Overslaan naar hoofdinhoud

Vandaag duiken we diep in een nieuw en innovatief sim racing accessoire dat veel belovend is: de Getail Design G1 Hub. Stel je voor dat je in jouw sim racing cockpit zit, met je handen stevig om het stuur. Alles voelt precies goed, elk detail klopt en je gaat volledig op in de virtuele racewereld van jouw favoriete race game. Dat is precies wat de G1 Hub je biedt. Maar wat maakt deze sim racing hub extension adaper zo speciaal en uniek? En waarom zou je deze aan jouw setup moeten toevoegen? In deze review ontdek je de unieke eigenschappen, voor- en nadelen van de Getail Design G1 Hub en ontdek je waarom deze hub bijdraagt aan een perfecte FOV.

Ben je benieuwd naar de G1 Hub? Lees dan snel verder! In dit artikel vertellen we alles wat jij moet weten over dit product. We leggen onder andere uit waarom deze hub een gamechanger is en waarom ook jij deze in jouw setup nodig hebt! En op het einde van het artikel zit nog een exclusieve verrasing!

getail design g1 hub

Getail Design

Getail Design heeft zonder twijfel een introductie nodig, aangezien Getail Design een nog relatief onbekende naam is in de sim racing wereld. Getail Design is een kleinschalige onderneming dat in 2023 in Italië is opgericht door Gianpaolo Filippo Cristini.

Het bedrijf streeft ernaar om de high-end sim racing wereld te herdefiniëren. Dit doen ze door haar grenzen te verleggen met unieke producten en een mix van ontwerp en aandacht voor detail. Deze combinatie leidt tot unieke en functionele producten met ongekende kenmerken die sim racers ondersteunen in hun weg naar succes. De naam Getail Design is een samenvoeging van de kernwaarden waar het bedrijf voor staat: detail en design, waarbij de D in detail is vervangen door een G om de naam een uniek tintje te geven.

Zo kwam een tijd geleden Gianpaolo Filippo van Getail Design bij mij in de lucht met de vraag of ik hun nieuwe Getail Design G1 Hub wilde testen en reviewen. Dit doe ik uiteraard graag! Aangezien ik zelf ook ooit klein ben begonnen, weet ik hoe belangrijk en waardevol iedere hulp is. Ik steun en help dan ook graag kleinere ondernemingen die nieuwe en verrassende innovaties hebben die de sim racing gemeenschap nóg beter en veelzijdiger maakt.

Een kleine disclaimer: deze review is – net als alle andere reviews – ontstaan uit mijn eigen objectieve ervaring. Getail Design heeft geen enkele inspraak gehad op mijn ervaring en bevindingen.

Verpakking & Ontwerp

Het is tijd om de Getail Design G1 Hub uit te pakken! Wat direct opvalt aan de G1 Hub is de prachtig simplistische en groen vormgegeven verpakking met een retro uitstraling. Prachtig! Ik hou ervan. Je merkt aan alles dat Gianpaolo oog heeft voor detail en een echte perfectionist is. Wat ik fantastisch vind is de persoonlijke aandacht die Getail Design hieraan heeft besteed. Zo wordt iedere order handmatig gecontroleerd en met een balpen gesigneerd door Gianpaolo, zodat je weet dat je G1 Hub met uiterste zorg, liefde en passie is verpakt. Ik kan dit soort persoonlijke aandacht bij kleinere ondernemers enorm waarderen en ik vind dit een leuk detail.

Wat Zit Er In De Doos?

De hub wordt geleverd met M5-schroeven en borgmoeren en kan worden gebruikt met verschillende sturen en direct drive wheelbases. Het ontwerp zorgt voor een betere pasvorm en gemakkelijke installatie met verschoven schroefbeugels. Samenvattend vind je in de doos:

 • Getail Design G1 Hub (70mm of 123mm in ruw aluminium of zwart)
 • 3x M5 borgmoeren
 • 3x M5x12mm schroeven
 • 3x M5x20mm schroeven
getail design g1 hub

Wat Is De Getail Design G1 Hub?

De Getail Design G1 Hub is niet zomaar een accessoire. Het is een essentiële toevoeging die in iedere sim racing cockpit handig is. Deze revolutionaire Sim Racing Hub Extension Adapter, zoals Getail Design het zelf noemt, is voor het gebruik van een direct drive wheelbase en verlengt de as met 70mm of 123mm zonder in te hoeven boeten op prestaties van de wheelbase.

Prijs Van De G1 Hub

Wat kost de Getail Design G1 Hub? De 70mm G1 Hub kost je € 90 euro en voor de 123mm betaal je maar liefst € 160 euro. Dit is overigens inclusief BTW en exclusief verzendkosten. In alle eerlijkheid vind ik het een fors bedrag, zeker voor de 123mm veriant. Als affiliate partner van Getail Design mogen wij een exclusieve 5% korting aanbieden op jouw bestelling! Dat is mooi meegenomen, toch?

Verkrijgbaar In Twee Kleuren

De Getail G1 Hub is zoals gezegd verkrijgbaar in twee afmetingen: de 70mm en 123mm. Bij beide varianten kun je kiezen uit een stoere rauwe aluminium afwerking of volledig zwart geanodiseerd. De keuze hierin is natuurlijk persoonlijk en in mijn optiek afhankelijk van waarvoor je ‘m wilt gebruiken.

Kies je ervoor om de G1 Hub als extension hub te gebruiken dan is in mijn optiek de zwarte variant het mooist. Kies je er echter voor om de G1 te gebruiken als extension tussen je wheelbase en je monitor, waardoor de wheelbase achter je je monitor wordt geplaatst, dan volstaat een rauwe aluminium afwerking aangezien je deze toch niet ziet. Anyway, kies wat je mooi vind 🙂

Lichtgewicht Ontwerp

De G1 Hub is gemaakt van premium 6061 aluminium, waardoor deze hub zowel robuust als licht is. Het ontwerp van de G1 Hub is uniek vanwege het ‘single-pillar’ ontwerp, wat zorgt voor een stevige en lichte constructie. En licht is het. De 70mm G1 weegt slechts 116g en de 123mm 165g. Door de lichtgewichte constructie worden optimale performance en duurzaamheid gegarandeerd.

Prestaties en Duurzaamheid

De G1 Hub is ontworpen met stevigheid en duurzaamheid in gedachten. Dankzij talloze CAD-simulaties is het ontwerp niet alleen robuust, maar ook geoptimaliseerd voor de beste prestaties. De compatibiliteit met zowel 70mm als Simucube PCD betekent dat je geen extra adapters nodig hebt, wat een naadloze integratie met je bestaande setup garandeert.

Eenvoudige Montage

Het simplistische ontwerp van de G1 Hub maakt het mogelijk dat je de hub eenvoudig en snel kunt monteren. Door het helix ontwerp kan je te allen tijde overal met een schroevendraaier gemakkelijk bij. En dat is een verademing! Mijn ervaring is dat bij de meeste extension hubs het ongelofelijk ingewikkeld is om deze te bevestigen doordat meestal de schakel flippers aan de achterkant van het stuur in de web zitten. Met de Getail Design G1 Hub is die frustratie dus verleden tijd. Heb je een Simucube Wheelbase? Check dan zeker de montage handleiding.

Perfecte FOV

Het is geen verrassing dat het gezichtsveld (FOV) cruciaal is in sim racing. Een optimaal ingesteld FOV zorgt ervoor dat de weergave op het beeldscherm zo nauwkeurig mogelijk overeenkomt met wat de coureur in de echte wereld zou zien. Dit draagt bij aan een realistische en meeslepender race-ervaring, waarbij je volledig kunt opgaan in de virtuele racewereld.

De G1 Hub is precies ontworpen om de perfecte FOV te realiseren. Een goed ingesteld FOV zorgt ervoor dat wat je op het scherm ziet, nauwkeurig overeenkomt met de echte wereld. Met de enkele pilaar van de G1 Hub kun je je monitor zo laag monteren als je wilt, wat zorgt voor een perfecte en meeslepende race-ervaring.

perfect sim racing fov

Gebruikerservaring

Je kan de G1 Hub voor twee toepassingen gebruiken. Enerzijds als verlengstuk tussen je wheelbase en race stuur. Dit is vergelijkbaar met andere adapters. Het grote voordeel van de G1 Hub als verlenging is dat het een van de, zo niet lichtste adapter op de markt is zónder in te hoeven leveren op performance van de force feedback van je direct drive wheelbase. Dit is hoe ik de G1 Hub al een tijd gebruik en uitvoerig heb getest.

Anderzijds kan je de Getail Design G1 Hub gebruiken als extension hub, zodat je de wheelbase achter je monitor plaatst en de monitor in het midden van de G1 Hub plaatst. Hierin is de G1 Hub uniek waarbij je het grote voordeel hebt dat je de perfecte FOV kunt simuleren.

Het is jammer dat waar de G1 Hub écht in uitblinkt, als adapter om je wheelbase achter je monitor te plaatsen, voor mij persoonlijk nog geen optie is. Dit komt doordat ik vaak gebruik maak van een externe DDU die op mijn Simucube wheelbase zit gemonteerd en op de horizonetale mount van mijn Sim Lab P1X ook diverse sim racing accessoires heb gemonteerd. Deze ruimte heb ik dus nodig. Er zal ongetwijfeld een manier zijn om alsnog mijn DDU naar voren te plaatsen en voor het scherm te bevestigen, maar een geschikte oplossing heb ik hier (nog) niet voor gevonden. Zodra ik deze heb gevonden zal ik dit artikel uiteraard bijwerken.

Vooralsnog kan ik de G1 Hub alleen gebruiken als verlengstuk van de as van mijn wheelbase. En daarvoor vind ik deze toepassing minder fraai ogen doordat de verlengde as tussen de wheelbase en mijn stuur nu niet als één geheel lijkt, maar juist een onderbreking heeft. Voor mij blijft de G1 Hub adapter vooralsnog dus alleen bruikbaar als extension adapter. Zou ik ‘m alleen voor die toepassing kopen? Waarschijnlijk en in alle eerlijkheid niet. Daar vind ik ‘m persoonlijk net iets te duur voor en zijn er goedkopere en fraaiere opties.

