Overslaan naar hoofdinhoud

Yes, het is eindelijk zover! De langverwachte regen update is vandaag verschenen in de populaire sim iRacing. Op 5 maart 2024 werd iRacing verrijkt met een langverwachte vernieuwing: de introductie van het Tempest Weather System in de update voor iRacing Season 2 2024! Deze innovatie markeert een spannend hoofdstuk voor iRacing, dat fans al langere tijd hoopten te zien. Na enkele vertragingen door het weer, heeft het Tempest Weersysteem eindelijk zijn weg gevonden naar iRacing. Maar, er is meer! In dit artikel lees je alles over het nieuwe tweede seizoen van dit jaar.

Regenraces: Een Nieuwe Uitdaging in iRacing

Het concept van racen in de regen bestaat al een tijdje binnen iRacing, maar tot voor kort was het slechts een droom. De update voor Seizoen 2 van 2024 brengt deze droom tot leven met de volledige integratie van het Tempest Weather System . Dit systeem introduceert een geheel nieuw element in het spel waarbij racers rekening moeten houden met veranderende weersomstandigheden. Deze kunnen het oppervlak van de baan drastisch veranderen tijdens een race.

Racen in de regen is een compleet andere ervaring dan racen op een droog circuit. Spelers van iRacing moeten nu hun rijstijl aanpassen wanneer de lucht tijdens een sessie betrekt. Een hevige regenval en mist kunnen ook de zichtbaarheid beïnvloeden, waardoor het voor bestuurders moeilijk wordt om de weg voor zich te zien.

iRacing Season 2 van 2024: Nieuwe Circuits en Auto’s

Naast het Tempest weersysteem verwelkomt iRacing ook drie nieuwe circuits en drie nieuwe auto’s in de update voor Seizoen 2 van 2024. Deze toevoegingen, waaronder de Dirt Micro Sprint, SRX en Super Formula Lights, komen met het nieuwe Schademodel van iRacing, wat de realisme op het circuit verhoogt.

De Nieuwe Circuits

Ook zijn er drie nieuwe circuits gecreëerd voor iRacing: het Internationale Circuit van Algarve (vier configuraties), Millbridge Speedway en het Wereldcircuit Marco Simoncelli van Misano (vijf configuraties). Een nieuwe configuratie is toegevoegd aan Kokomo Speedway (Tires Out) om een alternatieve racelijn te bieden, en Lime Rock Park (School) heeft eveneens een nieuwe configuratie gekregen als onderdeel van een nieuwe educatieve ervaring. Deze uitbreidingen bieden iRacing-leden nieuwe uitdagingen en verrijken de race-ervaring.

 1. Algarve Internationaal Circuit: Dit circuit is beschikbaar in vier configuraties, inclusief de Grand Prix en Moto lay-outs.
 2. Millbridge Speedway
 3. Misano World Circuit Marco Simoncelli: Beschikbaar in vijf configuraties, waaronder de Grand Prix en Truck lay-outs.

iRacing Membership

Onthoud, je kunt je bij iRacing aansluiten door hier te klikken. Nog geen member? Probeer iRacing vandaag nog!

De Nieuwe Auto’s

Na de toevoeging van nieuwe auto’s in eerdere season updates voegt iRacing ook dit seizoen weer een aantal leuke auto’s toe. In de iRacing paddock zijn drie nieuwe auto’s geïntroduceerd: de Dirt Micro Sprint (twee modellen), SRX en Super Formula Lights.

 1. Dirt Micro Sprint (met en zonder vleugels) [GRATIS!]
 2. SRX (geschikt voor asfalt en vuil)
 3. Super Formula Lights

Verbeteringen en Aanpassingen

De update brengt ook wijzigingen aan bestaande circuits. Kokomo Speedway en Lime Rock Park hebben nieuwe lay-outs ontvangen die de race-ervaring verbeteren. Daarnaast zijn de Dirt Micro Sprint, Circuit de Ledenon, Motorsport Arena Oschersleben, Snetterton Circuit, en Winton Motor Raceway toegevoegd aan het basispakket van iRacing, waardoor ze GRATIS beschikbaar zijn voor alle leden.

Splitsing van Road Licentie

In maart 2024 ondergaat iRacing een belangrijke verandering met betrekking tot de licentiestructuur, specifiek het Weg- of road licentietype. Deze aanpassing zorgt voor een splitsing in twee distinctieve licenties: Sportauto en Formule. Deze verandering is ontworpen om zowel de deelname aan verschillende vormen van racen te bevorderen als een nauwkeuriger beeld te geven van de vaardigheidsniveaus van coureurs in elk segment tijdens het samenstellen van races.

Vanaf de uitrol van de update voor Seizoen 2 van 2024 op 5 maart, zullen gebruikers merken dat naast hun bestaande Oval, Dirt Oval en Dirt Road licenties, twee nieuwe licenties zichtbaar zijn: Sportauto en Formule. Het bestaande Weglicentietype wordt hierbij uitgefaseerd. Door deze wijziging worden de huidige iRating, Veiligheidsbeoordeling, en MPR (Minimum Participation Requirements) waarden van racers voor het Weglicentietype gedupliceerd naar zowel de Sportauto als Formule licenties.

Nieuwe race uitslagen en statistieken, alsook prijzen en de Time Trial Rating (ttRating), zullen vanaf nul worden verzameld onder de nieuwe licentietypes. Dit biedt een schone lei voor coureurs om hun vaardigheden specifiek binnen de sportauto- en formule races te ontwikkelen en te tonen.

Belangrijke Updates in Seizoen 2 van 2024

De update bevat een indrukwekkende lijst met hoogtepunten, waaronder:

 • Dirt Micro Sprint (met en zonder vleugels) [GRATIS!]
 • SRX (geschikt voor asfalt en vuil)
 • Super Formula Lights
 • Nieuwe schademodel voor 19 voertuigmodellen
 • AI-Ready regenraces
 • AI-racen voor Super Formula Lights en op 11 circuitconfiguraties

De introductie van het Tempest Weersysteem, samen met de nieuwe circuits en auto’s, brengt een frisse wind in iRacing. Racers kunnen nu de uitdaging aangaan om onder diverse weersomstandigheden te racen, wat de realisme en opwinding van het spel naar een nieuw niveau tilt. Ben je enthousiast over de komst van regen in iRacing? En wat vind je van de nieuwe circuits en auto’s? Wij kunnen niet wachten om de nieuwe content uit te testen. Veel race plezier!

Wilco Verhaegh

Auteur Wilco Verhaegh

Ruim 18 jaar geleden begon mijn passie voor simracen met Grand Prix 4. Mijn passie voor racen, autosportfotografie en gaming kent geen grenzen. Met Motorsport-Pictures.com leg ik raceauto's vast op de gevoelige plaat. Bovendien ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

Meer berichten van Wilco Verhaegh
nl_NLNederlands