Overslaan naar hoofdinhoud

In een baanbrekende samenwerking hebben Sparco – fabrikant van uitrusting voor het echte racecircuit – en Fanatec, bekend van simulatie racen, de handen ineengeslagen om een reeks nieuwe sim race stuurwielen te lanceren die de realiteit nauwkeurig nabootsen. Sparco en Fanatec kondigen maar liefst 4 officieel gelicenceerde stuurwielen aan voor € 139,95 per stuk. Of je nu van rally, karting, formula of GT racen houdt; voor iedere discipline is er een nieuw stuurwiel. In dit artikelen vertellen we je alles wat jij moet weten over deze nieuwe samenwerking én welke stuurwielen er per direct beschikbaar zijn.

nieuwe fanatec sparco stuurwielen

Sparco en Fanatec Bundelen Krachten

Sparco en Fanatec hebben onlangs een samenwerking aangekondigd die de werelden van circuit racen en sim racen nog dichter bij elkaar brengt met het nieuwe Sparco-Fanatec “Podium Monte Carlo Rally” stuurwiel. Dit stuurwiel is afgeleid van het Sparco R838 stuurwiel, waaraan Fanatec’s nieuwe Podium Button Module Rally is toegevoegd. Deze innovatieve combinatie belooft een revolutionaire ervaring voor zowel professionele coureurs als gaming-enthousiastelingen, door hoogwaardige hardware en geavanceerde technologie te integreren in een enkel, geavanceerd stuurwiel. Deze samenwerking markeert een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van race simulaties, waardoor de grens tussen realiteit en simulatie steeds verder vervaagt.

Officieel Gelicenseerde Sparco Stuurwielen

De nieuwe stuurwielen zijn beschikbaar als losse velgen voor € 139,95 per stuk en in sommige gevallen als bundels met knoppenmodules. De volgende officieel gelicenseerde Sparco stuurwielen zijn aangekondigd:

 • Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco GT
 • Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco Formula
 • Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco Rally
 • Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco Karting

Elk wiel kenmerkt zich door een hoofdstructuur van geanodiseerd, geborsteld aluminium, omwikkeld met Alcantara. Ze zijn alle compatibel met alle Fanatec hubs, hoewel het kartstuur — Fanatec’s eerste in zijn soort — niet compatibel is met de Podium Button Module Rally. Ontdek de precisie en het realisme dat deze nieuwe reeks stuurwielen biedt, een must-have voor elke racefan en gamer. We behandelen de nieuwe stuurwielen nu één voor één om meer te ontdekken over deze spannende nieuwe producten!

Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco GT

De Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco GT is een hoogwaardig product, geprijsd op €139,95 inclusief belasting, dat het toppunt van race-ervaring biedt. Als officieel gelicenseerd Sparco-product is het een nauwkeurige replica van de Sparco P310. Deze GT-stijl aluminium wielvelg heeft een diameter van 310 mm en is omhuld met authentiek Alcantara. Met een gewicht van slechts 562 gram combineert het duurzaamheid met een luxe gevoel.

De ClubSport Wheel Rim Sparco GT stuurwiel is universeel compatibel met alle Fanatec Hubs, waaronder CSL Universal Hub (V1 en V2), ClubSport Universal Hub in al zijn varianten, Podium Hub en Podium Button Module Rally. Belangrijk is dat een Fanatec Hub vereist is voor de werking op een Fanatec wielbasis.

 • GT Wheel
  Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco GT

  Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco GT

Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco Formula

De Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco Formula is geprijsd op € 139,95 en is een officieel gelicenseerd Sparco product en een replica van de Sparco F-10 A. Dit Formula-stijl aluminium wielvelg heeft een diameter van 270 mm en is omhuld met echt Alcantara wat zorgt voor een authentiek en comfortabel gevoel. Het stuurwiel weegt slechts 478 gram en is compatibel met de Podium Button Module Rally.

Het gewicht van slechts 478 gram benadrukt de lichte en toch robuuste constructie van het stuur. Dit wiel is speciaal ontworpen voor compatibiliteit met de Podium Button Module Rally, die apart verkrijgbaar is. Het gebruik van dit stuurwiel vereist een Fanatec Hub, zoals de Fanatec Podium Hub of ClubSport Universal Hub, voor een optimale integratie met de Fanatec wielbasis.

 • Formula Wheel
  Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco Formula

  Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco Formula

Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco Rally

De Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco Rally is een officieel gelicenseerd Sparco-product en kost € 139,95. Deze nauwkeurige replica van de Sparco R383 combineert functionaliteit en stijl met zijn drie-spoke aluminium ontwerp en een diameter van 320 mm. De Alcantara omwikkeling biedt een uitzonderlijke grip en comfort, terwijl de kenmerkende blauwe Sparco-merkstreep in het midden zorgt voor een unieke en authentieke uitstraling.

Dit stuurwiel is breed compatibel met alle Fanatec Hubs, waaronder diverse CSL en ClubSport modellen, en ondersteunt ook de Podium Button Module Rally. Let op: een Fanatec Hub is ook hierbij noodzakelijk voor aansluiting op Fanatec wielbasissen.

 • Rally Wheel
  Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco Rally

  Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco Rally

Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco Karting

De Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco Karting, ontworpen in samenwerking met Sparco, is een hoogwaardig racestuur dat belooft een authentieke kartingervaring te bieden met zijn duurzame ontwerp en realistische gevoel. Gemaakt van topkwaliteit materialen en compatibel met de meeste Fanatec-bases, biedt dit stuur een lichtgewicht, compact en veelzijdig race-instrument.

Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco Karting

De ClubSport Wheel Rim Sparco Karting kost € 139,95 en is een officieel gelicenseerd Sparco-product en een replica van de Sparco KG 345. Dit kartstijl aluminium wielvelg heeft een diameter van 350 mm en is uniek omwikkeld met echt Alcantara met witte kruisstiksels, wat zorgt voor een uitstekende grip en een stijlvol uiterlijk. Het wiel weegt 593 gram, wat bijdraagt aan een gebalanceerde en responsieve rijervaring.

 • Karting Wheel
  Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco Karting

  Fanatec ClubSport Wheel Rim Sparco Karting

Tot Slot

Wij zijn ongetwijfeld zeer enthousiast over de recente samenwerking tussen Sparco en Fanatec. Deze nieuwe reeks stuurwielen is een significante en waardevolle toevoeging aan het al indrukwekkende eco-systeem van Fanatec, en biedt zowel voor de ervaren racers als voor de enthousiaste gamers iets unieks. We nodigen je van harte uit om de onderstaande video van Boosted Media te bekijken, waarin de nieuwe Sparco en Fanatec stuurwielen uitgebreid worden getoond en besproken. Met zoveel uitmuntende opties, zijn wij benieuwd: welk stuurwiel zal jij kiezen voor jouw ultieme race-ervaring?

Wilco Verhaegh

Auteur Wilco Verhaegh

Ruim 18 jaar geleden begon mijn passie voor simracen met Grand Prix 4. Mijn passie voor racen, autosportfotografie en gaming kent geen grenzen. Met Motorsport-Pictures.com leg ik raceauto's vast op de gevoelige plaat. Bovendien ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

Meer berichten van Wilco Verhaegh
nl_NLNederlands