Overslaan naar hoofdinhoud

Simagic heeft onlangs de nieuwe Simagic GT Neo geïntroduceerd aan het grote publiek. De Simagic GT Neo zet een nieuwe standaard in de wereld van sim racing. Dit geavanceerde stuur is ontworpen om uitzonderlijke prestaties en realisme te bieden, wat zorgt voor een ongeëvenaarde rijervaring. Met zijn hoogwaardige materialen en state-of-the-art technologie is de GT Neo een must-have voor elke serieuze simracer. In dit artikelen nemen we je mee in alles wat jij moet weten over het nieuwe paradepaartje van Simagic; de GT Neo!

Simagic GT Neo

De stijlvolle GT Neo is een geavanceerd 300 mm diameter lichtgewicht Formule/GT racestuur, vervaardigd uit hoogwaardige materialen, waaronder een schaal van carbonvezel en met leer beklede handvatten. Het stuur is uitgerust met een breed scala aan functies, waaronder 2 aluminium duimencoders, 4x 12-bits roterende encoders, 2 7-weg schakelaars, 10 aanpasbare RGB-knoppen en een 15-delig LED-toerental display.

Aan de achterkant bevinden zich 2 of 4 Hall Effect schakel/koppelingspeddels. Het stuur is optioneel beschikbaar met Maglink, wat het gebruik van 3rd party wielbasis units met 50mm en 70mm snelkoppelingen mogelijk maakt.

De recent gelanceerde GT Neo is beschikbaar voor € 359. Het geduld wordt echter op de proef gesteld, want de lancering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2024! Neem ondertussen een kijkje bij de onderstaande afbeelding en raak overtuigd van de pracht van dit Simagic stuurwiel.

Specificaties van de GT Neo

 • Lichtgewicht – Snel en Wendbaar De GT Neo is ontworpen voor snelheid en wendbaarheid, dankzij het lichtgewicht ontwerp. Dit maakt het een perfecte keuze voor simracers die elke milliseconde tellen.
 • Carbonvezel Composieten – Hoge Sterkte Het gebruik van carbonvezel composieten zorgt voor een hoge sterkte en duurzaamheid van het stuur, terwijl het gewicht laag blijft. Dit materiaal is cruciaal voor het behoud van de integriteit van het stuur tijdens intense racesessies.
 • Ergonomisch Ontwerp – Uitzonderlijke Handling Het ergonomische ontwerp van de GT Neo zorgt voor een uitzonderlijke handling. Dit betekent dat je urenlang comfortabel kunt racen zonder vermoeidheid, met volledige controle over je voertuig.
 • 2 Aluminium Duimencoders Voorzien van twee aluminium duimencoders, biedt de GT Neo extra functionaliteiten binnen handbereik, waardoor je snel en efficiënt aanpassingen kunt maken tijdens het racen.
 • 4 Roterende Encoders De vier roterende encoders op de GT Neo bieden geavanceerde controle over je voertuiginstellingen, waardoor je je prestaties verder kunt verfijnen.
 • 2 7-Weg Schakelaars Met twee 7-weg schakelaars heb je nog meer mogelijkheden om je race-ervaring aan te passen en te optimaliseren.
 • 10 Aanpasbare RGB-Knoppen De GT Neo is uitgerust met tien aanpasbare RGB-knoppen, waarmee je niet alleen functies naar wens kunt instellen, maar ook je stuur een persoonlijke touch kunt geven.

Kenmerken van Maglink

 • Naadloze Softwareverbinding! Maglink zorgt voor een naadloze verbinding tussen je stuur en de basis, waardoor softwareintegratie vlekkeloos verloopt.
 • Breid je Ecosysteem Uit Met Maglink kun je eenvoudig je race-ecosysteem uitbreiden, door verschillende sturen en toebehoren moeiteloos te verbinden.
 • Revolutionair Patent Magnetisch Verbindingsontwerp Het revolutionaire magnetische verbindingsontwerp van Maglink maakt het gemakkelijk en onmiddellijk om je stuur en wielbasis te koppelen.
 • Plug & Play Maglink is ontworpen voor gebruiksgemak met een plug & play-functionaliteit, zodat je snel en eenvoudig kunt beginnen met racen.
 • Betere Gegevensoverdracht Dankzij Maglink heb je een betere gegevens overdrachtscapaciteit, essentieel voor het bijhouden van realtime telemetrie en het aanpassen van instellingen.
 • Ondersteunt Modulaire Wielweergave Telemetrie Breid je race-ervaring uit met modulaire wielweergave telemetrie, ondersteund door de geavanceerde mogelijkheden van Maglink.
 • Betere Stabiliteit dan Type-C-Verbinding Maglink biedt een betere stabiliteit dan een Type-C-verbinding, wat zorgt voor een betrouwbare en constante verbinding tijdens elke race.

Conclusie

Het Simagic GT Neo stuurwiel overstijgt de standaard en biedt vele interessante kenmerken, functionaliteiten en een fantastisch ontwerp. Dankzij de geavanceerde technologie, robuuste materialen en perfecte integratie met diverse raceplatformen, staat de GT Neo aan de top voor toegewijde simracers. Maak je klaar om aan de leiding te gaan met de Simagic GT Neo! Plaats nu alvast je pre-order voor de nieuwe Simagic GT Neo.

Wilco Verhaegh

Ruim 18 jaar geleden begon mijn passie voor simracen met Grand Prix 4. Mijn passie voor racen, autosportfotografie en gaming kent geen grenzen. Met Motorsport-Pictures.com leg ik raceauto's vast op de gevoelige plaat. Bovendien ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

nl_NLNederlands

Ontdek meer van SimRacingHub.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen