Overslaan naar hoofdinhoud

In de wereld van simulatieracen staat precisie bij het remmen centraal, en een van de fundamentele componenten om die precisie te bereiken zijn ongetwijfeld de pedalen. Hoan van VNM Simulation is zo vriendelijkheid geweest om mij een set van hun nieuwe VNM Lite Pedals toe te sturen. Hartelijk dank daarvoor!

Wij hebben de eer gehad om deze pedalenset – volledig objectief – uitgebreid te testen en te reviewen. Deze pedalen vallen onder andere op door een indrukwekkende 200kg load cell rem. In dit artikel deel ik graag mijn bevindingen en verkennen we hoe de VNM Lite Pedals zich verhouden in de competitieve wereld van simulatieracen. Laten we er dieper op ingaan!

VNM Simulation

VNM Simulation is een nog jonge Vietnamese fabrikant van sim racing hardware met een snelgroeiende reputatie. Ze hebben naam gemaakt dankzij hun hoogwaardige producten die speciaal zijn ontworpen voor liefhebbers van simulatieracen. Het bedrijf valt op vanwege hun aandacht voor detail en innovatieve benadering bij het ontwerpen van VNM Steering Wheel, VNM Motion System, VNM handbrake, VNM Pedals en andere sim racing accessoires. VNM Simulation streeft ernaar om realisme en topprestaties te bieden aan simracers, wat hen tot een betrouwbare keuze maakt voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige hardware om hun virtuele race-ervaring te verbeteren. Met een groeiende gemeenschap van enthousiaste gebruikers, blijft VNM Simulation de standaard verhogen in de wereld van simulatieracen.

Ondanks hun bescheiden omvang hebben ze in korte tijd een sterke reputatie opgebouwd in de sim racing wereld, en dit hebben ze bereikt door hun focus op kwaliteit en innovatie. Hierdoor hebben ze de aandacht en waardering van simracers weten te trekken. VNM Simulation heeft bewezen dat ze kunnen concurreren met gevestigde merken en zijn uitgegroeid tot een betrouwbare keuze voor sim racers die kwalitatief hoogwaardige sim racing hardware zoeken. Het succes van VNM Simulation is een overtuigend bewijs van hun toewijding aan het leveren van producten die de virtuele race-ervaring naar een hoger niveau tillen.

VNM Lite Pedals Verpakking & Inhoud

Bij het uitpakken van de VNM Lite Pedals valt meteen op dat ze zijn geleverd in een eenvoudige, maar zeer zorgvuldige verpakking. De pedalen waren veilig ingepakt om eventuele schade tijdens het transport te voorkomen, wat natuurlijk van groot belang is. Persoonlijk had ik echter gehoopt op een wat meer gedetailleerde en opvallende verpakking, vergelijkbaar met wat je bijvoorbeeld ziet bij de Conspit CPP Lite Pedals. Hoewel dit geen doorslaggevende factor is, aangezien de kwaliteit en het gebruikersgemak van de pedalen uiteindelijk het belangrijkst zijn, kan een aantrekkelijkere verpakking de eerste indruk wel versterken. Al begrijp ik dat, met name vanuit kostenbesparing, dit nu niet primair de focus heeft.

Bij het openen van de doos van de VNM Lite Pedals tref je het volgende aan:

 • Het load cell rempedaal
 • Het gaspedaal
 • De koppelingspedaal
 • De controllerbox
 • Een setje inbussleutels
 • Een extra set springveren en elastomeren
 • Een USB-kabel
 • Bevestigingsmaterialen, inclusief bouten en schroeven.

Als je een liefhebber bent van unboxing video’s en niet kunt wachten om te zien wat er allemaal tevoorschijn komt, dan raad ik je zeker aan om de VNM Lite Pedals Unboxing video van VNM Simulation te bekijken.

Prijs van de VNM Lite Pedals

De prijs van de VNM Lite Pedals is opvallend aantrekkelijk. Voor deze complete driedelige pedalenset betaal je $370, exclusief verzendkosten en btw. Voor deze prijs ontvang je pedalen van hoogstaande kwaliteit. Eerlijk gezegd is dit een bijzonder scherpe prijs voor een set van deze kwaliteit. Wat het nog interessanter maakt, is dat de VNM Lite Pedals iets voordeliger zijn dan hun grotere broer, de VNM Pedals V1, die geprijsd zijn op $550 (eveneens exclusief btw en verzendkosten) op de officiële website van VNM Simulation. Dit maakt de VNM Lite Pedals niet alleen toegankelijk voor serieuze simracers, maar ook aantrekkelijk voor diegenen die op zoek zijn naar kwaliteit zonder de bank te breken.

