Overslaan naar hoofdinhoud

TrueBrake Mod Van AXC Sim

Iedere sim racer die een Logitech G25 / G27 / G29 / G920 / G923 heeft kent het wel: de enorme frustratie rondom het remmen. Het Logitech remsysteem is ‘progressief’, wat inhoudt dat je meer spanning ervaart richting het einde. Hierdoor ervaar je meer controle over de kracht van het remmen. Het nadeel van dit systeem is dat na verloop van tijd – en bij intensief gebruik – het rempedaal z’n kracht verliest, waardoor de remprestaties afnemen. Dit komt mede door de enorme pedal travel die het systeem standaard heeft. Hiermee wordt bedoeld dat je het rem bedaal enorm hard en ver moet indrukken met je voet om ‘harder’ te remmen. Na verloop van tijd kun je niet volledig op je remmen vertrouwen, waardoor je het momentum in een race mist en niet consistent bent in je braking zone. Een oplossing om een meer realistische ervaring te bieden die in de buurt komt van een loadcel systeem is de TrueBrake Logitech mod van AXC Sim.

Wat is TrueBrake?

TrueBrake is een upgrade voor je Logitech G25 / G27 / G29 / G920 / G923 rempedaal. TrueBrake zorgt voor een meer realistisch rem gevoel. Je voelt de rembelasting / load en niet de kleine pedaal bewegingen. Dit zorgt voor een zeer realistische ervaring dat in de buurt komt van een loadcel rempedaal, zoals de Fanatec. Het is de meest geschikte en kosteneffectieve rempedaal Logitech mod die beschikbaar is voor je Logitech-rempedaal. TrueBrake past perfect in je Logitech-pedaalset en dat alles tegen een zeer redelijke prijs! Deze Logitech mod kost £49.99 (ongeveer €56). Een hele mooie upgrade dus, net als deze gave Logitech race stuur mod.

TrueBrake Logitech mod

Wat doet TrueBrake met mijn rempedaal?

  • Het verandert het gevoel met het rempedaal op basis van rembelasting
  • Het verhoogt de rembelasting die nodig is om volledig te kunnen remmen
  • Het verminderd de indruk slag van het rempedaal tot enkele millimeters
TrueBrake vs Logitech

Het TrueBrake systeem zorgt ervoor dat je meer load (druk in kg) kunt uitoefenen op je rempedaal, waardoor je pedal travel afneemt. Hieronder zie je het verschil tussen de standaard Logitech rempedaal en het TrueBrake systeem. Met een TrueBrake systeem heb je dus minder remkracht en pedal travel nodig om meer load te genereren.

TrueBrake vs Logitech

Hoe ziet TrueBrake er van binnen uit?

  • Cilinder en behuizing: CNC-gefreesd 6061-T6 aluminium
  • Zuiger: heeft een veerweg van maximaal 4 mm in de cilinder
  • Hoofdveer: De zware veer is bestand tegen de beweging van de zuiger
  • Borgring: houdt de zuiger in de cilinder
  • Lineaire bewegingspotentiometer: hoogwaardig onderdeel dat beweging van de zuiger detecteert
TrueBrake systeem van binnen

Is TrueBrake te vergelijken met een loadcel rempedaal?

Nou, nee. Al komt het wel aardig in de buurt van een loadcel rempedaal. TrueBrake wordt beschouwd als een ‘elektromechanische loadcel’, aldus de fabrikant. Het is in ieder geval geen spanningsmeter-loadcel, want deze gebruiken een elektrische spanningsmeter om de kleine buiging van een veerelement te meten. Het gebruik van TrueBrake in jouw Logitech rempedaal geeft vergelijkbare resultaten als het gebruik van een loadcel systeem maar dan stukken goedkoper!

Ik ben érg onder de indruk van deze innovatieve technologie en state-of-the-art engineering. Wat mij betreft is de TrueBrake mod een absolute must-have voor iedere Logitech gebruiker!

Review TrueBrake Mod

Ik ben nu enkele maanden in het bezig van de TrueBrake Mod van AXC sim. En wow, wát een fantastische mod voor m’n Logitech G29! Toegegeven, het duurde een aantal dagen voordat ik echt gewend was aan het nieuwe systeem. Dit heeft vooral te maken met het ‘vertrouwen’ in het aannemen. Dit vergde een iets andere techniek dan dat ik voorheen gewend was. Maar eenmaal onder de knie schoten m’n rondetijden omlaag!

Een van de belangrijkste eigenschappen van het product is een constantere (en latere) rembeweging. Je merkt dat remmen veel nauwkeuriger gaat en dat de ‘bite’ harder is. Dit houdt in dat er minder pedal movement zit.

Conclusie:

De TrueBrake Mod van AXC is een fantastische en innovatieve toevoeging aan je standaard Logitech pedalen. Deze mod zorgt ervoor dat je veel later, nauwkeuriger én harder op de remmen kan. Dit resulteert in vele constantere lap-times en meer vertrouwen op de baan. Ja, het vergt wat geduld om aan deze nieuwe manier van remmen te wennen. En ook in-game (Assetto Corse Competitione) heb ik de nodige tweaks moeten doen in m’n instellingen.

Ik ben érg onder de indruk van deze innovatieve technologie en state-of-the-art engineering. Wat mij betreft is de TrueBrake mod een absolute must-have voor iedere Logitech gebruiker!

Check ook deze review

Barry Rowland van de Sim Racing Garage heeft een uitgebreide review gemaakt. Check de video hieronder!

Wilco Verhaegh

Auteur Wilco Verhaegh

Ruim 18 jaar geleden begon mijn passie voor simracen met Grand Prix 4. Mijn passie voor racen, autosportfotografie en gaming kent geen grenzen. Met Motorsport-Pictures.com leg ik raceauto's vast op de gevoelige plaat. Bovendien ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

Meer berichten van Wilco Verhaegh
nl_NLNederlands