Overslaan naar hoofdinhoud

De wereld van sim racen blijft zich snel ontwikkelen en steeds meer fabrikanten treden toe tot deze markt. A ls gepassioneerde sim race liefhebbers zijn we altijd op zoek naar de nieuwste en beste apparatuur om onze virtuele race-ervaring naar een hoger niveau te tillen. Onlangs werden we benaderd door Conspit, een opkomende speler in de markt van sim racing hardware, met hun nieuwste creatie: de Conspit CPP Lite Pedals.

Deze pedalen beloven innovatie en prestaties te combineren om ons de meest realistische rijervaring te bieden. Ik ben dan ook erg trots en vereerd dat Conspit bij mij in de lucht kwam met de vraag of ik de nieuwe Conspit CPP Lite Pedals voor hen wilde testen en reviewen. Nou, natuurlijk wil ik dat! In deze review deel ik – geheel objectief – al mijn ervaringen van de Conspit CPP Lite Pedals en gaan we ontdekken of ze écht aan de hooggespannen verwachtingen kunnen voldoen.

Conspit

Conspit is een relatief nieuwe speler op de sim race-markt en heeft al snel de aandacht getrokken met een reeks intrigerende producten. Het bedrijf werd in 2020 opgericht en heeft zijn wortels in Shanghai, China. Conspit is een professionele fabrikant van simulatieracen en bestaat uit een team van gepassioneerde simrace-liefhebbers met uitgebreide ervaring in daadwerkelijk racen en productontwikkeling. Het is een jong en dynamisch bedrijf dat barst van ambitie en trots is op hun motto: “De Keuze van Professionele Coureurs.”

Ze hebben zich snel ontwikkeld tot een opkomende speler in de wereld van simulatieracen en is met name in China en Azië erg bekend. Conspit heeft als doel consumenten de meest realistische race-ervaring te bieden. De producten van Conspit zijn ontworpen om een realistische en meeslepende race-ervaring te leveren aan enthousiaste gamers en simracefanaten. Met hun nadruk op kwaliteit en innovatie heeft Conspit wereldwijd de aandacht getrokken van raceliefhebbers. In een competitief landschap springen ze eruit met hun opvallende merkidentiteit, gekenmerkt door opvallende paarse kleuren. Met hun opvallende looks claimen ze een duidelijke en prominente positie.

Conspit probeert nu vooral voet aan de grond te krijgen in Europa en andere delen van de wereld. Ze zijn daarom ook op zoek naar distributeurs om hen daarmee te helpen. De producten zijn op dit moment moeilijk verkrijgbaar in Europa. Conspit biedt diverse producten voor simracers waaronder pedalen, stuurwielen, cockpits, halo screen en meer waaronder hun absolute eye-catcher de Formula Cockpit FC-Pro.

conspit formula cockpit fc-pro

Verpakking en Inhoud: Een Adembenemende Ervaring

De verpakking en inhoud van de Conspit CPP Lite Pedals is werkelijk adembenemend. De aandacht voor detail is duidelijk zichtbaar en het is een waar genot voor het oog. Zelden heb ik zo’n indrukwekkende ervaring gehad bij het uitpakken van een (sim race) product. Conspit zet hierbij duidelijk een nieuwe standaard op het gebied van verpakkingsdesign, wat resulteert in een uiterst plezierige ervaring.

Bij simulatieracen draait alles om de beleving. Veel fabrikanten verwaarlozen de verpakking, terwijl deze eerste indruk van essentieel belang is en direct een perceptie creëert. Conspit begrijpt dit en heeft de kunst van het in de watten leggen van hun klanten tot in de perfectie geperfectioneerd. Dit onderstreept hun toewijding aan het leveren van een complete en meeslepende sim race ervaring vanaf het allereerste moment van uitpakken.

In de verpakking vind je:

 • Pedaalset (Gaspedaal, Rempedaal en Koppelingspedaal)
 • Baseplate
 • Sketch Show Board
 • Conspit Stickers
 • Instructie handleiding
 • Stroom- en USB-kabel
 • Montageschroeven en bevestigingsmaterialen (inbussleutels, 6x M8x12mm en 4x M8x16mm)
 • Een garantie- en kwaliteitscontrole kaart

Prijzen en Compatibiliteit van de Conspit CPP Lite Pedalen

De Conspit CPP Lite Pedalen bieden keuzes voor zowel beginnende als ervaren simracers. De pedalen zijn uitsluitend te gebruiken op een PC. Je kunt kiezen tussen een tweedelige pedalenset of een driedelige pedalenset, beschikbaar in een opvallende paarse of stijlvolle zilveren afwerking. De tweedelige set is geprijsd op een retail adviesprijs van € 479 Euro exclusief BTW, terwijl de driedelige set beschikbaar is voor € 569 Euro. Eveneens zonder belasting.

Deze scherpe en concurrerende prijzen maken de CPP Lite Pedals een uitstekende optie voor simracers van verschillende niveaus, of je nu net begint of een ervaren professional bent. Met hun veelzijdigheid en betaalbaarheid zijn deze pedalen een aantrekkelijke keuze voor iedereen die op zoek is naar verbeterde prestaties in simulatieracen.

Conspit CPP Lite Pedals Ontwerp en Materialen

De Conspit CPP Lite Pedalen bieden een indrukwekkende combinatie van materialen en constructie die zorgen voor een hoogwaardige sim racing ervaring. Een opvallend kenmerk is de hoge stijfheid geïntegreerde CNC vaste beugel, die zorgt voor stabiele trillingsfeedback tijdens het racen. Elk onderdeel van de Conspit CPP Lite Pedalen is onderworpen aan strikte ontwerpeisen, simulaties en tests om te voldoen aan de eisen van coureurs die streven naar perfectie en stabiliteit op het (virtuele) circuit.

