Overslaan naar hoofdinhoud

In een eerder artikel vertelde we al dat de GSI Hyper P1 een indrukwekkende keuze was. Nu, een aantal maanden later, hebben wij eindelijk de kans gehad om dit meesterwerk van Gomez Sim Industries uitgebreid te testen en te reviewen. Mijn dank aan GSI is daarvoor groots. Hoe goed is dit vlaggenschip van GSI nu echt? En is de hype rondom dit indrukwekkende stuurwiel waar? In deze uitgebreide – en geheel objectieve – GSI Hyper P1 Review neem ik jullie mee in al mijn eerlijke bevindingen en geef ik antwoord op de vraag of dit wapen van GSI een waar meesterwerk is Ć©n waarom ook jij een Hyper P1 in jouw simulator moet hebben. En op het einde van het artikel hebben wij nog een exclusieve verrassing šŸ˜‰ BOOOM! Let’s go.

Gomez Sim Industries

Gomez Sim Industries, of GSI, heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Gomez Sim Industries is een toonaangevend bedrijf op het gebied van simulatiehardware en staat bekend om zijn innovatieve benadering van hoogwaardige stuurwielen voor simracen. In een zeer korts tijdsbestek hebben zij de sim racing community weten te veroveren met een aantal zeer goede en populaire producten, waaronder de Hyper P1, X-29, Hyper SL en natuurlijk de onlangs geĆÆntroduceerde FPE V2.

Met een focus op detail, kwaliteit en technologische vooruitgang, levert Gomez Sim Industries producten zoals de Hyper P1 die de normen verleggen. Het bedrijf heeft zich gevestigd als een betrouwbare naam in de wereld van simulatieracen, waarbij hun toewijding aan prestaties en gebruikerservaring duidelijk te zien is in elk product dat ze produceren.

GSI Hyper P1 Unboxing: Wat Zit Er In De Doos?

Het unboxen van de GSI Hyper P1 is een ware belevenis op zich. Bij het openen van de mooi vormgegeven doos word je begroet met een zorgvuldig samengestelde ervaring. Naast het indrukwekkende stuur zelf, tref je de robuuste en stevige GSI Spec 3 coiled USB2-kabel aan. De Hyper P1 is zorgvuldig verpakt en gepresenteerd in een mooie doos. Door de QR code op de doos te scannen ga je direct naar de setup handleiding op de website. Dit is super en alles wat je nodig hebt! Tijd om de Hyper P1 te installeren.

GSI Hyper P1 Review

Installatie van de Hyper P1

De Hyper P1 installeren is eenvoudig. Bevestig het stuur op een wielplatform met een 70MM Pitch Circle Diameter. In mijn geval moest ik de GSI AH50 Hub en mijn Fanatec Podium Hub monteren. Dit is vrij eenvoudig en koste weinig moeite. Zorg voor minstens 50MM ruimte tussen het stuur en het platform om conflicten met de opgerolde USB-kabel te voorkomen. Let op: Gebruik Captive Screws om schade te vermijden bij het aansluiten van items. Bij het monteren van de naaf, plaats de niet-geweerde zijde op het stuur met de GSI-logo naar boven en draai de schroeven in een stervormig patroon vast. Voor een stabiele USB-verbinding, gebruik de GSI Coiled USB-kabel, sluit deze aan op een gevoede USB-hub en dan op je pc.

GSI simOS

Voor de software, download simOS en SimHub. SimOS is een krachtige en intuĆÆtieve software voor al jouw GSI hardware. Met SimOS optimaliseer je de prestaties en settings van je GSI Hyper P1-stuur. Pas instellingen aan, werk firmware bij en haal het maximale uit je simulatiehardware met SimOS van GSI. De software is intuĆÆtief en oogt mooi en doet wat je ervan verwacht, maar veel zal ik het – zover ik het nu kan inschatten – niet gebruiken, omdat het meeste aanpasbaar is in SimHub. Tip: bekijk vooral eens de uitgebreide video van Dan Suzuki over de mogelijkheden met deze software.

