Overslaan naar hoofdinhoud

Niet zo lang geleden heb ik samen met Pokornyi Engineering een spannende samenwerking aangekondigd, voortvloeiend uit onze gedeelde passie voor (doe-het-zelf) DIY sim-racing projecten. Als gerenommeerd fabrikant van hoogwaardige DIY kits heeft Pokornyi Engineering zichzelf bewezen als een ware pionier in deze branche. Nu is het eindelijk tijd om onze samenwerking naar een nieuw en hoger niveau te tillen door zélf de producten van Pokornyi Engineering te bouwen én grondig te testen! In dit artikel nemen we je stap-voor-stap mee in het bouwen van onze eerste DIY sim racing wheel: de Pokornyi Engineering HYP-R.

Het resultaat? Een verbluffende creatie! Het zelf bouwen van een hypercar DIY sim racing wheel bleek niet alleen eenvoudiger dan verwacht, maar ook een enorm plezierige ervaring. Blijf lezen en ontdek stap voor stap hoe ook jij deze uitdaging aan kunt gaan en je eigen sim racing wheel kunt creëren. Ontdek de wereld van DIY sim racing en laat je inspireren door onze ervaring!

Pokornyi Engineering

Pokornyi Engineering (PE) vereist eerst een korte introductie. PE is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en vervaardigen van hoogwaardige doe-het-zelf (DIY) kits en componenten voor sim racing. Ze staan bekend om hun innovatieve benadering en de kwaliteit van hun producten, die zich richten op de sim racing gemeenschap. Pokornyi Engineering biedt een reeks producten die ontworpen zijn om de race-ervaring te verbeteren door realisme en precisie toe te voegen aan simulators.

Hun assortiment omvat vaak gedetailleerde bouwkits voor sim racing sturen en button boxes. Deze kits zijn bedoeld voor enthousiaste doe-het-zelvers in de sim racing wereld die hun setup willen personaliseren en optimaliseren. Kenmerkend voor Pokornyi Engineering is hun aandacht voor detail, waarbij ze gebruik maken van hoogwaardige materialen zoals CNC-gefreesd aluminium, carbon en geavanceerde elektronische componenten.

Pokornyi Engineering HYP-R

Een van hun meest opvallende en populaire producten is de Pokornyi Engineering HYP-R, een kit voor het bouwen van een geavanceerd sim racing stuur, die bekend staat om zijn kwaliteit en aanpasbaarheid. De HYP-R is ontworpen voor zowel beginners als ervaren gebruikers die hun sim racing ervaring naar een hoger niveau willen tillen.

De Pokornyi Engineering HYP-R is een waar meesterwerk in de wereld van doe-het-zelf sim racing. Dit hypercar-stuurwiel is ontworpen met oog voor detail en precisie, waardoor het een ongeëvenaarde ervaring biedt voor zowel beginnende als ervaren sim racers. Het geavanceerde ontwerp omvat hoogwaardige materialen en geïntegreerde technologie wat zorgt voor een realistisch en meeslepend gevoel tijdens het racen.

Innovatie en Functionaliteiten

Met zijn aanpasbare knoppen en ergonomische vormgeving is de HYP-R niet alleen een lust voor het oog, maar ook uiterst functioneel. Het bouwproces is zorgvuldig gestructureerd, zodat zelfs degenen met beperkte technische kennis de uitdaging aan kunnen gaan om dit stuurwiel zelf te bouwen. De HYP-R staat dan ook symbool voor de innovatie en kwaliteit waar Pokornyi Engineering bekend om staat en vormt een onmisbaar onderdeel voor elke sim racing setup.