Ontwerp van de VNM Lite Pedals

Het ontwerp van de VNM Lite Pedals is ronduit indrukwekkend. De pedalen zijn volledig zwart, wat ik persoonlijk erg gaaf en stijlvol vind ogen. Ze stralen een zekere robuustheid uit en zijn werkelijk adembenemend mooi. Het esthetische aspect is duidelijk niet over het hoofd gezien. De VNM Lite Pedals ogen niet alleen robuust en duurzaam, maar zijn tevens een lust voor het oog. Het totaalplaatje van hun ontwerp draagt bij aan de algehele aantrekkingskracht van deze pedalenset.

Robuuste Metalen Constructie

Wat meteen opvalt aan de VNM Lite Pedalen is hun robuuste metalen constructie. Ze zijn gemaakt van een combinatie van met poedercoating bedekt staal en geanodiseerd aluminium. Deze materialen zorgen niet alleen voor duurzaamheid, maar geven de pedalen ook een indrukwekkende uitstraling.

VNM Lite Pedals: Aandacht Voor Details

Bij het uitpakken van de VNM Lite Pedalen werd al snel duidelijk dat deze pedalenset veelbelovend was. De specificaties en de hoogwaardige constructie spraken voor zich. Maar het is pas wanneer je ze in actie ziet dat je de ware kracht van deze pedalen realiseert.

Soepele Pedaalbediening

Wat deze pedalen echt onderscheidt, is het gebruik van kogellagers voor alle bewegende onderdelen. Deze keuze resulteert in een ongelooflijk soepele pedaalbediening, een eigenschap die van cruciaal belang is voor precisie en consistentie in de wereld van het simracen.

Volledig Aanpasbaar

Een ander opmerkelijk kenmerk van de VNM Lite Pedalen is hun volledige aanpasbaarheid. Je hebt de vrijheid om de hoek en hoogte van de pedalen naar wens aan te passen, waardoor je de perfecte positie kunt vinden die bij jouw unieke rijstijl past. Of je nu een voorkeur hebt voor agressieve sprintraces of langere uithoudingswedstrijden, deze pedalen stellen je in staat om je rijervaring te personaliseren zoals nooit tevoren. Comfort en controle zijn van het grootste belang tijdens lange racesessies, en deze pedalen bieden beide in overvloed.

Geavanceerde Sensortechnologie & Indrukwekkende 200kg Load Cell

Wat deze pedalen nog verder onderscheidt, is het gebruik van contactloze hoeksensoren in zowel het gas- als koppelingspedaal. Dit resulteert in ongeëvenaarde precisie en duurzaamheid, omdat er geen slijtage optreedt. Bovendien beschikt het rempedaal over een indrukwekkende 200kg load cell, wat zorgt voor een zeer realistische remervaring.

Robuuste Controller Box

Het oog voor detail blijkt ook uit de robuuste controller box waar je de pedalen en de USB-kabel op aansluit. Deze box is vervaardigd uit hoogwaardige materialen en straalt kwaliteit en duurzaamheid uit. Het wekt direct het gevoel dat je te maken hebt met een pedalenset van uitmuntende kwaliteit – en dat is ook precies het geval. De geavanceerde besturingssoftware stelt je in staat om moeiteloos te kalibreren, deadzones in te stellen en reiscurves aan te passen waardoor je de pedalen perfect kunt afstemmen op je persoonlijke voorkeuren en de specifieke behoeften van jouw simulatieraces.

Eenvoudige Installatie en Montage van de VNM Lite Pedals

De installatie en bevestiging van de VNM Lite Pedalen blijken een fluitje van een cent te zijn. Met slechts vier schroeven kun je de pedalen gemakkelijk op jouw simulator bevestigen. Het enige nadeel dat ik ondervond, was dat de meegeleverde schroeven en bouten niet geschikt waren voor montage op mijn Sim Lab Pedal Slider. Een kleine tegenvaller, maar gelukkig had ik voldoende bevestigingsmaterialen thuis liggen om de klus probleemloos te klaren.

Het aansluiten van het koppelings-, rem- en gaspedaal op de meegeleverde controller box verliep bijzonder soepel. Een aangename bijkomstigheid is dat deze controller box apart wordt geleverd, waardoor je hem op elke gewenste locatie netjes kunt wegwerken en monteren.

VNM Simulation Software

Het is nu tijd om deze pedalen uitgebreid te testen, maar voordat we dat doen, gaan we eerst de kalibratie uitvoeren en de gratis software downloaden. Het is belangrijk om vooraf de juiste drivers en firmware te installeren en de pedalen te kalibreren voor een optimale race-ervaring. De software is vrij basic, maar doet precies wat het moet doen en wat je ervan kan verwachten. Je kan onder andere verschillende presets selecteren, maar ook de deadzones volledig naar wens instellen en de pedalen kalibreren.