In SimHub voeg je gemakkelijk en snel jouw Hyper P1-apparaat toe. Om dit te doen ga je naar ‘devices’, klik op voeg toe en selecteer Gomez Sim Industries en kies het aanbevolen ‘Eenvoudig Profiel’ of het ‘Geavanceerd Profiel’ voor meer controle. Je kunt profielen op elk moment wijzigen door het apparaat te verwijderen en opnieuw toe te voegen. In SimHub kan je onder andere het dashboard voor je LCD scherm en veel gave presets en gradient LED profielen toevoegen. Maar daarover later meer!

De Prijs van de GSI Hyper P1

We hoeven er geen doekjes om te winden, maar met een vanaf prijs die ruim boven de $ 1.650 / ā‚¬ 1.550 euro (exclusief btw en verzending) ligt, is de GSI Hyper P1 verre van een goedkope investering. Ik ben me bewust van het feit dat dit prijspunt voor velen niet direct haalbaar is. Echter, achter deze stevige prijs schuilt een bewuste keuze voor duurzaamheid en ongeĆ«venaarde kwaliteit.

De GSI Hyper P1 bevindt zich in een exclusieve prijsklasse, maar deze investering vertaalt zich direct naar de duurzaamheid en prestaties van het stuur. Door te kiezen voor hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieƫn, garandeert de Hyper P1 niet alleen een langdurige levensduur maar ook een superieure rijervaring. Het prijskaartje reflecteert dus niet alleen de kosten van het product, maar ook de waarde die het toevoegt aan de gebruikerservaring, met een focus op betrouwbaarheid en exceptionele prestaties.

GSI Hyper P1 Review

Kenmerken Hyper P1

Met een gewicht van 1.86 kg voor de 6-paddels variant (1. 68 kg voor de 4 paddels) is de GSI Hyper P1 niet bepaald licht en worden er alleen maar kwalitatief duurzame materialen gebruikt. Vervaardigd met 6061 Aluminium Componenten straalt de Hyper P1 klasse uit en biedt duurzaamheid. Direct-Injected Siliconen Handgrepen zorgen voor comfort en grip, terwijl de 5 mm Carbon Fiber Faceplate luxe en stevigheid toevoegt. Met een ideale diameter van 300 mm biedt de Hyper P1 een perfecte balans tussen handling en comfort. De eenvoudige installatie, dankzij het 70 mm schroefdraadpatroon, maakt het stuur compatibel met diverse mounting-opties, zoals de Fanatec Podium Hub.

Aanpasbaar Dashboard en Hi-Res Touchscreen

Het Hi-Res 4.3ā€³ LCD-aanraakscherm biedt een kristalheldere interface voor intuĆÆtieve toegang tot cruciale informatie. Het ontwerp van het dashboard in combinatie met het wat kleinere LCD scherm zorgt ervoor dat de informatie tijdens het racen soms wat moeilijk tot je te nemen is. Voor wie minder enthousiast is over het meegeleverde dashboard van GSI, is aanpassing mogelijk in SimHub. Zelf geef ik de voorkeur aan het meer intuĆÆtieve en strakkere dashboard van Lovely Dashboard.

Geavanceerde Bediening en Visuele Indicatoren

Met maar liefst drie Seven-Way Multi-Switches biedt de P1 ongekende controle-opties. Het visuele spektakel wordt versterkt door 3 voorwaartse, 14 zijwaartse en 3 achterwaartse RGB LED Rev Lights, waardoor essentiĆ«le informatie in Ć©Ć©n oogopslag duidelijk is. Uitgerust met geavanceerde “CEMS N52” V2 Schakelaars, garandeert de Hyper P1 betrouwbaarheid en nauwkeurige respons. Vijf verlichte RGB LED-Drukknop Rotary-Encoders bieden aanpasbare bediening, terwijl de optionele 6-paddle configuratie van de “HSE” Dubbele Koppelingen extra personalisatie mogelijk maakt.

Een Visueel LED Spektakel

Het visuele spektakel van de GSI Hyper P1 wordt versterkt door de aanwezigheid van diverse LED-verlichtingen die een esthetisch genot toevoegen aan de rijervaring. Met verschillende LED-profielen, zoals Gradient Profiles (Ascent, Horizon, Prime, TKX, Luxe, Suzuki, Scarlet) en Base Profiles (Ascent, Horizon, Prime, TKX, Luxe, Suzuki, Scarlet), heb je de vrijheid om de verlichting aan te passen aan jouw voorkeur en stemming. Of je nu kiest voor de subtiele overgangen van Gradient Profiles of de strakke uitstraling van Base Profiles, de LED-verlichting op de Hyper P1 biedt een ongekend visueel schouwspel.

