Overslaan naar hoofdinhoud

Fanatec heeft zojuist een gloednieuwe wheelbase onthuld, namelijk de nieuwe Fanatec ClubSport DD. Het is altijd spannend als Fanatec met een nieuwe innovatie komt, en deze keer is dat niet anders. Fanatec heeft zojuist een nieuw product gelanceerd dat de harten van simrace-enthousiastelingen sneller doet kloppen. Deze baanbrekende toevoeging aan hun indrukwekkende assortiment verdient de nodige aandacht. In dit artikel zullen we alle details bespreken over deze nieuwe wheelbase, waaronder de prijs, kenmerken, release datum en alles wat jij moet weten! Lees verder om alles te ontdekken over de nieuwe en opwindende Fanatec ClubSport DD en DD+.

fanatec clubsport dd en clubsport dd+

ClubSport DD voor PlayStation en Xbox

De langverwachte Fanatec ClubSport DD is nu een feit, en met een verrassing: een PlayStation-versie. Deze biedt nog meer koppelkracht, met 15 Nm, en markeert een significante stap vooruit ten opzichte van de CSL DD met Boost Kit en de vorige ClubSport Wheel Base V2.5. Bovendien zijn alle Xbox-gecertificeerde stuurwielen compatibel, waardoor Xbox-ondersteuning eenvoudig wordt bereikt door een Xbox-stuurwiel aan te sluiten.

Prijs Fanatec ClubSport DD

De ClubSport DD is nu beschikbaar voor pre-order op de website, met de eerste leveringen gepland voor november. De prijzen zijn als volgt:

De ClubSport DD+ is de eerste door PlayStation gelicentieerde ClubSport Wheel Base, die PlayStation-compatibiliteit biedt en een indrukwekkende koppelkracht van 15 Nm levert. Details en prijzen worden binnenkort bekendgemaakt.

Direct Drive Voor Alle Series

Fanatec maakt Direct Drive-technologie beschikbaar in de CSL, ClubSport en Podium Series. Kies het gewenste koppelniveau, variërend van 5 tot 25 Nm.

De Magie van FullForce

FullForce: Force Feedback 2.0 is een baanbrekend force feedback-protocol, specifiek ontworpen voor Fanatec Direct Drive-technologie. Het benut de directe aandrijftechnologie om hoogfrequente trillingen te genereren voor een meeslepende ervaring. Je voelt nu motortoerentallen en details van het wegdek als nooit tevoren. FullForce kan zelfs muziek afspelen en als luidspreker fungeren, terwijl het ook de trilmotoren in stuurwielen vervangt voor betere effecten.

Top Thermische Prestaties

In tegenstelling tot veel massamarkt Direct Drive-systemen behoudt de ClubSport DD zijn koppelwaarden, zelfs onder de meest extreme omstandigheden. Met een efficiënte motor en thermisch geoptimaliseerde lay-out, blijft de 12 Nm koppel consistent, zelfs tijdens uitputtende races met maximale force feedback-instellingen.

Razendsnelle Slew Rate

De ClubSport DD levert de snelste slew rate in zijn klasse, waardoor elke motorreactie ongelooflijk snel en dynamisch is, terwijl stabiliteit behouden blijft. Dit vertaalt zich in betere controle over de wagen, wat resulteert in meer consistente rondetijden.

ClubSport DD: Belangrijkste Kenmerken

  • Aangedreven door een geavanceerde Direct Drive servomotor, speciaal ontworpen voor simracen in Duitsland.
  • 12 Nm consistente koppel (CS DD+: 15 Nm)
  • FullForce-technologie voor superlage latentie detail-effecten.
  • Beste thermische stabiliteit in zijn klasse.
  • Nieuw motordesign voor een zijdezacht gevoel.
  • Hoogste slew rate in zijn klasse.
  • Ontworpen voor QR2, met een ultrasterke as voor commerciële toepassingen.
  • QR1-adapter beschikbaar voor volledige achterwaartse compatibiliteit.
  • Geschikt voor Windows PC en wordt Xbox-compatibel met een Xbox-gecertificeerd stuurwiel.
  • De CS DD+ is ook compatibel met PS4 en PS5.

Nieuwe Tafelklem voor de ClubSport DD

Om het geheel af te maken, introduceert Fanatec een nieuwe ClubSport DD Tafelklem (apart verkrijgbaar). Deze volledig metalen klem is verstelbaar in hoek en ondersteunt ClubSport DD, ClubSport DD+, CSL DD, en Gran Turismo DD Pro Wheel Bases.

Pre-Order de Fanatec ClubSport DD Vandaag Nog!

De nieuwe Fanatec ClubSport DD en DD+ zijn verkrijgbaar vanaf 7 november 2023. Je kunt ‘m nu al pre-orderen op de website van Fanatec.

Wilco Verhaegh

Auteur Wilco Verhaegh

Ruim 18 jaar geleden begon mijn passie voor simracen met Grand Prix 4. Mijn passie voor racen, autosportfotografie en gaming kent geen grenzen. Met Motorsport-Pictures.com leg ik raceauto's vast op de gevoelige plaat. Bovendien ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

Meer berichten van Wilco Verhaegh
nl_NLNederlands