Desalniettemin zie ik absoluut de meer- en toegevoegde waarde van dit product in en heeft het veel voordelen waarom dit product een goede keuze is. Het is voorlopig nog even zoeken hoe ik m’n huidige setup daarvoor goed kan (her)inrichten. Helaas heb ik nog niet de beschikking over een test simulator, dat zou het testen een stuk makkelijker maken. Voor nu moet ik er teveel consessies voor doen en m’n halve setup ombouwen, maar dit is absoluut iets wat ik in de komende maanden verder gaan fine-tunen. Ik zal dit artikel en mijn ervaring hierin dan ook steeds bijwerken.

De Voor- en Nadelen

De voordelen van de G1 Hub zijn talrijk. Het lichtgewicht ontwerp (116g of 165g) zorgt voor optimale prestaties zonder extra belasting van je setup. Verkrijgbaar in twee maten (70mm en 123mm), biedt de hub flexibiliteit en past hij zich aan jouw specifieke behoeften aan. De stijlvolle afwerkingen, in strak zwart geanodiseerd of ruw, geven een esthetische meerwaarde aan je race-setup. Bovendien zorgt de naadloze integratie met 70mm en Simucube PCD voor een eenvoudige en perfecte aansluiting zonder de noodzaak van extra adapters. Het innovatieve ontwerp, met het offset double helix systeem, maakt de montage eenvoudig en snel.

Toch zijn er ook enkele nadelen. De relatief hoge prijs maakt de G1 Hub een investering, wat het minder toegankelijk kan maken voor budgetbewuste sim racers. Daarnaast is de compatibiliteit afhankelijk van je setup; niet alle wielbasissen ondersteunen deze hub, wat betekent dat sommige simracers mogelijk niet van deze voordelen kunnen profiteren.

Pros

 • Lichtgewicht Ontwerp
 • Verkrijgbaar in twee maten
 • Stijlvolle Afwerkingen
 • Naadloze Integratie
 • Innovatief Ontwerp

Cons

 • De Prijs
 • Compatibiliteit Afhankelijk Van Je Setup

Exclusieve Korting G1 Hub

Doordat wij sinds kort een (affilite) partner zijn van Getail Design mogen wij een exclusieve korting aanbieden aan onze lezers. Met onderstaande coupon ‘SIMRHUBNL5‘ krijg je 5% korting op jouw order. Wacht dus niet te lang en koop vandaag nog jouw G1 hub en garandeer jezelf van de vele voordelen die de Getail Design G1 Hub te bieden heeft, waaronder een perfecte FOV voor een meer immersieve race-ervaring.

 • 5% OFF
  getail design g1 hub
  SIMRHUBNL5
  Copied

  Getail Design G1 Hub: Nu Met Exclusieve Korting!

  • Lichtgewicht Ontwerp
  • Verkrijgbaar in twee maten
  • Stijlvolle Afwerkingen
  • Naadloze Integratie
  • Innovatief Ontwerp

Conclusie

Waarbij ik in eerste instantie wat skeptisch was over dit accessoire heeft de Getail Design G1 Hub heeft mij op meerdere vlakken positief verrast. Het is zonder twijfel een indrukwekkend en innovatief product. Met zijn premium constructie vervaardigd uit 6061 aluminium en innovatieve offset double helix ontwerp biedt de G1 Hub zowel duurzaamheid als gebruiksgemak. Het single-pillar ontwerp zorgt voor een perfect gezichtsveld (FOV) doordat je de monitor zo laag mogelijk kunt plaatsen. Hierdoor wordt je race-ervaring realistischer en meeslepender.

Kortom, als je bereid bent te investeren in kwaliteit, innovatie voor een perfecte FOV én wilt investeren in een nieuwe en kleinere gepassioneerde ondernemer dan is de Getail Design G1 Hub zonder twijfel een waardevolle upgrade aan jouw setup.

Top Pick
getail design g1 hub black

Getail Design G1 Hub

Voor De Ultieme FOV

De Getail Design G1 Hub is een high-end sim racing hub extension adapter voor een direct drive wheelbase. De G1 Hub is gemaakt van premium 6061 aluminium en het verlengt je as met 70mm of 123mm zonder prestatieverlies. Het single-pillar ontwerp biedt een perfect gezichtsveld en de lichte constructie zorgt voor optimale prestaties.

Wilco Verhaegh

Auteur Wilco Verhaegh

Ruim 18 jaar geleden begon mijn passie voor simracen met Grand Prix 4. Mijn passie voor racen, autosportfotografie en gaming kent geen grenzen. Met Motorsport-Pictures.com leg ik raceauto's vast op de gevoelige plaat. Bovendien ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

Meer berichten van Wilco Verhaegh
nl_NLNederlands