De standaard gedefinieerde LED animaties, bijvoorbeeld bij het starten en aanzetten van je raceauto, zijn een waar spektakel en prachtig geprogrammeerd. Zelfs baanvlaggen en indicatoren worden weergegeven. De GSI Hyper P1 zet niet alleen de standaard op het gebied van functionaliteit, maar biedt ook een visueel festijn dat zich aanpast aan jouw persoonlijke stijl. De mogelijkheden zijn in ieder geval ongekend!

Responsieve Bediening en Duurzaamheid

Twaalf Momentary RGB LED-Drukknoppen met een activeringskracht van 500 gram zorgen voor responsieve en fijn afgestemde bediening. De “Spec 3” Gewikkelde Kabel staat garant voor duurzaamheid en optimale signaaloverdracht, zelfs bij intensief gebruik. De GSI Hyper P1 is niet zomaar een stuur; het is een geavanceerd instrument ontworpen voor de echte liefhebbers, met een compromisloze focus op prestaties, comfort en aanpasbaarheid.

Ongekende Aanpasbaarheid

Met een indrukwekkend totaal van 72 Mappable Inputs biedt de Hyper P1 een ongekende mate van aanpasbaarheid, waardoor gebruikers de vrijheid hebben om elke functie naar hun eigen voorkeur toe te wijzen. De 88 Adresseerbare RGB LED’s voegen een kleurrijk en aanpasbaar element toe aan de esthetiek van de Hyper P1. Wat betreft inputmogelijkheden is er zeker geen tekort. Eerlijk gezegd biedt de GSI Hyper P1 zelfs een overvloed aan mappable inputs, waarbij ik oprecht moet nadenken over de meest optimale toewijzing voor al deze inputs. Dit vormt overigens absoluut geen nadeel, maar eerder een luxeprobleem.

Design en Bouwkwaliteit

Het ontwerp van de GSI Hyper P1 is zonder twijfel indrukwekkend te noemen. Elk aspect straalt luxe uit, van de hoogwaardige materialen tot de vakkundig vormgegeven details. De GSI Hyper P1 is niet zomaar een stuurwiel voor simulatieracen; het is een kunstwerk op zich. Elk onderdeel is zorgvuldig gekozen om niet alleen duurzaamheid te garanderen, maar ook om een gevoel van exclusiviteit over te brengen. De combinatie van metalen en carbon creƫert een tastbare en visuele sensatie van hoogwaardige kwaliteit. Het is duidelijk dat bij het ontwerpen van de GSI Hyper P1 veel aandacht is besteed aan esthetiek en duurzaamheid.

Volledig Personaliseerbare Ervaring en Afwerking

De Hyper P1 biedt een volledig personaliseerbare ervaring. Standaard heb je de keuze uit diverse configuraties, waaronder kleuropties zoals Ascent, Blackout, Prime, TKX, Luxe, Suzuki, Scarlet, en Custom. Met de laatst genoemde kun je jouw Hyper P1 helemaal samenstellen zoals jij dat wil. Zo maak je jouw eigen GSI Hyper P1 helemaal uniek. Dit vind ik een erg gave toevoeging en feature.

Daarnaast kun je het stuur aanpassen met 4 of 6 shifters aan de achterzijde, vervaardigd van carbon of aluminium. Zo kun je het stuur op maat maken voor jouw unieke voorkeuren en rijstijl, en een persoonlijke touch toevoegen aan je simrace-ervaring met de Hyper P1. De flippers hebben een mooi, robuust en stoer ontwerp. Ze zijn erg prettig qua grootte en zijn daardoor perfect bereikbaar met je vingers. Ook hierbij merk je dat Gomez Sim Industries geen consessies heeft gedaan in materialen en kwaliteit. De flippers produceren een mooi en – maar zeker niet te luid – vol geluid bij iedere shift, wat ik persoonlijk erg prettig vind.