Specificaties Pokornyi Engineering HYP-R

De HYP-R van Pokornyi Engineering is een topklasse sim racing wheel, uitblinkend in zowel ontwerp als functionaliteit. Dit stuurwiel kenmerkt zich door een stevige structuur van plastic en een carbon fiber afwerking. Deze combinatie van hoogwaardige materialen, geavanceerde technologie en aandacht voor detail maakt de HYP-R een must-have voor elke serieuze sim racer die op zoek is naar een realistische en meeslepende rijervaring. De ergonomische handgrepen zorgen voor comfort en een stevige grip tijdens intensieve racesessies. Qua functies biedt de HYP-R een overvloed aan inputmogelijkheden:

 • 12 RGB-verlichte voorste knoppen
 • 2 zevenwegs funky switches
 • 2 magnetische schakelflippers
 • 2 optionele extra flippers
 • 2 achterknoppen
 • 2 zijdraaiencoders
 • 4 voorste draaiencoders met RGB-verlichting

Bovendien is het uitgerust met een Hall sensor koppelingspaddle-systeem met dubbele koppeling functie, waarbij het bijtpunt verstelbaar is. Het stuurwiel bevat ook 16 RGB-LED’s die de visuele ervaring verrijken. Een opvallend kenmerk is het 5-inch 800×480 VoCore LCD-scherm, dat een heldere en gedetailleerde weergave biedt van cruciale race-informatie. Dit display heeft een verfrissingsfrequentie van 24 fps en een actief gebied van 109,65 mm bij 61,63 mm.

De HYP-R, met een diameter van 295 mm, is compatibel met een 70mm PCD snelkoppelingssysteem en wordt bevestigd met 6x M5 schroeven. Het stuur is ontworpen voor gebruik met een USB 2.0-verbinding en vereist een typische voedingsspanning van 5,0 V met een stroomverbruik van 2,0 A. Het is daarom essentieel om het te gebruiken met een USB-poort van minimaal 2,0 A.

Wat Kost het Bouwen van de Pokornyi Engineering HYP-R?

De uiteindelijke prijs voor het in elkaar zetten van de Pokornyi Engineering HYP-R hangt sterk af van zowel de kwaliteit als de herkomst van de gekozen materialen. Voor dit project moet je rekenen op kosten die variëren tussen € 450 en € 600. Door bijvoorbeeld te kiezen voor goedkopere 3D-geprinte onderdelen van lagere kwaliteit kun je flink besparen op je budget. Echter, het is cruciaal om na te denken over hoe dergelijke keuzes uiteindelijk de prestaties en de levensduur van je HYP-R zullen beïnvloeden.

DIY Sim Racing Wheel Maken

Tijd om te gaan bouwen! Onderstaande stappen zijn een goede indicatie van wat je kan verwachten als je met dit project begint. Dit is uiteraard afhankelijk van je ervaring, kennis, of je wel of niet zelf doet printen en of je veel of juist geen kant-en-klare producten koopt.

Assemblage Video

Tip: Bekijk ook eens onderstaande video waarin ik de HYP-R in elkaar zet. Ik moet eerlijk toegeven dat dit niet m’n beste video is en verre van de kwaliteit die ik voor ogen had, maar ik hoop dat je er wat aan hebt 🙂 Ow ja, vergeet je niet te abonneren op m’n YouTube kanaal!

Stap 1: Voorbereiding

De eerste stap ligt natuurlijk voor de hand. Voordat je begint aan dit boeiende doe-het-zelf project, is het noodzakelijk om de digitale DIY-bestanden aan te schaffen en onderzoek te doen naar alle benodigde materialen. Deze digitale bestanden zijn essentieel voor het bouwproces en zijn beschikbaar voor € 45. Met deze aankoop ontvang je:

 • Een uitgebreide en gedetailleerde handleiding,
 • Alle noodzakelijke 3D bestanden,
 • Een Bill of Materials (BOM) lijst,
 • Decals en Stickers,
 • Glas Paneel ontwerp,
 • Sim Hub Profielen.

Deze resources zijn cruciaal voor het succesvol samenstellen van je eigen HYP-R en zorgen ervoor dat je goed voorbereid aan dit project kunt beginnen.