Gebruikerservaring

De afgelopen weken heb ik de VNM Lite Pedals grondig getest met verschillende populaire sim racing games, en mijn gebruikerservaring is erg positief. Deze pedalen bieden een ongekende precisie en reactievermogen, waardoor elke virtuele race tot leven komt. Of het nu gaat om het doseren van gas en remmen in een krappe bocht of het gevoel van volledige controle bij hoge snelheden, de VNM Lite Pedals stellen niet teleur.

Bij de overgang naar de VNM Lite Pedals merk je al snel dat het even tijd kost om aan deze nieuwe pedalenset te wennen en af te stellen naar persoonlijke voorkeuren, zoals dat altijd wel het geval is met nieuwe pedalen. Vooral bij het indrukwekkende 200 kg load cell pedaal merkte ik dat ik onbewust mijn rempunt te vroeg instelde. Dit vereiste wat tijd en vertrouwen om aan te wennen, maar eenmaal de juiste afstelling gevonden, raakte ik snel vertrouwd en kon zelfs mijn rempunt verleggen. De pedalen bleken zeer solide en betrouwbaar te zijn, wat de algehele rijervaring zeer aangenaam maakt. Ze zijn robuust en duurzaam en ook de pedaal pads voelen bijzonder comfortabel en ergonomisch aan. Het feit dat deze breder zijn vind ik persoonlijk zeer fijn vind en is een aspect dat ik miste bij de CPP Lite Pedals die ik recentelijk heb getest.

In de standaard configuratie zijn de pedalen vrij licht afgesteld, wat niet voor iedereen ideaal is. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan meer stijfheid en weerstand in het pedaal waardoor je minder travel hebt. Gelukkig is dit eenvoudig aan te passen door aan de weerstandsknoppen te draaien en ik heb deze aanpassing voor alle drie de pedalen gedaan. VNM biedt voldoende aanpassingsmogelijkheden om de pedalen naar wens te configureren. In de komende weken zal ik ook de extra veren en elastomeer gebruiken om het rempedaal verder te optimaliseren.

Ondanks de solide en robuuste constructie voelen deze pedalen zeer verfijnd en comfortabel onder de voet. Door de relatief grote voetplaten wordt de druk gelijkmatig verdeeld over de onderkant van je voet, wat zorgt voor een uiterst comfortabele ervaring. Het gaspedaal presteert uitstekend en biedt een precieze feedback. Zowel de tegendruk als de eindstop voelen uiterst degelijk aan. Wat betreft het koppelingspedaal, daar heb ik tot nu toe relatief weinig gebruik van gemaakt maar wat opviel in de standaardinstellingen is dat het pedaal niet echt terugveert als je het pedaal loslaat. Het verhogen van de weerstand van de veer heeft dit probleem enigszins verminderd, maar helaas nog niet volledig opgelost.

De gebruiksvriendelijkheid van deze pedalen en het snel vertrouwd raken ermee zijn opvallend. Dit gevoel van vertrouwen is essentieel, niet alleen voor het verbeteren van rondetijden, maar ook voor meer consistentie op de baan. In vergelijking met mijn vertrouwde Heusinkveld Sprint Pedals, waarmee ik al enige jaren racete, doen de VNM Lite Pedals absoluut niet onder. Sterker nog, ik ben zo tevreden en onder de indruk van deze nieuwe pedalen dat ik ze als mijn primaire pedalen zal blijven gebruiken. En dat maakt me alleen maar des te nieuwsgieriger hoe goed de VNM Pedals zijn.

Zijn er dan minpunten of bijzonderheden te noemen? Zeker, hoewel ik moet toegeven dat ik hiervoor echt moest zoeken. Een klein puntje dat mij is opgevallen, is het schurende en piepende geluid dat soms wordt veroorzaakt door de veer of eindstop van het gaspedaal. Gelukkig is dit minder storend wanneer je met een headset racet.

De Voor- en Nadelen van de VNM Lite Pedals

De VNM Lite Pedals hebben veel te bieden, maar zoals bij elk product zijn er zowel sterke punten als enkele overwegingen. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van deze pedalenset.

