de gepatenteerde pedaalhoekverstelling van Moza kunnen de pedalen in diepte worden aangepast. Dit biedt uitgebreide mogelijkheden om de pasvorm van de pedalen naar wens aan te passen

moza crp pedals

Moza CRP Pedals

 • Beheers de kunst van remmen en accelereren
 • 3-traps koppeling
 • CNC Aluminum Pedal Assembly
 • Aanpasbare hoek van pedalen
 • Hoge precisie load cell tot 150KG

Moza SR-P Pedals

De Moza SR-P pedalen zijn geavanceerde sim-racepedalen die zorgen voor een meeslepende en realistische rijervaring. Of je nu een ervaren sim-racer bent of net begint, deze pedalen bieden de precisie, aanpasbaarheid en duurzaamheid die nodig zijn voor een succesvolle en plezierige race-ervaring.

Deze pedalen zijn ontworpen met aandacht voor detail en bieden diverse functies die de prestaties en het comfort van de coureur verbeteren. De pedaalassemblage van de Moza SR-P-pedalen is gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder aluminiumlegering en roestvrij staal, voor duurzaamheid en stabiliteit.

Progressieve rem- en gaspedalen

De SR-P pedalen zijn voorzien van progressieve rem- en gaspedalen, waardoor de coureur nauwkeurige controle heeft over de remkracht en acceleratie. Het rempedaal biedt een lineaire weerstand, terwijl het gaspedaal een soepele en responsieve reactie biedt. De pedaalhoek en hoogte van de Moza SR-P pedalen kunnen worden aangepast om aan de individuele voorkeuren en behoeften van de coureur te voldoen. Dit zorgt voor een ergonomische en comfortabele rijpositie.

Load Cell druksensor tot 75KG

De SR-P-pedalen zijn uitgerust met een hoogwaardige load cell druksensor, waarmee de remkracht tot 75KG nauwkeurig gemeten wordt. Dit zorgt voor een realistische en consistente remrespons tijdens het rijden.

Volledig programmeerbaar

De Moza SR-P-pedalen zijn volledig programmeerbaar, waardoor je de pedaalrespons en gevoeligheid kan aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Dit stelt je in staat om een persoonlijke en optimale rijervaring te creëren. De pedaalhoek en hoogte van de Moza SR-P-pedalen kunnen eenvoudig worden aangepast om aan de individuele voorkeuren en behoeften te voldoen. Dit zorgt voor een ergonomische en comfortabele rijpositie.

Compatibiliteit en prijs

De Moza SR-P-pedalen zijn compatibel met verschillende racestuurplatforms en kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande sim-raceopstellingen. Afhankelijk van de opstelling met het aantal pedalen dat je kiest betaal je voor de Moza SR-P pedals tussen de €59 en € 219 euro.

moza sr-p pedals

Moza SR-P Pedals

 • Gemaakt van hoogwaardig staal
 • Hoge precisie druksensor tot 75KG
 • Instelbare pedaalafstand
 • Remveer en dempingsblok gecombineerd

Moza Digital Dash

De Moza Digital Dash is een geavanceerd digitaal dashboard dat speciaal is ontworpen voor gebruik in simracing. Met zijn uitgebreide functies en intuïtieve bediening biedt het dashboard een verbeterde race-ervaring en nauwkeurige feedback voor de coureur. Moza Racing heeft twee digital dashboards: de Moza CM Dash en de Moza RM Dash. We behandelen ze nu kort.

Moza Racing CM Digital Dash (voor R5/R9)

Het Moza Racing CM Digital Dashboard (DDU) is alleen compatibel met de R9 & R5 wheelbases en biedt een groot 5-inch kleurenscherm met 16,7 miljoen kleuren en een resolutie van 800×480. Het display kost € 199 en is eenvoudig in gebruik, zonder dat er datakabels of stroomvoorziening nodig zijn. Het ondersteunt meer dan 10 racesimulaties en heeft 7 stijlen van digitale dash-instrumentenclusters om uit te kiezen. Het toont belangrijke racegegevens zoals snelheid, toerental, versnellingspositie, brandstofhoeveelheid en meer. Een waardevolle en onmisbare toevoeging aan elke racesetup!

Moza Racing RM Digital Dash (voor R16/R21)

Het Moza Racing RM Digital Dashboard voor de R16 & R21 biedt een indrukwekkende visuele ervaring, gebruiksgemak en uitgebreide functionaliteit. Met zijn krachtige weergave, gemakkelijke installatie en ondersteuning voor verschillende racesimulaties, helpt dit digitale dashboard je om jouw raceprestaties naar een hoger niveau te tillen en heb jij alle benodigde informatie binnen handbereik.

Je kunt, net als bij de CM, kiezen uit meer dan 7 verschillende stijlen van jou digitale dash voorkeuren, variërend van traditionele setups tot instrumentenclusters geïnspireerd op supercars. Met een vernieuwingsfrequentie van 60Hz biedt het digitale dashboard een vloeiende beeldweergave zonder enige schaduw of bewegingsonscherpte. De Moza Racing RM heeft een prijskaartje van € 299.

Moza Racing Accessoires

Moza Racing biedt een breed scala aan hoogwaardige accessoires om je race-ervaring naar een hoger niveau te tillen. Of je nu een beginner bent of een ervaren sim-racer, onze accessoires zijn ontworpen om je prestaties en comfort te verbeteren. De meest populaire accessoires zijn de:

Moza Racing Bundle

De Moza Racing Bundel is de ultieme verzameling van hoogwaardige raceaccessoires die je nodig hebt om je sim racing avontuur te beginnen! Met een bundel pak je vaak nét wat extra voordeel ten opzichte als je alle producten los koopt. Zo ben je direct klaar om te racen als een professional. Moza heeft een aantal interessante en leuke bundels te koop die absoluut het overwegen waard zijn!

moza r5 bundle

Moza R5 Bundle

 • Moza R5 Direct Drive Wheel Base
 • Moza ES Steering Wheel
 • SR-P Lite Pedals (zonder koppeling)
 • R5 Table Clamp

Waar koop je Moza Racing producten?

Je kunt Moza Racing-producten kopen op verschillende online winkelplatforms en speciaalzaken voor sim racing hardware. Het beste is echter om rechtstreeks bij Moza Racing zelf te kopen via hun officiële website. Dit is betrouwbaar en Moza biedt een uitstekende klantenservice en ondersteuning, zodat je altijd kunt rekenen op professioneel advies en hulp bij eventuele vragen of problemen.

Conclusie Moza Racing Buyers Guide

Moza Racing biedt hoogwaardige race producten voor zowel beginnende als ervaren sim-racers. Met stuurwielen, pedalen, digitale dashboards en meer is er, afhankelijk van je niveau en budget, altijd wel iets dat bij je past. Kies je voor Moza Racing, dan kies je voor kwaliteit, duurzaamheid, comfort en gemak. En dat allemaal tegen een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ik hoop dat deze Moza Racing Buyers Guide je de juiste informatie geeft om een keuze te maken.

Wilco Verhaegh

Auteur Wilco Verhaegh

Ruim 18 jaar geleden begon mijn passie voor simracen met Grand Prix 4. Mijn passie voor racen, autosportfotografie en gaming kent geen grenzen. Met Motorsport-Pictures.com leg ik raceauto's vast op de gevoelige plaat. Bovendien ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

Meer berichten van Wilco Verhaegh
nl_NLNederlands