Planning en Onderzoek

Kies je ervoor om – goedkopere – onderdelen te kopen van bijvoorbeeld AliExpress, houdt dan rekening met langere levertijden. Controleer alle bestelde onderdelen goed en vink deze af in de BOM-lijst. Tip: schroeven en bouten heb je nooit teveel en raak je ook snel kwijt. Zorg altijd dus voor een gezonde hoeveelheid extra voorraad om frustratie tijdens het bouwen te voorkomen. Niets is zo vervelend als je aan het bouwen beent en je komt erachter dat je te weinig onderdelen hebt. Zorg ervoor dat je de handleiding goed leest voordat je begint met bouwen.

Stap 2: Verzamel Alle Onderdelen

Afhankelijk van je niveau en ervaring met doe-het-zelf projecten kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld de PCB (Printed Circuit Board) bij Pokornyi Engineering kant-en-klaar te kopen (dit kost € 129 excl. btw) óf voor de echte hardcore doe-het-zelvers helemaal zelf in elkaar te zetten. Heb je thuis een 3D printer? Dan kun je alle onderdelen gemakkelijk zelf printen. Hou er rekening mee dat dit proces enige tijd kan duren. Liever printen-on-demand? In de handleiding staat duidelijk beschreven wat de gewenste specificaties zijn.

Wil je tijd besparen en kwaliteit garanderen? Koop dan een aantal onderdelen rechtstreeks bij Pokornyi Engineering. Veel materialen waaronder het glas, de stickers, CNC-gefreesde carbon set met siliconen gegoten handvatten decoders, button caps en meer zijn direct te koop bij Pokornyi Engineering. Wat mij betreft absoluut aan te raden om deze materialen rechtstreeks bij PE te kopen. Hiermee ben je verzekerd van kwaliteit, de juiste onderdelen én steun je Pokornyi Engineering voor hun fantastische werk. Als je alle onderdelen hebt verzameld, dan ziet dat er ongeveer zo uit.

Stap 3: Assemblage van de Shifters en Koppeling

Nu we alle onderdelen compleet hebben is het tijd om te gaan bouwen! En ik kan je alvast verklappen; dit is veel leuker dan je denkt! Het voelt als technische Lego voor volwassenen 😉

De eerste stap is het assembleren van de shifters en de koppeling. Druk de schroefdraad inzetstukken in de gaten van de body met een soldeerbout van ~250°C. Bevestig vervolgens de microschakelaar met de inbus schroeven. Het is aan te bevelen om een 2-polige kabel met een XH2.54-connector aan de microschakelaar te solderen voordat deze wordt gemonteerd. Bescherm de soldeerverbindingen altijd met krimpkousen. Bevestig vervolgens de N50 magneten en de carbon shifter platen.

Het proces voor het monteren van de koppeling lijkt sterk op dat van de andere onderdelen. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het correct vastlijmen van de hall-sensor bij de koppelingspedalen en ervoor te zorgen dat de te solderen kabels overeenkomen met de volgorde op de printplaat. Alle benodigde informatie hiervoor is duidelijk beschreven in het hoofdstuk ‘Bekabeling’. Ik raad aan dit hoofdstuk zorgvuldig door te lezen en meerdere keren te controleren. De handleiding is erg duidelijk en eenvoudig te volgen. Als je deze stap hebt afgerond, zou het er zo uit moeten zien 🙂

Voor nu kun je de gemaakte shifter- en koppelings paddles even naast je neer leggen. Deze hebben we later in stap 4 pas weer nodig.

Stap 4: Gereed Maken van de Behuizing

Het is tijd om de hoofdbehuizing in elkaar te zetten. We starten met het plaatsen van inzetstukken in de behuizing. Deze kleine inzetstukken zijn nodig om later alles goed vast te kunnen schroeven. Maak hier wederom gebruik van de soldeerbout om de inzetstukken in de gaten te duwen. Zodra deze op temperatuur zijn duw je deze er gewoon in. Pas op om het plastic niet te laten smelten. Vervolgens bevestigen we de koolstofvezel plaat aan de buitenkant van de behuizing. Dit doen we met de 12 M3x10mm schroeven.

