Overslaan naar hoofdinhoud

De geruchten worden steeds hardnekkiger dat PC-hardware fabrikant Corsair het in noodleidende Duitse Fanatec overneemt. Daarmee wordt Corsair in één klap een belangrijke speler in de sim racing niche. Dat Corsair onlangs – uit het niets – een eigen Corsair Sim Racing Cockpit aankondigde komt dan misschien voor velen als een verrassing. Mede doordat Fanatec onlangs ook nog een nieuwe sim racing cockpit aankondigde. Het bedrijf gaat hiermee de concurrentie aan met onder andere Trak Racer, Sim Lab en andere spelers in deze markt en wil duidelijk een stuk van deze taart.

En dat is opzich logisch, nu het bedrijf op het punt staat een van de grootste fabrikanten van sim racing hardware over te nemen. Hoe de nieuwe sim racing rig van Corsair heet is op moment van schrijven nog niet duidelijk, maar in dit artikel vertellen we alles wat jij moet weten over de nieuwe Corsair Sim Rig.

Corsair Sim Racing Cockpit

Zoals gezegd betreedt Corsair voor het eerst de sim racing markt en dat doen ze met de Corsair Sim Racing Cockpit. De nieuwe cockpit zal compatibel zijn met verschillende (onder andere Fanatec) accessoires en wil daarmee een volledig nieuw eco-systeem creëeren.

Volgens de aankondiging van Corsair zal de rig zowel een GT-stijl als een Formule-stijl zitpositie ondersteunen. Wheelbases met een koppel tot 27Nm en een rempedaal set met een remkracht tot 150 kg worden ondersteund. Hierdoor is de nieuwe Corsair Sim Racing Cockpit geschikt voor high-end sim racing apparatuur. De nieuwe cockpit van Corsair is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Geïntegreerde Monitormount

In tegenstelling tot veel andere sim racing cockpits wordt de (nog naamloze) Corsair Sim Racing Cockpit geleverd met een geïntegreerde enkele monitormount die monitors van 27” tot 49” ultrawide monitors kan dragen. De basisconfiguratie beschikt hiervoor over een 100mm VESA-mount. Je kan deze basisconfiguratie upgraden naar een vrijstaande monitor mount die beeldschermen tot 65″ ondersteunt. Daarnaast is er een vrijstaande triple monitor mount gepland welke drie beeldschermen van 27″ tot maar liefst 55″ ondersteunt, waarbijj je tevens een vierde bovenliggende monitor kan bevestigen.

Corsair Sim Racing Cockpit Triple Monitor

Flexibele Configuraties

De Corsair Sim Racing Cockpit wordt aangeboden met verschillende opties om je sim racing opstelling volledig naar eigen wens te perfectioneren. Zo is de basisconfigratie een uitstekend startpunt voor jouw sim racing carriere en reis. Heb je al sim racing hardware van andere fabrikanten? Deze kan je eenvoudig naar wens monteren op deze nieuwe cockpit.

Solide Constructie

De Corsair cockpit is gemaakt van 50 mm dikke stalen buizen. Dit zorgt voor een solide constructie en stabiliteit waar je op kunt vertrouwen. De cockpit is ontworpen voor personen van 1,5m. tot 2,0m en er is weinig gereedschap nodig om de rijpositie naar wens in te stellen.

Optionele Accessoires

Corsair gaat diverse optionele accessoires aanbieden die je op de Corsair cockpit kunt monteren. Denk hierbij aan een stevig blad om je game PC of console te plaatsen, maar ook aan een stevige constructie voor je direct drive wheelbase en voor je versnellingspook. Tot slot geeft Corsair aan dat het ook mogelijk is om een omgekeerd pedaal systeem te monteren voor een echte authentieke race ervaring. Uiteraard kunnen ook Elgato-producten zoals Stream Decks, lampen of camera’s gemonteerd worden.

Prijs Van De Corsair Sim Racing Cockpit en Meer!

Over de prijs van de nieuwe Corsair Sim Racing Cockpit is helaas nog niets bekend. Zodra dit bekend wordt gemaakt door Corsair zullen wij dit artikel updaten met de laatste informatie. Houd SimRacingHub.nl dus goed in de gaten! Want Corsair belooft dat ze de komende maanden nog veel meer laten zien. Dat belooft dus veel goeds. Wat denk jij. Wordt de nieuwe Corsair Cockpit een serieuze concurrent van de gevestigde namen Sim Lab of Trak Racer?

Wilco Verhaegh

Auteur Wilco Verhaegh

Ruim 18 jaar geleden begon mijn passie voor simracen met Grand Prix 4. Mijn passie voor racen, autosportfotografie en gaming kent geen grenzen. Met Motorsport-Pictures.com leg ik raceauto's vast op de gevoelige plaat. Bovendien ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

Meer berichten van Wilco Verhaegh
nl_NLNederlands