De verfijnde afwerking van elk detail getuigt van het vakmanschap dat in de GSI Hyper P1 is gestoken. Zelfs de kleinste elementen, zoals knoppen en aansluitingen, zijn naadloos geĆÆntegreerd in het algehele ontwerp en perfect gepositioneerd. Het is deze aandacht voor detail die de GSI Hyper P1 onderscheidt van de massa en het tot een statement van stijl maakt. Zelfs de binnenkant van de GSI Hyper P1 zit er indrukwekkend uit en is fascinerend om naar te kijken hoe verfijnd en met oog voor de tail de afwerking hier is.

Een Ongeƫvenaarde en Sublieme Rijervaring

Het slanke profiel en de verfijnde afwerking van de Hyper P1 tillen dit apparaat naar het niveau van een visueel meesterwerk, een waar genot voor het oog. Daarnaast zorgt de Hyper P1, dankzij de wat dikkere gegoten handvaten, voor een buitengewoon comfortabele grip. Dit resulteert in een ongeƫvenaarde ervaring tijdens het racen, waarbij je het gevoel hebt volledige controle te hebben over de auto en ƩƩn te zijn met de weg. Mijn advies is wel om sim racing handschoenen te gebruiken voor maximale grip. Ik heb al een paar keer ervaren dat bij hevige force feedback en zonder handschoenen de handvaten onvoldoende grip boden waardoor ik de controle verloor.

Dankzij de uitstekende grip en het comfortabele gevoel in de handen, kun je met de Hyper P1 een meer ontspannen en beheerste rijstijl hanteren. Deze lichthandige techniek, bekend uit onder andere de Motor Racing Checklist, draagt bij aan een verbeterde handling van de auto. De Hyper P1 maakt het mogelijk om je handen op een relaxte en gecontroleerde manier aan het stuur te houden met alle knoppen en encoders binnen handbereik. Dit resulteert in een soepelere en effectievere rijervaring.

Hyper P1 Gebruikerservaring

Ik heb de GSI Hyper P1 nu een aantal weken in bezit en uitvoerig getest. Na het testen van diverse sturen, kan ik vol vertrouwen zeggen dat de Hyper P1 een unieke ervaring biedt en kan ik niets anders concluderen dan dat mijn ervaring met de Hyper P1 ronduit verbluffend is. Met de Hyper P1 heeft Gomez Sim Industries een nieuwe standaard neergezet in kwaliteit, duurzaamheid en comfort. De P1 straalt klasse uit in ieder detail, waarbij op geen enkel vlak concessies zijn gedaan.

Wat echt opvalt, is de ergonomie van het stuur. Het is een stuur waarbij ik werkelijk het gevoel heb Ć©Ć©n te zijn met de auto. Het gevoel van grip en de precieze positie in mijn handen zijn van een sublieme kwaliteit. Vanaf het moment dat ik mijn handen om de dikkere grips leg, voelde ik een directe verbinding met de virtuele auto op het scherm. Mijn handen voelen als een natuurlijk verlengstuk van het stuur en de wielen van de auto. Het stuur ligt fantastisch in de hand, waardoor lange racesessies een waar genot worden.

De overvloed aan knoppen, decoders en funky switches is indrukwekkend, maar ook een beetje overweldigend in het begin. Het ontwerp en compacte behuizing zal het wellicht niet toelaten, maar ondanks dat het aanbod mappable inputs enorm is, heb ik toch het het gevoel dat ik een tweetal otto P9 push buttons aan de achterzijde van het stuur mis. Dit vind ik persoonlijk een gemis, aangezien deze positie ideaal is voor bijvoorbeeld het seinen met de lichten.

gsi hyper p1

Gelukkig bieden de meegeleverde LED-profielen een leuke manier om het stuur een persoonlijke touch te geven en geniet ik ervan om mijn P1 steeds weer een nieuwe looks te geven. Alle 72 mappable inputs zijn perfect gepositioneerd en binnen handbereik, waardoor ik me volledig kan concentreren op het racen zonder te hoeven zoeken naar extra accessoires zoals button boxes. Voor liefhebbers van Formule- of endurance-auto’s, zoals Hypercars of LMP2 is de Hyper P1 een absolute must-have.

