Overslaan naar hoofdinhoud

Logitech G29 Mods

Ik ben al een aantal jaren een fanatieke sim racer. Gierend en driftend over de baan, continu op zoek naar verbetering, perfectie en snellere rondetijden. Dit deed ik vele jaren met mijn vertrouwde Logitech G29 stuur op mijn Playstation voordat ik de overstap maakte naar de Fanatec DD2.

Ik was altijd erg tevreden met mijn Logitech sim racing stuur. Wel oogt het ietwat ‘saai’. En daar heb ik iets heel gaafs op gevonden: G29 Logitech Mods!

In dit artikel vind je enkele super gave – en betaalbare – Logitech G29 mods voor jouw Logitech G29. Hierbij kun je denken aan:

  1. GT Wheel
  2. F1 wheel
  3. Gear shifter mod
  4. Brake pedal mod

Logitech G29

logitech g29
Het beste low budget racestuur
  • Voor PC, Playstation & Xbox

1. Logitech G29 GT wheel

Zoals gezegd ben ik vrij tevreden over m’n G29. Al voelt deze wat ‘saai’ aan. En aangezien ik hou van DIY projecten, wist ik dat er een markt zou zijn voor DIY projecten en mods voor dit stuur.

Ik ging dan ook al vrij snel op zoek naar een meer realistischere look met betere handvaten voor een betere rijervaring en grip. Dit zonder meteen over te moeten stappen naar een meer hardcore sim racing stuur, zoals bijvoorbeeld een Fanatec.

Al snel stuitte ik op MVHstudios, een fanatiek industrieel designer, dat je Logitech G29 (of Logitech G920 of G923) stuur omtovert tot een super gaaf en realistisch F1 of GT stuur. En dit alles met behoudt van de originele garantie. Wow, dit moet ik hebben dacht ik! 🙂

Dit sim racing stuur is volledig handgemaakt en geprint van buitengewoon goede kwaliteit. En dat allemaal voor een zeer schappelijke prijs. Voor slechts ÂŁ 93.00 ontvang je een waanzinnige upgrade voor je Logitech stuur!

Zelf ben ik voor de Logitech G29 GT wheel gegaan, aangezien ik zelf meer race in GT wagens ben ik voor de Logitech G29 GT wheel gegaan. Een keuze waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb gehad en erg van geniet! Zeker in combinatie met de magnetische schifters (zelf gemaakt en geprint) maakt dit tot een zeer solide en gave race ervaring.

GT-editie

Er zijn verschillende edities (fabrikanten) om uit te kiezen, elk met de bijbehorende stickers, logo’s in het midden en knoplabels die je zelf kunt aanbrengen om aan jouw behoeften te voldoen. Zo kun je kiezen uit: Mercedes, Mclaren, Ferrari, RedBull, Audi, Porsche en de standaard of merkloos (rood of zwart) editie. Ik ben zelf voor de Porsche-variant gegaan, waar ik erg tevreden over ben!

logitech g29 mods

De standaard Red of Black Editions bevatten geen logo’s, emblemen of labels. Rood en zwart zijn standaard zonder extra kosten voor de basisprijs. Alle andere edities voegen 10 GBP toe aan de basisprijs.

Design en functionaliteiten

Het stuur en de handvatten zijn zo ontworpen dat ze nauw aansluiten bij de look en feel van GT-stuurwielen, terwijl de volledige functionaliteit van de Logitech-knoppen, draaiknoppen en D-pad behouden blijft. De grepen zijn ergonomisch gevormd en werken goed met en zonder handschoenen. De achterkant van het stuur heeft een extra beugel die bijdraagt ​​aan de algehele stijfheid en stevigheid, waardoor het ongeveer even stijf maar lichter is dan de originele rim (290mm). Het stuur wordt compleet en volledig gemonteerd geleverd, je hoeft het alleen nog maar te monteren op je Logitech stuur. Het stuur is volledig te customisen. Zo kun je kiezen tussen:

Handvaten

Tot slot kan je ook de handvaten van het stuur zelf customisen. Zo kun je kiezen uit drie grip opties:

  • Met de hand bedekt, zwart, klasse A geitensuède met een dikte van 0,9 mm
  • Met de hand bedekt, zwart, klasse A glad schapenleer met een dikte van 0,9 mm
  • Zwart, PLA met een zeer gripvaste houtnerfpatroon (inbegrepen in basisprijs)

2. Logitech G29 F1 wheel

F1-editie

Speel je meer open wheel / formula games, zoals bijvoorbeeld F1 23, dan is de F1-editie meer geschikt voor jou. Er zijn, net als bij de GT-editie, verschillende edities om uit te kiezen, elk met de bijbehorende stickers, logo’s in het midden en knoplabels die je zelf kunt aanbrengen zodat het aansluit op jouw wensen. Ook hier geldt: de standaard Red of Black Editions bevatten geen logo’s, emblemen of labels en komen zonder extra kosten.

Kies je voor de F1-editie, dan kun je kiezen uit: standaard (rood/zwart), Mercedes AMG, Mercedes Hamilton, RedBull, Ferrari & Mclaren.

logitech g29 f1 wheel

Installatie en andere wensen

Het installeren van de race sturen is erg gemakkelijk en neemt slechts enkele minuten in beslag. Het grote voordeel van deze Logitech G29 wheel mod is dat je de originele garantie behoudt.

Mocht je andere wensen hebben, voor zowel de GT- als de F1-editie. Alles is mogelijk en volledig te customisen zoals jij dat wil! Je hoeft het alleen maar aan te geven en Mark (MVH Studios) maakt het voor je.

Zo maak je van je ‘saaie’ Logitech stuur een eigen en uniek F1 of GT variant! Check z’n Instagram account voor de mogelijkheden. Het is echt, heel erg gaaf!

3. Logitech G29 Mods: Gear Shifter Mod (3D print)

Een andere mooie toevoeging aan je G29 stuur is een 3D-geprinte magnetische gear/paddle shifter mod. Net zoals de GT of F1 wheel kun je deze mod ook kopen bij MVHstudios of 3DRAP. Een andere optie – waar ik zelf voor heb gekozen – is om deze zelf te maken met behulp van een 3D-printer. Op Thingiverse staan een aantal gratis te downloaden 3D-modellen!

mods logitech g29
Logitech G29 Shifter Mod

Deze DIY magnetische gear shifter mod is een fantastische toevoeging voor je Logitech race stuur en zorgt voor een beter en meer realistisch schakelgevoel met meer tactische feedback tijdens het op- of omlaag schakelen. Dit is een eenvoudige upgrade om te installeren en volledig omkeerbaar.

4. Logitech G29 Pedal Mod

Dit is persoonlijk Ă©Ă©n van m’n favoriete mods. Iedere Logitech gebruiker herkent de frustratie rondom het remmen. Het Logitech remsysteem is progressief, wat inhoudt dat je meer spanning ervaart richting het einde. Het nadeel van dit systeem is dat je op het einde extra kracht moet zetten om harder te kunnen remmen. Dit komt doordat de springveer die standaard in het rempedaal zit vrij fors en lang is, wat resulteert in een langere ‘pedal travel’. Deze afstand wil je zo klein mogelijk houden zodat met zo min mogelijk beweging je maximaal kracht kunt zetten op je rempedaal. Om dit issue op te lossen zijn er twee verschillende mods:

  • De eerste optie is om een nieuwe springveer en rubber (van bijvoorbeeld 3DRAP) toe te voegen
  • Een tweede, ietwat duurdere optie, is de TrueBrake Mod upgrade

TrueBrake Load Cell Mod

TrueBrake is een upgrade voor je Logitech rempedaal dat zorgt voor een meer realistisch remgevoel. Je voelt de rembelasting / load en niet de kleine pedaal bewegingen. Dit zorgt voor een zeer realistische ervaring dat in de buurt komt van een loadcel rempedaal, zoals de Fanatec. Het is de meest geschikte en kosteneffectieve rempedaal Logitech mod die beschikbaar is voor je Logitech-rempedaal. TrueBrake past perfect in je Logitech-pedaalset en dat alles tegen een zeer redelijke prijs! 

TrueBrake vs Logitech

Pedaal Rumble Mod

Wil je nog meer beleving tijdens het remmen? Check dan ook eens de pedaal rumble mod op Etsy. Deze mod zorgt voor extra trillingen in je pedaal voor nóg meer beleving! Deze mod is ook voor jouw Logitech een absolute aanrader 🙂

Logitech G29 mods: een slimme en low-budget keuze

Ik hoop dat ik je heb kunnen enthousiasmeren met bovenstaande mods. De upgrade mogelijkheden van een standaard Logitech G29 zijn oneindig en tijdloos.

Wil je low-budget sim racen? Dan is een Logitech stuurwiel met enkele mods een uitstekende keuze voor jaren sim race plezier! Wil je meer een high-end en professioneel racestuur? Kies dan bijvoorbeeld voor Fanatec of Moza Racing.

Wilco Verhaegh

Auteur Wilco Verhaegh

Ruim 18 jaar geleden begon mijn passie voor simracen met Grand Prix 4. Mijn passie voor racen, autosportfotografie en gaming kent geen grenzen. Met Motorsport-Pictures.com leg ik raceauto's vast op de gevoelige plaat. Bovendien ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

Meer berichten van Wilco Verhaegh
nl_NLNederlands