Overslaan naar hoofdinhoud

De laatste DLC (ACC American DLC) van de onwijs populaire sim Assetto Corsa Competizione (ACC) is inmiddels alweer een tijdje uit en de laatste maanden was het akelig stil rondom nieuwe ontwikkelingen.

Fans van de populaire game Assetto Corsa Competizione hebben er lang op moeten wachten, maar ontwikkelaar Kunos heeft eindelijk een update gegeven over nieuwe content die we mogen verwachten! En dit beloofd heel veel goeds. Wil je weten wat we precies kunnen verwachten? Lees dan snel verder!

De Ferrari 296 GT3 en Lamborghini Huracan GT3 Evo2 komen naar ACC

Op woensdag 15 maart kregen fans van Assetto Corsa Competizione een eerste blik op het aankomende extra content in de vorm van de nieuwe en glanzende Ferrari 296 GT3. Fans hoeven hier gelukkig niet lang op te wachten. Op 19 april zal de nieuwe content aan het platform worden toegevoegd. Aankondigingen uit het verleden lieten vaak lang op zich wachten, dus deze nieuwe DLC komt verrassend snel beschikbaar!

Kunos medeoprichter Marco Massarutto vertelde tijdens de SRO Motorsports Group-conferentie dat het ACC-platform de SRO Fanatec GT World Challenge van 2023 zal ondersteunen met liveries en nieuwe auto’s. Deze Ferrari maakt momenteel zijn debuutjaar in de echte racecompetitie.

Op maandag 20 maart 2023 werd nog een aankondiging gedaan. En niet de minste! Kunos kondigde aan dat ook de nieuwe Lamborghini Huracán GT3 Evo2 op 19 april bij het platform zal worden toegevoegd.

Oorspronkelijke release

Zowel de Ferrari als de Lamborghini werden oorspronkelijk aangekondigd om naar ACC te komen tijdens het 24 uur van Spa weekend in juli 2023, samen met de Porsche 911 992 GT3-spec. De Porsche is nog niet onthuld, maar met nog geen maand tot de release, is het waarschijnlijk een veilige gok.

Porsche 911 GT3 R

Update: op 24 maart heeft Kunos aangekondigd dat ook de nieuwe Porsche 911 GT3 R op 19 april wordt gereleased. Zie onderstaande preview!

Ferrari 296 GT3

De Ferrari 296 GT3 werd oorspronkelijk aangekondigd tijdens het 24 uur van Spa weekend in juli 2022. Naast de Porsche 911 992 GT3-spec en de Lamborghini Huracán Evo2, worden er nog twee andere auto’s verwacht.

Kunos onthulde de eerste beelden van de nieuwe auto in-game, maar belangrijker nog, ze kondigden ook aan wanneer deze beschikbaar zal zijn om te bezitten. Dat is op 19 april en het zal op dat moment alleen beschikbaar zijn op Steam.

Lamborghini Hurácan GT3 Evo2

Net als bij de Ferrari onthulde Kunos de eerste beelden van de nieuwe auto in-game met de video plus wanneer deze beschikbaar zal zijn om te bezitten, 19 april. Op dat moment zal het ook alleen beschikbaar zijn op Steam.

De nieuwe Huracan GT3 is meer dan alleen een evolutie. Bekijk onderstaande preview van de nieuwe Lamborghini Huracan GT3 in ACC en laat je meeslepen in deze nieuwe content!

Nieuwe ACC DLC

We wachten nog op nieuws over de Porsche of enige andere mogelijke nieuwe content die op dat moment komt. Zodra we meer informatie hebben, zoals of dit op zichzelf staande content zal zijn of deel uitmaakt van een groter DLC-pakket, evenals de prijs van alles, zullen we je op de hoogte brengen.

Blijf op de hoogte!

Blijf ons volgen voor het laatste nieuws! Wil je in de tussentijd verder lezen? Bekijk dan ook eens onderstaande populaire artikelen en laat je inspireren 🙂

Wilco Verhaegh

Auteur Wilco Verhaegh

Ruim 18 jaar geleden begon mijn passie voor simracen met Grand Prix 4. Mijn passie voor racen, autosportfotografie en gaming kent geen grenzen. Met Motorsport-Pictures.com leg ik raceauto's vast op de gevoelige plaat. Bovendien ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

Meer berichten van Wilco Verhaegh
nl_NLNederlands