Ja, het is een flinke investering, maar de duurzaamheid en de ongeĆ«venaarde rijervaring maken het de moeite waard. Met de Hyper P1 in handen heb je geen behoefte aan extra accessoires of zelfs andere stuurwielen meer – dit is simpelweg de ultieme keuze voor serieuze simracers.

GSI Hyper P1 Ascent
Verified

GSI Hyper P1 Nu Met 5% Korting

Gebruik de coupon code ‘SRH5’ voor een exclusieve korting van maar liefst 5%!
People Used
Only Left
Rating
5
On-Going Offer

De Voor- en Nadelen

Het is tijd om de balans op te maken van de Hyper P1. De GSI Hyper P1 biedt een indrukwekkende reeks voordelen voor de veeleisende simracer. Met zijn luxe en stoer design, uitstekende bouwkwaliteit en aanpasbare functies onderscheidt dit stuur zich als een excellente keuze. Echter, de prijs van ruim $ 1.650 / ā‚¬ 1.550 euro plaatst het in een categorie die voor sommigen mogelijk niet haalbaar is. Desondanks rechtvaardigen de duurzaamheid, kwaliteit en prestaties van de Hyper P1 deze investering voor diegenen die streven naar een ongeĆ«venaarde simulatie-ervaring.

Pros

 • Luxueus en Stoer Ontwerp
 • Uitmuntende Prestaties
 • Comfortabele Grips
 • Aanpasbaarheid
 • Kwalitatief Hoogwaardige Materialen (Duurzaam)

Cons

 • De Hoge Prijs
 • Niet Voor Casual Gebruikers

GSI Hyper P1 Review: Laatste Woord

De GSI Hyper P1 heeft de verwachtingen overtroffen en bewijst zich als een ongeƫvenaard stuurwiel in de wereld van sim racen. Met zijn stoere en robuuste design is de Hyper P1 een ware eye-catcher en het centrale middelpunt van jouw simulator. De P1 steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit en GSI heeft met dit wapen een waar meesterwerk gecreƫerd. Ik kan dan ook niets anders concluderen dan dat de hype rondom GSI en de P1 echt is.

GSI Hyper P1 Review

“De Hype(r) is echt! De P1 is zonder twijfel Ć©Ć©n van de – zo niet – beste stuurwielen”

Chapeau, Gomez Sim Industries: De Hyper P1 is zonder twijfel Ć©Ć©n van de, zo niet, beste stuurwielen op dit moment. De P1 blinkt uit op ieder vlak. Een innovatief meesterwerk met oog voor detail, kwaliteit en comfort. Je moet het zien, voelen en ervaren om te kunnen geloven. Iedere keer wanneer ik m’n simulator in stap tovert deze Hyper P1 een ongelofelijke glimlach op mijn gezicht en denk ik net als Sebastian Vettel (toch?) “P1, Baby. P1!” Want ja, de sensatie is Ć©cht.

De P1 excelleert op alle fronten en er is dan ook vrij weinig af te dingen, los van de prijs. Maar mocht je het budget hebben, dan is de GSI Hyper P1 zonder enige twijfel iedere cent waard. Het is een lifetime investment, want met dit stuurwiel ben je verzekerd van kwaliteit, comfort en aanpasbaarheid wat zich vertaalt na heel veel jaren speelplezier.

Exclusieve Korting

Als affiliate partner van Gomez Sim Industries mogen wij een exclusieve korting van maar liefst 5% aanbieden! Gebruik daarvoor onderstaande coupon code.

 • 5% OFF
  Gomez Sim Industries GSI Hyper P1
  SRH5
  Copied

  EXCLUSIVE DEAL: GSI NOW 5% OFF

  • Stoer Ontwerp
  • Premium Materialen
  • Comfortabele Grips
  • Uitmuntende Prestaties
Wilco Verhaegh

Auteur Wilco Verhaegh

Ruim 18 jaar geleden begon mijn passie voor simracen met Grand Prix 4. Mijn passie voor racen, autosportfotografie en gaming kent geen grenzen. Met Motorsport-Pictures.com leg ik raceauto's vast op de gevoelige plaat. Bovendien ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

Meer berichten van Wilco Verhaegh
nl_NLNederlands