Overslaan naar hoofdinhoud

Fanatec heeft onlangs een spannende aankondiging gedaan die de sim race community wederom in extase heeft gebracht. In samenwerking met Polyphony Digital, de maker van Gran Turismo, heeft Fanatec de Fanatec Gran Turismo DD Extreme onthuld. De nieuwste innovatie in direct-drive-technologie voor racen. Dit baanbrekende systeem markeert een significante vooruitgang in racesimulatie en biedt ongeëvenaarde realisme en prestaties voor fans van de iconische Gran Turismo-serie.

Ontworpen voor Perfectie: Het Gran Turismo DD Extreme Systeem

De Fanatec Gran Turismo DD Extreme is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Fanatec en Polyphony Digital, een dochteronderneming van Sony Interactive Entertainment, en beschikt over de officiële licentie en goedkeuring van Sony Interactive Entertainment. Centraal in dit systeem staat de ClubSport DD+ Wheel Base, een superieure wheelbase dat een verbijsterende 15Nm aan koppel levert. Dit zorgt ervoor dat elke nuance van de weg voelbaar is in de handpalmen van de gebruiker.

Een Stuur Zonder Weerga

Het volledig ronde, multifunctionele stuur van de Fanatec Gran Turismo DD Extreme systeem getuigt van Fanatec’s toewijding aan kwaliteit en realisme. Bekleed met premium veganistisch leer en met een diameter van 300 mm, biedt het een tactiele ervaring die zo dicht mogelijk bij echt racen komt zonder daadwerkelijk op de baan te zijn. Het stuur is uitgerust met een reeks Gran Turismo®-specifieke invoermogelijkheden, waaronder vier 5-weg richtingsticks, en wordt verfraaid door visueel verbluffende RGB FlagLEDs, een diffuus RevLED-strook, RGB LED-ringen en een 2,7” OLED-display, waardoor het niet alleen een hulpmiddel voor racen is, maar ook een kunstwerk op zich.

Revolutionaire Direct Drive-Technologie

De ClubSport DD+ Wheel Base staat als het hoogtepunt van direct drive-technologie. Zijn geavanceerde servomotor en elektronica zijn fijn afgesteld om met ongelooflijke nauwkeurigheid te reageren, waardoor de dynamiek van de auto direct naar je handen wordt gebracht zonder ongewenste oscillatie. Deze basis gaat niet alleen over kracht maar ook over precisie, en biedt een niveau van detail in force feedback dat gevoeld moet worden om het te geloven.

Thermische Stabiliteit en FullForce-technologie

Fanatec heeft grote inspanningen geleverd om ervoor te zorgen dat de ClubSport DD+ thermisch stabiel blijft onder de meest intense raceomstandigheden. Dit passieve koelsysteem zorgt voor consistente prestaties over lange perioden, waarbij de reactie van het systeem onveranderd blijft van begin tot eind. Bovendien belooft de introductie van FullForce-technologie, een nieuw force feedback-protocol dat exclusief is ontworpen voor Fanatec Direct Drive, een nog meeslependere race-ervaring te leveren met hoogfrequente trillingen en geen speling.

Maak Je Raceset Compleet

Inzicht hebbend in de uiteenlopende behoeften van simracers, is het Gran Turismo DD Extreme-systeem compatibel met alle moderne Fanatec-pedalen en accessoires, waaronder Shifters en Handremmen (apart verkocht). Deze compatibiliteit zorgt ervoor dat racers hun opstelling perfect kunnen aanpassen aan hun racestijl.

Prijs van de Fanatec Gran Turismo DD Extreme

Kies hieronder de Fanatec shop in jouw regio

FANATEC U.S.A | FANATEC Australia | FANATEC Europe | FANATEC Japan

Conclusie: De Ultieme Gran Turismo-ervaring

Geprijsd op € 1.299,95, is de Fanatec Gran Turismo DD Extreme van Fanatec meer dan alleen een racestuur; het is een poort naar het ervaren van Gran Turismo 7 (en natuurlijk andere sim games 😉 )zoals nooit tevoren. Met zijn ongeëvenaarde force feedback, gedetailleerde constructie en compatibiliteit met een breed scala aan accessoires, vertegenwoordigt het de top van simracetechnologie. Voor diegenen die een voorsprong willen in Gran Turismo of simpelweg de meest authentieke en meeslepende race-ervaring zoeken, is de Fanatec Gran Turismo DD Extreme de ultieme keuze.

Wilco Verhaegh

Auteur Wilco Verhaegh

Ruim 18 jaar geleden begon mijn passie voor simracen met Grand Prix 4. Mijn passie voor racen, autosportfotografie en gaming kent geen grenzen. Met Motorsport-Pictures.com leg ik raceauto's vast op de gevoelige plaat. Bovendien ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

Meer berichten van Wilco Verhaegh
nl_NLNederlands