Overslaan naar hoofdinhoud
zoek
0

Fanatec Bentley Wheel GT3

Na de introductie van de super realistische Fanatec BMW M4 GT3 steering wheel, de revolutionaire CSL pedalen, de nieuwe CSL DD (Direct Drive) en de Limited Edition ClubSport F1 2021 stuur kondigde Fanatec al aan dat er meer aan zat te komen. En dat is ongelogen! De toonaangevende fabrikant van sim racing hardware heeft zojuist wederom een nieuw product aangekondigd: de Fanatec Bentley GT3 stuur.

Fanatec brengt Pikes Peak naar je huiskamer

De Fanatec Bentley Wheel GT3 is ontwikkeld in samenwerking met Bentley Motors Limited voor gebruik met de echte Continental GT3 Pikes Peak raceauto. Een erg authentiek exemplaar dus! Dit stuur is gebouwd om de meest beruchte en gevaarlijke heuverklim baan ter wereld aan te kunnen. Dit stuurt vraagt dus om buitengewone prestaties. Zowel op de echte als op de virtuele baan.

Het meest geavanceerde race stuur ooit gemaakt

Dit is het meest geavanceerde wiel dat we ooit hebben gemaakt”, legt Thomas Jackermeier, CEO van Fanatec uit. De Fanatec Bentley GT3 race stuur, dat de echte en virtuele wereld samensmelt, heeft een velg met een diameter van 310 mm met Alcantara-grepen die zijn gebouwd op een magnesiumkern en een 5 mm dikke voorplaat van koolstofvezel met een uniek groen weefsel. Het middelpunt van het stuur is een cirkelvormig 3,4-inch digitaal display, dat live voertuigtelemetrie en prestatie-informatie biedt.

Daarnaast vind je twee zevenvoudige FunkySwitch-richtingssticks, een paar aluminium duimwielen en vier magnetische paddles – twee om te verwisselen en twee toewijsbare hulpmiddelen. Het ontwerp is gebaseerd op de Continental GT-auto. Geïntegreerde RevLED’s en programmeerbare FlagLED’s zijn ook inbegrepen.

Specificaties Fanatec Bentley Wheel GT3

Enkele van de belangrijkste specificaties van de nieuwe Fanatec Bentley GT3 stuur op een rij. Voor meer productspecificaties check je de Fanatec Bentley website.

  • Officieel gelicentieerd Bentley-product
  • Pikes Peak Grip: optionele onderste grip (meegeleverd) voor verschillende rijstijlen
  • Kern van magnesiumlegering voor maximale stijfheid en gewichtsbesparing
  • Verwisselbare quick release (QR2)
  • Uniek digitaal, cirkelvormig display in het midden van het stuur
  • Echt racestuur dat gebruikt wordt in de Bentley Continental GT3 Pikes Peak heuvelklimwagen
  • Robuuste reiskoffer & standaard inbegrepen

Het Bentley GT3 wheel komt in gelimiteerde opgave

De Bentley GT3 stuur zal in een gelimiteerde oplage worden geproduceerd. Wees er dus snel bij 😉 Wanneer je hem niet gebruikt kun je het stuur zelfs tentoonstellen met de bijgeleverde standaard. Fanatec laat nog niets los over specifieke prijzen, maar je mag er vanuit gaan dat dit nite onder de vier cijfers komt. Neem je sim racing écht serieus én heb je een bak met geld over? Dan is deze Bentley GT3 stuur een echte aanrader voor jou!

nl_NLDutch