Overslaan naar hoofdinhoud

Fanatec, bekend om zijn hoogwaardige sim racing producten, heeft opnieuw indruk gemaakt met de CSL Universal Hub V2. Fanatec heeft onlangs de CSL Universal Hub V2 op de markt geïntroduceerd. Dit nieuwe aanbod bouwt voort op het succes van zijn voorganger, de ClubSport Universal Hub en biedt een indrukwekkende reeks functies tegen een meer toegankelijke prijs.

Deze universele stuurwielhub biedt geavanceerde functies die eerder alleen beschikbaar waren op de ClubSport Universal Hub, en dat alles voor een meer betaalbare prijs. De nieuwe CSL Universal Hub V2 is verkrijgbaar voor slechts € 149,95. Laten we eens kijken naar de opvallende kenmerken en voordelen van deze indrukwekkende upgrade.

Fanatec CSL Universal Hub V2

Fanatec CSL Universal Hub V2: Een Overzicht

Het Fanatec CSL Universal Hub V2-stuurwiel is een meesterwerk van techniek en ergonomisch ontwerp. Het is ontworpen met als doel de ultieme race-ervaring te bieden aan simracers van alle niveaus. Hier zijn enkele van de opvallende kenmerken:

  • Compatibiliteit: Dit stuurwiel is compatibel met een breed scala aan Fanatec-bases en is daardoor geschikt voor verschillende platforms, waaronder PC en PlayStation. De nieuwe CSL Universal Hub V2 is helaas niet compatibel met de Xbox.
  • Uitbreidbaarheid: De CSL Universal Hub V2 biedt ruimte voor het toevoegen van diverse stuurwielen en accessoires, waardoor je je configuratie kunt aanpassen aan jouw specifieke wensen.
  • Materialen: Fanatec heeft hoogwaardige materialen gebruikt voor de constructie van dit stuurwiel, wat zorgt voor duurzaamheid en een premium uitstraling.

CSL Universal Hub V2 Kenmerken

Innovatief Schuifmechanisme

Een opvallend kenmerk van de CSL Universal Hub V2 is zijn innovatieve schuifmechanisme. Dit mechanisme stelt gebruikers in staat om moeiteloos de positie van knoppen en schakelpeddels aan te passen om verschillende wielmaten te accommoderen. De traploze schuif zorgt voor nauwkeurige aanpassingen en verbetert de algehele gebruikerservaring.

Bevestig Elk Stuur Die Je Wilt

De CSL Universal Hub V2 is ongelooflijk veelzijdig als het gaat om compatibiliteit met stuurwielen. Het heeft schroefgaten voor stuurwielen met zowel 3 x 50 mm als 6 x 70 mm patronen, waardoor het compatibel is met alle huidige Fanatec stuurwielen. Bovendien kan het ook stuurwielen van andere gerenommeerde merken zoals MOMO, Sparco en OMP herbergen, waardoor de aanpassingsopties worden uitgebreid.

Boordevol Functies en Verfijningen

Deze universele hub zit boordevol functies en verfijningen. De geïntegreerde knoppeneilanden, display en schakelaars werken naadloos samen met verschillende stuurwielcombinaties. Met de V2 heeft Fanatec de structuur van de hub versterkt met extra metalen verstevigingen, waardoor de stijfheid met maximaal 23% wordt verbeterd. Het ontwerp van de schakelpeddels is ook herzien voor verbeterde functionaliteit en comfort.

Veelzijdige bediening

De CSL Universal Hub V2 biedt een uitgebreid scala aan invoeropties. Naast acht standaard knoppen met snap-dome-activering, beschikt het over een 2-weg schakelaar, twee 2-weg schakelaars en een 7-weg FunkySwitch™ met draaiknop functionaliteit. Deze invoeropties bieden coureurs voldoende controle-opties om hun rijervaring nauwkeurig af te stemmen.

