Overslaan naar hoofdinhoud

Fanatec heeft een duidelijke missie. En dat is om het Fanatec ecosysteem duurzamer én betaalbaarder te maken. En dit alles zonder iets op te offeren wat Fanatec zo populair maakt. Hoge kwaliteit sim racing uitrusting waarbij innovatie centraal staat. Het Duitse bedrijf komt nu met wel iets heel bijzonders op de markt. Nieuwe revolutionaire Fanatec CSL pedals. Wat dat precies inhoudt, lees je hieronder!

Fanatec CSL pedals

Fanatec CSL pedals zijn een set hoogwaardige racepedalen die zijn ontworpen voor gebruik met racesimulators en andere simulatiegames. De pedalen zijn ontworpen om te worden gebruikt met de racesturen van Fanatec en bieden een realistische race-ervaring voor gamers.

De CSL pedalen beschikken over drie pedalen – een gaspedaal, rempedaal en koppelingspedaal – elk met een verstelbare weerstand en een volledig metalen constructie voor maximale duurzaamheid. De pedalen zijn ook voorzien van geavanceerde technologieën, zoals Hall-effect sensoren en Load Cell-technologie, die een nauwkeurige en responsieve bediening bieden.

Bovendien zijn de CSL-pedalen compatibel met verschillende gamingplatforms en -systemen, waaronder PC, PlayStation en Xbox, waardoor gamers een brede keuze aan games hebben om te spelen.

Over het geheel genomen zijn de Fanatec CSL-pedalen een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een realistische en nauwkeurige race-ervaring. De pedalen bieden hoogwaardige constructie, geavanceerde technologie en compatibiliteit met een breed scala aan gamingplatforms.

De ultieme load cell pedalen creëren

Met deze missie in gedachten gingen de designers van Fanatec naar de tekentafel voor het ultieme doel. Het maken van betaalbare load cell pedalen mét dezelfde duurzaamheid, precisie en kwaliteit als de pedalen uit het hogere prijssegment. Oftewel, zonder consessies tegen een lagere instapprijs. Dit resulteerde uiteindelijk in de nieuwe Fanatec CSL pedalen. Geen sluiproutes. Geen vervalsing. Maar met Pure prestatie. Precies zoals je bent gewend van Fanatec.

Specificaties nieuwe Fanatec CSL pedals

Enkele specificaties en USP’s op een rij:

 • Volledig metalen constructie
 • Volledig instelbaar
 • Zeer lage instapprijs met meerdere opties om te upgraden
 • Contactloze Hall-sensoren met hoge resolutie (12-bits!)
 • Load Cell Kit voor professioneel remgevoel (optioneel)
 • Optionele koppelingsset
 • Optionele Tuning Kit met aluminium pedaalplaten

Twee versies van de CSL Pedals

Fanatec brengt maar liefst twee varianten van de nieuwe CSL pedalen op de markt. Vanaf slechts € 79,95 heb je de standaard versie. Deze zijn een perfecte aanvulling op de nieuwe CSL DD en een fantastische manier om aan de slag te gaan met sim racing! Fanatec heeft nog geen prijzen bekend gemaakt voor de optionele versie met load cell technologie en tuning kit maar dit zal na verwachting rond de €200 kosten.

Wat maakt de Fanatec CSL pedalen uniek?

Er zijn verschillende factoren die de Fanatec CSL pedalen uniek maken:

 1. Geavanceerde technologieën:
  De CSL pedalen zijn voorzien van geavanceerde technologieën zoals Hall-effect sensoren en Load Cell-technologie, die een nauwkeurige en responsieve bediening bieden. De Load Cell-technologie maakt het rempedaal bijvoorbeeld veel gevoeliger, waardoor het mogelijk is om zeer nauwkeurig te remmen en de remdruk tot in detail te regelen.
 2. Verstelbare weerstand: De pedalen hebben verstelbare weerstand voor elk pedaal, zodat je de weerstand kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Dit maakt het mogelijk om de pedalen aan te passen aan je speelstijl en zorgt voor een realistische ervaring.
 3. Volledig metalen constructie: De CSL pedalen zijn gebouwd met een volledig metalen constructie voor maximale duurzaamheid en kwaliteit. Dit betekent dat de pedalen bestand zijn tegen veelvuldig gebruik en slijtage, en dat ze jarenlang meegaan.
 4. Compatibiliteit: De CSL pedalen zijn compatibel met verschillende gamingplatforms en -systemen, waaronder PC, PlayStation en Xbox. Dit betekent dat je de pedalen kunt gebruiken met een breed scala aan games en simulatoren.

Al deze factoren maken de Fanatec CSL pedalen uniek en een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar een realistische en nauwkeurige race-ervaring.

Er komt nog meer!

De CEO van Fanatec, Thomas Jackermeier, geeft overigens een wel hele duidelijke hint (‘We are not done yet’) dat er ons nog véél meer nieuws staat te wachten. Ik kan haast niet wachten! Ben jij ook nieuwsgierig met welke nieuwe innovaties Fanatec binnenkort komt? Voor nu zit er helaas niets anders op dan wachten. In de tussentijd geniet ik nog even van de TrueBrake Load Cell Mod op m’n Logitech G29 😉

UPDATE: Fanatec houdt voet bij stuk en komt met een wel héél gaaf nieuw product: de Bentley GT3.

Wil je verder lezen?

Wil je op de hoogte blijven van SimRacingHub content, nieuws, DIY, tutorials, aankondigingen en meer? Volg ons op Instagram @simracinghub.nl of lees de volgende artikelen.

Wilco Verhaegh

Al meer dan 15 jaar ben ik een gepassioneerde sim racer. Mijn liefde voor racen, autosport fotografie en gaming zijn grenzeloos. Daarnaast ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

nl_NLNederlands