Knoppen en Draaiknoppen Plaatsen

Nu we de behuizing en de kern van de Pokornyi Engineering HYP-R hebben samengesteld, is het tijd om de knoppen en encoders te installeren. We beginnen met de twee drukknoppen aan de achterzijde. Soldeer eerst de draden voordat je ze monteert. Bevestig daarna de M8-drukknoppen op de achterplaat en draai ze goed vast om te voorkomen dat ze losraken bij gebruik.

De procedure voor het installeren van de twee encoders is vergelijkbaar. Soldeer als eerste de drie draden vast, zoals aangegeven in de handleiding. Plaats vervolgens de encoders op de juiste positie en draai de moeren stevig aan zodat ze niet meer bewegen. Knip de twee bovenste pinnetjes af om toekomstige schade aan de printplaat te voorkomen; deze zijn niet meer nodig.

Laatste Onderdelen Toevoegen

Als afsluitende stap bevestigen we de USB-connector en een spacer hub aan de achterzijde van het paneel. Deze spacer is cruciaal voor de montage van bijvoorbeeld je Fanatec Podium Hub, zodat deze geen hinder vormt voor de shifter paddles en de koppeling.

Monteer de 4-pins GX12-connector en let erop dat je de kabels correct vast soldeert. De kleuren van de JST-kabel kunnen verschillen. Controleer de volgorde op de printplaat nauwkeurig en soldeer de draden vast aan de GX12-connector. Deze stap is cruciaal, dus het is belangrijk om dit zorgvuldig te doen. Zorg ervoor dat de kabel niet te lang is, dit kan problemen geven met de connectie. Deze kabel mag namelijk niet langer zijn dan 10 cm en de D+/D- draden moeten getwist zijn. In alle eerlijkheid vond ik deze stap, en het solderen van deze kabels, het meest uitdagende deel van het hele proces.

Tenslotte installeren we de shifters en de extra paddles, die onmisbaar zijn voor de besturing van het apparaat. Wanneer deze stappen voltooid zijn, is de behuizing van ons zelfgemaakte sim racestuur helemaal afgerond en uiterst robuust!

Stap 5: PCB Aansluiten en Monteren

In mijn geval heb ik gekozen voor een kant-en-klare HYP-R PCB . Wil je deze stap liever zelf doen? Dat kan! In de handleiding staat uitgebreid uitgelegd hoe je dit moet doen en wat hiervoor nodig is. In deze stap ga ik er even vanuit dat de PCB klaar is, al dan niet zelf gemaakt of gekocht bij PE.

Vocore Screen Bevestigen

Voordat we de PCB aansluiten gaan we het 5″ Vocore Display bevestigen. Gelukkig is dit super eenvoudig en stelt dit weinig voor. Lijm allereerst de Display Spacer met dubbelzijdige tape onder de discplay driver. Dit onderdeel is nodig om voldoende ruimte te behouden voor de micro USB-connector. Vervolgens lijm je het Vocore scherm op de printplaat met dubbelzijdige tape. Op de printplaat staat duidelijk aangegeven waar je het beeldscherm moet plaatsen, dus hier kan niets mis gaan!

Onderdelen Aansluiten op PCB

Nu we alle onderdelen in de behuizing hebben gemonteerd is het tijd om deze aan te sluiten op de printplaat. Sluit de GX12 USB-connector, zij-encoders, achterste push knoppen, shifters en koppelingen aan op de printplaat en plaats de printplaat in de behuizing. Volg de instructies op het onderstaande schema en sluit alle switches, encoders, VoCore Display en GX12 aan op de printplaat.

