Overslaan naar hoofdinhoud

Onlangs hebben we de kans gehad om de Box One Racing GT-T2 Sim Racing Button Box te testen. Deze compacte button box is populair en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. Met een geweldige prijs-kwaliteitverhouding en geweldige functies voldoet deze button box absoluut aan de verwachtingen van serieuze sim racers. In dit artikel neem ik je mee in al mijn bevindingen en leggen we uit waarom de Box One Racing GT-T2 Button Box een fantastische toevoeging is voor jouw sim racing setup!

Wat Zit Er In De Doos

Bij de levering van de GT-T2 Sim Racing Button Box mag je het volgende verwachten: uiteraard de GT Masters M2 Button Box die goed en stevig is verpakt. Ook zijn er een aantal optionele toevoegingen, zoals een tafelklem met 2x M4x10 schroeven of de 40×40 aluminium profiel beugel. Voor deze optionele bevestiging opties betaal je uiteraard een meerprijs van enkele euro’s.

box one racing gt-t2 button box

Prijs van de GT-T2 Button Box

De GT-T2 is beschikbaar vanaf €109,99 voor de versie zonder LED-verlichting. Momenteel is er een speciale aanbieding waarbij de prijs tijdelijk is verlaagd naar slechts €83,99. Voor de variant met LED-verlichting bedraagt de prijs momenteel €94,99. Houd er rekening mee dat deze prijzen exclusief eventuele optionele accessoires zijn. Box One Racing positioneert zich hiermee in een zeer interessante low-budget marktpositie wat voor veel beginnende sim racers enorm interessant is.

12 Programmeerbare Knoppen en Schakelaars

De Box One Racing GT-T2 Sim Racing Button Box is een onmisbaar accessoire voor iedere sim racer. Met zijn 12 programmeerbare knoppen en schakelaars, inclusief een verlichte startknop en handige knoppen met diverse functies, biedt deze button box een intuïtieve en aanpasbare bedieningservaring. Geen knoppen of sneltoetsen meer op je toetsenbord, maar alles binnen handbereik in een mooi vormgegeven en compacte button box. Je kunt kiezen tussen knoppen met LED-verlichting en knoppen zonder verlichting. Wij hebben voor deze review de variant met LED-verlichting ontvangen en – eerlijk is eerlijk – dit is wel een hele gave toevoeging aan mijn sim rig!

Hoewel de knoppen wat aan de kleinere kant zijn, vormt dit geen enkele hinder gezien de afmetingen van de button box. Vooral de 4 prachtig verlichte knoppen en engine start knop vallen op door hun fraaie uitstraling en het bevredigende klikgeluid dat ze produceren. Het geluid van de ignition schakelaar met veiligheidskap is eveneens zeer aangenaam en voegt extra gebruiksplezier toe.

Eenvoudige Installatie en Flexibele Bevestigingsopties

Doordat de installatie plug-and-play is, kun je snel aan de slag. De meegeleverde 1,8 meter lange USB-kabel met trekontlasting zorgt voor een betrouwbare verbinding. Bovendien is de button box eenvoudig te bevestigen aan een tafel of aluminium profielen dankzij de M4-schroefdraad en optionele montageopties.

Stijlvol Design en Praktische Voordelen

De GT-T2 Sim Racing Button Box heeft een robuuste koolstofuitstraling die bereikt wordt door middel van een carbon wrap folie. Deze afwerking zorgt voor een zeer stijlvolle look, maar helaas gaat dit gepaard met een bepaald nadeel. Als je onbedoeld druk uitoefent op de hoeken van de button box, kan de wrap folie indeuken. Het is daarom belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan, aangezien de ingedeukte folie helaas afbreuk doet aan het fraaie uiterlijk.

De button box is alleen compatibel met de PC en vereist geen extra software. Met zijn aantrekkelijke prijs en gebruiksvriendelijke bevestigings opties is het een praktische en effectieve aanvulling op elke sim racing opstelling. Let op: het DFM-printproces kan mogelijk kleine bultjes aan de zijkanten veroorzaken, maar dit heeft geen invloed op de prestaties van de button box.

box one racing gt-t2 button box

Voordelen GT-T2 Button Box

De voordelen van de Box One Racing GT-T2 vind ik duidelijk: allereerst een zeer aantrekkelijke prijs, een stoere carbon fiber uitstraling en een plug-and-play box. De eenvoudige bevestiging met schroefdraad inzet stukken en tafelklem maakt het een praktische keuze. Houd er rekening mee dat dit product kleine bultjes aan de zijkanten kan hebben door het DFM-printproces, maar dit heeft geen invloed op de prestaties.

Nadelen GT-T2 Button Box

Eerlijk gezegd was het lastig om nadelen te vinden, maar er zijn enkele punten om rekening mee te houden. Ten eerste bevindt de positie van de USB-kabel zich aan de rechterzijde. Dit vind ik persoonlijk een onhandige plek. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een plaatsing aan de linkerzijde of aan de onderkant. Dit heeft – logischerwijs – met de plek van montage te maken.

Daarnaast is er, zoals eerder genoemd, de drukgevoeligheid van de carbon wrap folie. Helaas is deze folie bij mij ingedeukt wat afbreuk doet aan het esthetische aspect. Een mogelijke oplossing hiervoor zou het plaatsen van plastic doppen op de vier schroeven in de hoeken kunnen zijn, zodat het folieoppervlak gelijkmatiger is tijdens het aanbrengen van de carbon wrap folie.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een sim racing button box die gemakkelijk te installeren is en veel mogelijkheden biedt, dan is de Box One Racing GT-T2 een uitstekende keuze. Met functies zoals een verlichte startknop voor de motor, een veerbelaste schakelaar met veiligheidskap en verschillende knoppen is deze button box zeer geschikt voor diverse simulatiegames.

Vind je deze button box te klein? Bekijk dan ook eens de andere producten van Box One Racing. Het aanbod is zeer divers en voor ieder (budget) wat wils. Tip: verfraai jouw GT-TS met deze fraaie additionele neon-stickers! Hiermee maak je jouw button box persoonlijk en uniek.

Mijn ervaring met de Box One Racing GT-T2 Sim Racing Button Box is positief. De button box biedt een complete en functionele toevoeging aan je sim racing setup. Voor extra opties zoals een tafelklem en schroeven worden ook aanvullende opties geboden. Het grote voordeel van deze button box is ongetwijfeld zijn scherpe prijs, terwijl er op kwaliteit niet of nauwelijks is ingeleverd. Ik ben enthousiast over deze button box en wat mij betreft is deze button box een absolute aanrader als je op zoek bent naar een relatief kleine en compacte button box. Wil je meer knoppen of functionaliteiten? Dan kan je deze GT-T2 beter overslaan en de Box One Racing X1 of een andere button box overwegen.

Box One Racing GT-T2 Sim Racing Button Box

Box One Racing GT-T2 Button Box

  • Zeer scherpe prijs
  • Eenvoudige plug-and-play installatie
  • LED-verlichting
  • Directe toegang tot auto-instellingen

Wilco Verhaegh

Auteur Wilco Verhaegh

Ruim 18 jaar geleden begon mijn passie voor simracen met Grand Prix 4. Mijn passie voor racen, autosportfotografie en gaming kent geen grenzen. Met Motorsport-Pictures.com leg ik raceauto's vast op de gevoelige plaat. Bovendien ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

Meer berichten van Wilco Verhaegh
nl_NLNederlands