Overslaan naar hoofdinhoud

Leoxz is een fabrikant van sim racing hardware en is inmiddels geen onbekende meer in de branche. Het bedrijf werd opgericht in 2020 door Leo Evans. Leoxz heeft de afgelopen jaren snel aan populariteit gewonnen en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige sim racing hardware die betaalbaar is voor een breed publiek. De producten van Leoxz omvatten voornamelijk stuurwielen, adapters en accessoires. Leoxz biedt een breed scala aan stuurwielen aan, van basismodellen tot high-end modellen met alle functies.

Leoxz heeft onlangs nu zijn nieuwe Leoxz XGT Pro Stuurwiel geïntroduceerd. Het 295 mm diameter Formula/GT-rim is gebouwd rond een CNC gefreesd geanodiseerd aluminium chassis, voorzien van een 4mm 3K carbon fiber voorplaat. In dit artikel nemen we je mee in alles wat jij moet weten over dit nieuwe high-quality stuurwiel!

Leoxz XGT Pro

Het Leoxz XGT Pro stuur heeft een 0.96-inch IPS-scherm en een toerental weergave met 9 RGB-LED’s. Zowel het scherm als de Rev-LED’s kunnen worden geconfigureerd via de bekende SimHub-software. Verder is de XGT Pro uitgerust met 14 verlichte RGB-drukknoppen, 2 multidirectionele joysticks met geïntegreerde encoders, 4 drukknop-encoders en 2 duim-encoders.

Aan de achterkant bevinden zich de twee magnetische non-contact Hall sensor schakelpaddles met verstelbare bijtpuntmodus en asmodus. Twee extra koppelingspaddles zijn optioneel verkrijgbaar. Het stuur kan worden bevestigd aan een snelwissel via 70mm diameter QR-montagegaten. Leoxz levert optioneel een aangedreven QR voor Fanatec, Simagic of Moza Racing wheelbases. De Fanatec-modus is compatibel met een PS4/5 op Fanatec-bases en ondersteunt toegang tot het Fanatec Tuning Menu voor het aanpassen van wheelbase-instellingen.

Het stuur verbindt via een GX12 schroefdraad USB-interface en een USB dubbel gedraaide kabel, of via een optionele Low latency 2.4G *draadloze interface. (*Houd er rekening mee dat je een XGT 2.4G Link apart moet aanschaffen als USB-ontvanger.)

Ontwerp en bouwkwaliteit

De XGT Pro ziet er fantastisch uit met een simpel en strak ontwerp. Wat direct opvalt is dat het ontwerp veel wegheeft van de populaire GSI X-29. De Leoxz XGT PRO spreekt tot de verbeelding met zijn slanke ontwerp en robuuste bouwkwaliteit. Het apparaat is ontworpen om zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel duurzaam te zijn, waardoor het bestand is tegen de dagelijkse slijtage.

leoxz xgt pro

Prijs van de Leoxz XGT Pro

Op het moment van schrijven is het standaard LEOXZ XGT Pro Stuurwiel beschikbaar voor pre-order voor € 399,95 + verzendkosten en lokale belastingen. Voor optionele prijzen inclusief verschillende quick-release eenheden en/of de optionele koppelingspedalen of XGT 2.4G draadloze link, controleer de officiële website. De pre-orders worden na verwachting ergens tussen 31 december 2023 en 2 januari 2024 verzonden.

Leoxz XGT Pro Kenmerken

Hieronder vind je de belangrijkste kenmerken van de nieuwe Leoxz XGT Pro:

 • 295mm polyurethaan grip, geproduceerd door hoogprecisie mallen, heeft een speciale coating op het oppervlak, en de delicate textuur voldoet aan verschillende rijbehoeften.
 • De achterkant en paddles zijn verwerkt met CNC-technologie en gecoat met zwart anodiseren om een optimale uitstraling en duurzaamheid te bereiken.
 • Het voorpaneel en de paddles zijn gemaakt van 4mm 3K carbon fiber met een hoogwaardige getextureerde coating.
 • 9+14+4 RGB LED’s die kunnen worden aangepast via SimHub.
 • 0.96 inch IPS-scherm met een resolutie van 160×80 pixels en een verversingssnelheid van 60fps, en het dashboard kan worden aangepast via SimHub.
 • 14 RGB-knoppen met 500g actuatiedruk, 2 multidirectionele joysticks met geïntegreerde encoders en 4 drukknop-encoders, 2 duimknoppen.
 • Het wordt geleverd met een standaard magnetische schakelpaddle, en extra koppelingspaddles zijn beschikbaar als opties.
 • De koppelingspaddles kunnen worden ingesteld op bijtpuntmodus of asmodus.
 • Alle paddles gebruiken non-contact Hall-sensoren voor langdurige duurzaamheid.
 • 70mm diameter QR-montagegat.
 • Het kan worden verbonden met Leoxz Fanatec QR via de QR-kabelinterface om het koppel van de Fanatec-basis te ontgrendelen.
 • Optionele aangedreven QR voor Fanatec, Simagic en Moza.
 • Fanatec-modus voor compatibiliteit met PS4/5 op Fanatec-bases. Ondersteunt toegang tot het Fanatec Tuning Menu voor het aanpassen van basisinstellingen
 • Low latency 2.4G draadloze functionaliteit (je moet apart een XGT 2.4G Link aanschaffen als USB-ontvanger)
 • Uitgerust met een industriële GX12 schroefdraad USB-interface en een USB dubbel gedraaide kabel met nylon treksterkte, onderworpen aan 100.000 cycli van kabeldraaitests

Compatibele Hardware

De Leoxz XGT Pro is compatibel met de volgende wheelbases:

Wilco Verhaegh

Auteur Wilco Verhaegh

Ruim 18 jaar geleden begon mijn passie voor simracen met Grand Prix 4. Mijn passie voor racen, autosportfotografie en gaming kent geen grenzen. Met Motorsport-Pictures.com leg ik raceauto's vast op de gevoelige plaat. Bovendien ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

Meer berichten van Wilco Verhaegh
nl_NLNederlands