Tip: plak waar kan en nodig is de kabels met tape vast aan de behuizing. Hierdoor voorkom je dat de kabels gaan schuiven en onnodig voor de schroefgaten gaan zitten. Dit voorkomt enige frustratie bij het bevestigen van het front paneel in de volgende stap 😉

Printplaat Bevestigen

Zodra je alles correct hebt aangesloten leg je de printplaat op de behuizing. Zorg ervoor dat de printplaat niet op de draden ligt en niet de pinnen van de GX12-connector, encoders en knoppen raakt. Plaats de lichtgeleiders voor de knoppen op de printplaat. De pinnen van de plastic delen moeten in de gaatjes van de printplaat vallen. Bevestig vervolgens de draaibare lichtgeleiders op de printplaat met vier M3x8mm zwarte inbusschroeven. Zet de printplaat tot slot vast met tien M3x6mm zwarte inbusschroeven en bevestig de transparante button caps.

De Pokornyi Engineering HYP-R stuurwiel komt steeds meer tot leven! En wat is die al mooi! 🙂 Tijd voor de volgende stap!

Stap 6: Front Paneel Assembleren en Bevestigen

Het lastigste deel is voorbij! Nu de achterste behuizing en het printplaat zijn aangesloten en in de behuizing zijn geplaatst, is het moment aangebroken om het voorpaneel te assembleren. Ook hier heb je de vrijheid om de moeilijkheidsgraad en uitdaging te bepalen. Voor wie meer uitdaging zoekt, kun je ervoor kiezen om alle onderdelen zelf te maken of te laten maken. Net zoals bij de printplaat, raad ik aan om het carbon front paneel met siliconen handvatten direct bij Pokornyi Engineering aan te schaffen. Lekker makkelijk en hiermee steun je Pokornyi Engineering.

Button Plates en Spacers Monteren

Monteer de geprinte ‘ButtonPlates’ op het front paneel met 4x M3x8mm zwarte inbusschroeven. Let er op dat je de schroeven niet te strak aandraait. Te strak aandraaien kan leiden tot beschadiging van de gaten. Monteer vervolgens de 7 afstandhouders op de voorplaat.

Stickers, Glas en Plexiglas Monteren

De volgende stap is het plaatsen van de vier ronde ‘RotaryInserts’ van plexiglas. Als je de RGB achtergrondverlichting wilt gebruik dan de acryt plexiglas of transparante geprinte onderdelen en leg deze in de voorkant van het front paneel met de ruwe kant naar boven. Bevestig vervolgens de sticker en lijm de carbon afdek onderdelen op de voorplaat van het stuur. Dit geeft extra diepgang en een fraaiere afwerking.

Vervolgens lijm je de koolstofvezel afdekdelen op de voorkant. Als je deze onderdelen niet hebt besteld, kun je deze stap overslaan. Lijm tot slot het glas op zijn plaats met dubbelzijdig tape. Als je het glas bij de Pokornyi Engineering Webshop hebt gekocht, is het dubbelzijdig tape reeds op het glas aangebracht.

Front Paneel Bevestigen en Knoppen Monteren

Nu de voorkant van het stuur klaar is is het tijd om deze te bevestigen op de behuizing. Dit doe je met de 7 M4x10mm schroeven. Let er bij het plaatsen goed op dat de kabels niet gaan knellen of in de weg zitten. Wees hierin uiterst zorgvuldig om eventuele beschadigingen aan de kabels te voorkomen. Deze stap vond ik in in sommige gevallen frustrerend en heb ik meermaals opnieuw moeten doen.