Ergonomische Schakelpeddels

De schakelpeddels van de CSL Universal Hub V2 zijn ontworpen met een honingraatstructuur voor verbeterde duurzaamheid. Ze zijn ontworpen om op de meeste stuurwielen comfortabel te passen en hebben een herziene vorm voor verbeterde ergonomische ondersteuning. De breedte van de peddelposities kan worden aangepast naast de knoppeneilanden, dankzij het schuifsysteem.

Fanatec CSL Universal Hub V2

Toegang tot het Afstelmenu

Een van de hoogtepunten van deze universele hub is de naadloze toegang tot het FANATEC® Afstelmenu. Coureurs kunnen aanpassingen maken aan de force feedback van de wielbasis en andere hardware-instellingen tijdens het rijden, dankzij de geïntegreerde knoppeneilanden en een speciale Afstelknop.

Afstellen met de FunkySwitch

De 7-weg FunkySwitch fungeert als een veelzijdig invoerapparaat, met d-pad, drukknop en draaiknop functionaliteit. Gebruikers kunnen op de Afstelknop drukken om het Tuning Menu op het geïntegreerde display op te roepen en instellingen moeiteloos aan te passen met behulp van de FunkySwitch.

Vereenvoudigde Snelsluiting

De CSL Universal Hub V2 wordt geleverd met de QR1 Lite, die met de hand veilig aan de stuurkolom kan worden geklemd, zonder de noodzaak van gereedschap. Voor degenen die nog meer koppel en prestaties zoeken, is de metalen QR1 quick release verkrijgbaar, waarmee de High Torque Modus op Podium wielbasissen wordt ontgrendeld. Bovendien kan het eenvoudig worden geüpgraded naar het QR2-systeem van de volgende generatie, dat binnenkort wordt uitgebracht.

Bekijk ook eens onze Fanatec Best Buy Guide

Ben je op zoek naar de ultieme race-ervaring met Fanatec-producten? Zoek niet verder! Onze Fanatec Beste Buy Guide is hier om je te helpen bij het vinden van de perfecte uitrusting voor jouw sim racing avontuur.

Conclusie CSL Universal Hub V2

In conclusie biedt de CSL Universal Hub V2 een uitstekende oplossing voor simracers die op zoek zijn naar verbeterde prestaties en veelzijdigheid. Met zijn innovatieve schuifmechanisme voor breedteaanpassing, brede compatibiliteit met stuurwielen van verschillende merken en een scala aan handige functies, is deze hub een waardevolle toevoeging aan elke simrace-opstelling.

Het ergonomische ontwerp van de schakelpaddles zorgt voor comfort en precisie, terwijl de gereedschapsvrije snelle ontkoppeling het wisselen van stuurwielen moeiteloos maakt. Met toegang tot het Tuning menu en de veelzijdige 7-weg FunkySwitch kunt u uw rijervaring aanpassen zoals u dat wilt. Bovendien is de CSL Universal Hub V2 duurzaam en lichtgewicht, met verbeterde metalen versteviging voor extra stijfheid. Deze hub ondersteunt niet alleen Fanatec-stuurwielen, maar ook stuurwielen van andere bekende merken, waardoor u meer keuzemogelijkheden hebt.

Of u nu een ervaren simracer bent of net begint, de CSL Universal Hub V2 biedt de prestaties en aanpassingsmogelijkheden die u nodig hebt om uw simrace-ervaring te optimaliseren. Het is een investering in kwaliteit en veelzijdigheid die uw simulatiegames naar een hoger niveau tilt.

Fanatec CSL Universal Hub V2

Fanatec CSL Universal Hub V2
  • Verbeterde Prestaties voor Minder Geld
  • Gebruiksvriendelijke Bediening
  • Eenvoudige Breedteaanpassing
  • Brede Compatibiliteit
Wilco Verhaegh

Al meer dan 15 jaar ben ik een gepassioneerde sim racer. Mijn liefde voor racen, autosport fotografie en gaming zijn grenzeloos. Daarnaast ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

nl_NLNederlands