Overslaan naar hoofdinhoud

Moza Racing heeft zojuist tijdens hun live-event de nieuwe Moza FSR Formula Wheel en de R5 Direct Drive Wheel Bundel aangekondigd. Moza is hiermee hard op weg om haar positie in de sim-racing wereld verder uit te breiden!

Onlangs lanceerde het bedrijf al de succesvolle en innovatieve Direct Drive R9 en GS GT Wheel en hier bouwen ze nu op voort. Je mag dan ook wel concluderen dat Moza inmiddels een serieuze concurrent is geworden van onder andere Fanatec. In dit artikel nemen we je kort mee in de nieuwe producten van Moza: de Moza FSR Formula Wheel en de nieuwe R5 Direct Drive Wheel bundel.

Moza FSR Formula Wheel

De absolute topper tijdens het live-event van Moza is natuurlijk het nieuwe premium stuur de Moza FSR Formula Wheel. Hiermee bouwt Moza voort op het succes van het nog niet zo lang geleden geïntroduceerde GS GT Wheel. Dit stuurwiel werd uitermate enthousiast en positief ontvangen in de sim-racing wereld en wordt gezien als een serieuze poging om de concurrentiestrijd met Fanatec en Simucube aan te gaan.

De nieuwe Moza FSR heeft een fame dat volledig bestaat uit koolstofvezel en heeft een 4,3-inch HD display met maar liefst 15 verschillende user-interfaces. Hiermee ben je als sim racer volledig in control over de informatie voorziening op je stuur. De grepen van het stuur zijn van geperforeerd leer en het stuur heeft een breedte van 280 mm.

Een ander opvallende feature is de (optionele) USB-aansluiting achter op het stuur. Dit moet zorgen voor meer compatibiliteit. Door de extra knoppen op het stuur kun je als gebruiker sneller en gemakkelijker de juiste aanpassingen doen. Het nieuwe stuur is compatibel met alle Moza-wheelbases en accessoires uit het Moza eco-systeem.

Prijs Moza FSR Formula Wheel

Het nieuwe Moza FSR Formula Wheel kost $ 649 USD. De Euro prijzen zijn nog niet bekend, maar dit zal naar verwachting € 649 euro zijn.

Moza R5 Direct Drive Wheel bundel

Net als Fanatec zet ook Moza Racing in op kant-en-klare sim racing bundels om nieuwkomers in de sim racing wereld klaar te stomen. Voor velen is dit een ideale manier om tegen een aantrekkelijk prijs een high-end sim racing bundel te scoren om kennis te maken met de wereld van sim racing.

Met de komst van de nieuwe R5 Direct Drive Wheel bundel speelt Moza in op deze trend en maakt het voor nieuwe gebruikers interessant om kennis te maken met het Moza eco-systeem. Deze bundel is echter niet alleen voor de nieuwkomers, ook voor de meer gevorderde sim racers is de nieuwe R5 bundel een absolute top keuze.

De R5 wheelbase is, net als de Fanatec CSL DD PRO, een direct drive wheelbase met een koppel van 5,5 Nm. Het heeft en vergelijkbaar design als de R9 met 9 Nm, alleen dan in een kleinere en compactere case.

De nieuwe bundel van Moza wordt standaard geleverd met het nieuwe ES Steering Wheel. Het nieuwe ES-stuur is voorzien van leer en het kenmerkende Moza Flow Shift Light design. Het stuurwiel heeft maar liefst 22 volledig aanpasbare knoppen. Hiermee kunnen racers alle aanpassingen maken die ze nodig hebben in het heetst van de strijd.

Tot slot bevat de nieuwe R5-bundel ook een nieuwe set pedalen: de SR-P Lite. Dit is een volledig uit staal bestaande lichtgewicht revisie van Moza’s bestaande SR-P pedalen. Nog steeds even flexibel en verstelbaar, alleen zonder het load cell remsysteem. En dat is wat ons betreft absoluut een gemiste kans. Al begrijp ik deze keuze vanuit marketing perspectief zeer zeker.

Prijs Moza R5 bundel

Moza is zicht bewust van het feit dat om nieuwe mensen op te nemen in het Moza eco-systeem je ze moet verleiden met een aantrekkelijk pakket of bundel. In dat opzicht slaagt Moza Racing hierin feilloos. Voor $599 USD (of €599) krijg je veel waar voor je geld: een direct drive wheelbase, een stuurwiel, pedalen en een bureauklem. Aan de andere kant vind ik het ook een gemiste kans. Persoonlijk vind ik dat je voor die prijs een direct drive systeem met meer dan 5,5 Nm mag verwachten en load cel pedalen.

nl_NLDutch