Knoppen Monteren en Stickers Plaatsen

Een van de laatste stappen is het monteren van alle knoppen aan de voorzijde. Monteer als eerste de vier draaiknoppen aan de voorzijde en gebruik indien nodig stelschroeven om de knoppen stevig vast te zetten. Vervolgens monteer je de ‘funky switch’-knoppen. Onthoud wel dat als je het stuur in de toekomst wilt demonteren je de knoppen eerst moet verwijderen 😉

De allerlaatste stap is de finishing-touch; bepaal een lay-out voor alle stickers en plaats de stickers op de tien transparante buttons, vier draaiknoppen en naast de twee encoders. Mocht je ooit een andere lay-out willen dan kun je de buttons allemaal verplaatsen en wijzigen naar wens.

En zeg nu eerlijk? Is het eindresultaat niet verbluffend mooi?! Ik kan niets anders zeggen en concluderen dan dat dit een super leuk en bevredigend project is geweest, maar daarover later meer.

Stap 7: Testen en SimHub Inrichten

Nu alle knoppen zijn gemonteerd zijn we officieel klaar met de montage! Tijd om onze HYP-R tot leven te wekken en te testen of alle knoppen en functionaliteiten werken. Als je het stuur aansluit op je computer, verschijnen er vier USB-apparaten: een USB-hub, een Game Controller HID, een virtuele COM-poort en het VoCore-scherm. Voor het VoCore-scherm moet je zelf een driver installeren, maar de andere apparaten worden automatisch herkend en geïnstalleerd.

Je ziet de knoppen en andere bedieningselementen van het stuur op je computer als een standaard ‘USB Game Controller‘. Ga naar ‘Configuratiescherm’, kies ‘Apparaten en Printers’, en vind daar je controller. Met een rechtermuisklik op de controller en dan ‘Game Controller-instellingen’ kun je de invoer van het stuur bekijken. Kies de PE HYP-R en klik op ‘Eigenschappen’ om de invoer te zien. Test vervolgens of alle knippen werken. Let op! Het ingebouwde ‘eigenschappen’-paneel in Windows kan slechts 32 invoeren tonen. Ondanks dat je ze niet kunt zien, werken de overige knoppen en invoeren ook prima! Schrik dus niet als de knoppen niet oplichten 😉

SimHub Installatie

Voor de display en LED’s van je Pokornyi Engineering HYP-R steering wheel heb je SimHub nodig. Dit is een krachtig programma waarmee je externe hardware aan je simulator kunt toevoegen van dashboards, wind simulators tot bass shakers. Het programma is modulair en heeft in de gratis modus enkele beperkingen, zoals een limiet van 10 FPS. Je kunt de maker steunen en een licentie aanschaffen voor een paar euro!

Om het VoCore-display te gebruiken, moet je eerst de drivers installeren. Deze zijn te vinden op de website van SimHub. Je kunt bestaande dashboards installeren en importeren in de SimHub-bibliotheek. Voor het configureren van je VoCore-display, ga naar ‘Dash Studio’ en selecteer VOCORE. Zorg dat je het display inschakelt en kies een dashboard om te gebruiken. Je kunt dashboards aanpassen of zelfs nieuwe maken.

Voor het instellen van je RGB LED’s, ga naar het Arduino-menu, selecteer de RGB LED’s-tab en klik op ‘Profielenbeheer’. Je kunt hier aangepaste LED-profielen importeren. Als SimHub je HYP-R stuur niet automatisch detecteert, controleer dan de verbinding tussen je stuur en de PC. Als alles werkt (knoppen, display), maar de LED’s niet, controleer dan of een ander programma de COM-poort gebruikt. Soms gebruiken willekeurige programma’s, zoals een slicer voor een 3D-printer, willekeurige seriële poorten.