De voordelen:

 1. Uitstekende Prijs-Kwaliteitverhouding: De VNM Lite Pedals bieden indrukwekkende prestaties en specificaties voor een zeer redelijke prijs, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor zowel beginners als ervaren simracers.
 2. Ergonomisch en Stijlvol Ontwerp: De VNM Lite Pedals zijn niet alleen prestatiegericht, maar hebben ook een mooi en ergonomisch ontwerp dat zowel visueel als functioneel aantrekkelijk is.
 3. Hoogwaardige Sensortechnologie: Het gebruik van contactloze hoeksensoren en een 200 kg load cell in het rempedaal zorgt voor ongeëvenaarde precisie en duurzaamheid, wat resulteert in een realistische race-ervaring.
 4. Volledige Aanpasbaarheid: De pedalen zijn volledig aanpasbaar, waardoor je de hoek en hoogte kunt afstellen om je persoonlijke voorkeuren te matchen, wat comfort en controle maximaliseert.
 5. Soepele Pedaalbediening: Het gebruik van kogellagers in alle bewegende onderdelen zorgt voor een vloeiende pedaalbediening, wat cruciaal is voor nauwkeurig simracen.

De nadelen:

 1. Bevestigingsmaterialen: De meegeleverde bevestigingsmaterialen zijn mogelijk niet compatibel met alle simulatiesetups, wat extra aanschaf vereist.
 2. Beperkte Beschikbaarheid: De VNM Lite Pedals kunnen lastig verkrijgbaar zijn vanwege beperkte verkoopkanalen.
 3. Geluidsproblemen: Ik merk dat de pedalen af en toe een piepend en krakend geluid kunnen produceren, wat een potentieel ongemak kan zijn.

Pros

 • Uitstekende Prijs-Kwaliteitverhouding
 • Ergonomisch en Stijlvol Ontwerp
 • Hoogwaardige Sensortechnologie (200kg Load Cell)
 • Volledige Aanpasbaarheid
 • Soepele Pedaalbediening

Cons

 • Beperkte Beschikbaarheid
 • Onvoldoende bevestigingsmaterialen
 • Schurende en Piepend Pedaal

Eind Oordeel VNM Lite Pedals

Mijn kennismaking met de VNM Lite Pedalen overtrof al mijn verwachtingen. De toevoeging van ‘Lite’ aan de naam deed me aanvankelijk denken dat deze pedalen misschien minder zouden presteren, maar niets is minder waar. Deze pedalen hebben bewezen dat ze uitblinken in zowel kwaliteit als prestaties. Ze zijn met oog voor detail vervaardigd en stralen kwaliteit uit. Het gebruik van duurzame materialen en een doordacht ontwerp dragen bij aan de algehele robuustheid van deze pedalen. Het rijden met de VNM Lite Pedalen was dan ook vanaf het eerste moment een waar genot. De soepele beweging en de nauwkeurige besturing zorgden voor een plezierige rijervaring. Of je nu een beginnende simulatieracer bent of een doorgewinterde professional, deze pedalen zullen je zeker bekoren.

De VNM Lite Pedals bieden een ongeëvenaarde simulatie-ervaring. Met hun solide constructie, soepele werking, geavanceerde sensortechnologie en aanpasbaarheid zijn ze een uitstekende keuze voor serieuze simracers die op zoek zijn naar topkwaliteit, maar niet de hoofdprijs willen betalen. Het is verbluffend om te ervaren hoeveel remkracht en precisie je hebt met deze 200 kg load cell technologie.

Onverwacht Hoge Score

Mijn beoordeling voor de VNM Lite Pedalen is buitengewoon hoog – een indrukwekkende 7,9! Deze score weerspiegelt de uitzonderlijke prestaties van deze pedalen tijdens mijn gebruik. De kennismaking met de VNM Lite Pedals maakt me des te nieuwsgieriger naar wat VNM Simulation nog meer te bieden heeft. Want één ding is zeker; VNM Simulations is zonder enige twijfel een fabrikant om in de gaten te houden én te overwegen.

VNM Lite Pedals: Ons Oordeel

‘Onverwachts Goed!’

Goede Keuze!
VNM Lite Pedals

VNM Lite Pedals

De Ideale Driedelige Pedalenset

De VNM Lite Pedals zijn een goede keuze voor sim racers, zowel beginners als ervaren rijders. Deze driedelige pedalenset biedt ongeëvenaarde precisie met een indrukwekkende 200 kg load cell in het rempedaal, aanpasbaarheid en hoogwaardige sensortechnologie. Dankzij de soepele pedaalbediening en duurzame constructie tillen de VNM Lite Pedals je simrace-ervaring naar een hoger niveau. Een onmisbare upgrade of keuze!

Wilco Verhaegh

Al meer dan 15 jaar ben ik een gepassioneerde sim racer. Mijn liefde voor racen, autosport fotografie en gaming zijn grenzeloos. Daarnaast ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

nl_NLNederlands