Het Eindresultaat Van Ons DIY Sim Racing Wheel

Het eindresultaat van het DIY sim racing wheel is simpelweg fenomenaal! De schoonheid en de verfijning van het ontwerp overtreffen alle verwachtingen. De DIY bestanden van Pokornyi Engineering zijn uitzonderlijk goed georganiseerd en maken het hele proces heel toegankelijk. Alles is duidelijk en gedetailleerd beschreven in de uitgebreide handleiding en alle bestanden zijn netjes georganiseerd. Door de handleiding zorgvuldig te lezen en nauwkeurig te werk te gaan kan iedereen, ongeacht technische vaardigheden of achtergrond, deze projecten succesvol voltooien. Het is echt indrukwekkend hoe toegankelijk deze handleidingen zijn, zelfs voor beginners. En dat allemaal voor

Het mooie aan deze projecten is dat je zelf de complexiteit kunt bepalen. Als je ervoor kiest om alles zelf te maken, kan het een tijdrovende uitdaging zijn, maar dat draagt alleen maar bij aan de voldoening wanneer je het eindresultaat ziet. Of je nu een beginner bent of iemand met meer ervaring in DIY-projecten, de handleidingen van Pokornyi Engineering bieden de perfecte balans tussen duidelijkheid en diepgang. Dit zorgt ervoor dat het project voor iedereen toegankelijk is, en het eindresultaat is des te mooier vanwege de inspanning en toewijding die erin gestoken is.

Deze ervaring van het bouwen van mijn eigen sim racestuur was ongelooflijk plezierig. Het was een fantastische technische uitdaging en een ongelooflijk leuke ervaring. De voldoening van het zien en voelen van het eindproduct is onbeschrijfelijk. Ik kan dit project van harte aanbevelen aan iedereen met een passie voor simracen. Het is een unieke kans om je vaardigheden op de proef te stellen en tegelijkertijd iets echt unieks en nieuws te creëren.

De gehele ervaring was zo leuk, dat ik nauwelijks kan wachten om meer sim racing DIY-projecten te starten. Voor iedereen die geïnteresseerd is in soortgelijke projecten, raad ik aan om de website van Pokornyi Engineering te bekijken voor al hun waanzinnige producten. Hun assortiment zal zeker inspireren tot nieuwe, opwindende doe-het-zelf uitdagingen in de wereld van simracen.

Conclusie

Top Pick
POKORNYI ENGINEERING HYP-R DIY files

Pokornyi Engineering HYP-R

“Een Absolute Aanrader!”

De Pokornyi Engineering HYP-R is een topklasse sim racestuur. Het combineert een stijlvol design met geavanceerde functies voor een realistische race-ervaring. De HYP-R is perfect voor zowel beginners als ervaren bouwers. Het resultaat is een professioneel en duurzaam racestuur en een must-have voor elke simracer.

In de onderstaande video zie je hoe ik de Pokornyi Engineering HYP-R tot het uiterste test in mijn simulator. Het is verbazingwekkend hoe elk detail bijdraagt aan een superieure kwaliteit en een ongeëvenaarde ervaring. Vergeet ons niet te liken en subscriben op YouTube! Mijn dank is groot 🙂

Vind Je Onze Content Leuk? Doe Dan Een Vrijwillige Donatie

Vind je onze content leuk? Doe dan een vrijwillige donatie als blijk van waardering. Met deze donaties kunnen wij nog meer kwalitatieve content creëren voor jou. Wij zijn een platform van en voor sim racers. Mijn dank is groot!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Make a one-time donation

Make a monthly donation

Make a yearly donation

Kies een bedrag

€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Your contribution is appreciated.

Your contribution is appreciated.

Your contribution is appreciated.

DonateDonate monthlyDonate yearly

Check Ook Onze Andere DIY Projecten!

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met dit artikel. Wil je nu meer inspiratie voor leuke sim racing DIY projecten? Bekijk dan ook eens onderstaande artikelen.

Wilco Verhaegh

Auteur Wilco Verhaegh

Ruim 18 jaar geleden begon mijn passie voor simracen met Grand Prix 4. Mijn passie voor racen, autosportfotografie en gaming kent geen grenzen. Met Motorsport-Pictures.com leg ik raceauto's vast op de gevoelige plaat. Bovendien ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

Meer berichten van Wilco Verhaegh
nl_NLNederlands