Duurzaamheid en Stijlvol Ontwerp

Het ontwerp van de pedalen is in het oog springend dankzij het zwarte aluminium met paarse kleuraccenten. De pedal plates zien er speels en dynamisch uit, waardoor deze pedalen met hun afwijkende en ietwat dunne ontwerp met afgevlakte hoeken direct in het oog springen.

De pedalen worden met de grootste zorg gemaakt, waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen. Ze worden vervaardigd uit een speciale T6 aluminiumlegering die een warmtebehandeling heeft ondergaan voor extra stevigheid en precisie. Bovendien wordt het oppervlak van de pedalen op een bijzondere manier behandeld. Eerst worden ze zorgvuldig gezandstraald en vervolgens ondergaan ze een anodisatieproces. Dit resulteert in een prachtige textuur en zorgt ervoor dat de pedalen er niet alleen goed uitzien, maar ook uitzonderlijk duurzaam zijn en veel grip bieden.

Het Gaspedaal met Hall-Sensor

Het gaspedaal in de Conspit CPP Lite Pedalen maakt gebruik van een geavanceerde technologie met een verborgen contactloze Hall-sensor. Deze sensor is een elektronisch apparaat dat de positie van het pedaal detecteert zonder fysiek contact te maken. In het geval van het gaspedaal betekent dit dat er geen wrijving of slijtage optreedt tussen bewegende delen, wat de duurzaamheid van het pedaal verhoogt.

Een van de belangrijkste voordelen van een Hall-sensor is de uiterst nauwkeurige meting van het gaspedaal. Dit resulteert in een verbetering van de gaspedaal nauwkeurigheid met wel 300%. Wat merk je hier zelf van hoor ik je denken. Ten eerste profiteer je van een responsiever gaspedaal dat directer en nauwkeuriger reageert op jouw input. Hierdoor kan je de precisie van het gaspedaal optimaliseren en subtielere aanpassingen maken, wat natuurlijk van cruciaal belang is in de wereld van sim racen. Kort samengevat draagt de verborgen contactloze Hall-sensor van de Conspit CPP Lite Pedals bij aan een meer realistische en nauwkeurige rijervaring, waardoor je jouw virtuele raceauto met de hoogste precisie kunt besturen.

Het Hydraulische Rempedaal

De pedaalset van de Conspit CPP Lite pedals is uitgerust met een geavanceerd hydraulisch remsysteem dat aanzienlijke voordelen biedt ten opzichte van load cell pedalen. In tegenstelling tot load cell pedalen, waarbij weerstand wordt gemeten op basis van de kracht die op het pedaal wordt uitgeoefend, creëert een hydraulische remsysteem weerstand door hydraulische vloeistof te gebruiken. Deze pedalenset was mijn eerste ervaring met een hydraulisch remsysteem en mijn ervaring is verbluffend. Wát een ongekende precisie en controle. Maar daarover later meer!

Nieuw en Innovatief Ontwerp

Het nieuw ontworpen hydraulisch rempedaal van Conspit is een waar staaltje technologische innovatie. Het hydraulische remsysteem van de Conspit CPP pedalen heeft een innovatief en nieuw ontwerp voor de interne oliedoorvoer. Door de geoptimaliseerde zuigerstructuur in combinatie met de hydraulische kamercoating hoef je je geen zorgen te maken over lekkage van hydraulische remvloeistof. Bovendien zorgt het herontwerp van de interne hydraulische kamer voor een verbeterd gevoel van hydraulische demping tijdens het gebruik van het pedaal. Daarnaast minimaliseert het verbeterde compressiemedium de slijtage van het gehele systeem, waardoor duurzaamheid en prestaties gegarandeerd zijn. Het hydraulische rempedaal van Conspit is een uitstekend voorbeeld van geavanceerde techniek in de wereld van simulatieracen.

Realistische Weerstand en Gevoel

Het hydraulische remsysteem in de CPP-pedaalset biedt een realistische weerstand en gevoel, vergelijkbaar met een echt rempedaal in een auto, waardoor je in staat bent om de remkracht zeer nauwkeurig te doseren. Dit is van cruciaal belang voor sim racers waar precisie en realisme de sleutel zijn tot een succesvolle race-ervaring. De immersie en het realisme die dit systeem biedt, maken het een uitstekende keuze voor serieuze simracers, die de exacte controle en realistische feedback van een hydraulisch systeem waarderen en daarmee hun prestaties in competitieve races verbeteren.

Het koppelingspedaal

Het koppelingspedaal van de Conspit CPP Lite Pedalen is, net als de andere pedalen, gemaakt met hoogwaardige materialen en heeft een fraaie afwerking. Met zijn opvallende paarse details en een oogstrelend ontwerp is dit pedaal een echte blikvanger. Wat dit koppelingspedaal extra speciaal maakt, is de manier waarop het reageert. De kracht die je uitoefent en de afstand die je indrukt hebben een speciale relatie, waardoor je een realistisch en prettig gevoel hebt bij het indrukken van het pedaal.

Bovendien heeft het koppelingspedaal – net als het gaspedaal – een geavanceerde Hall-sensor die geen fysiek contact maakt. Dit zorgt voor een nauwkeurigheid van maar liefst 300% bij het gebruik van het pedaal. Hierdoor krijg je een zeer precieze en snelle respons tijdens het racen, wat natuurlijk van onschatbare waarde is. Het koppelingspedaal van de CPP Lite Pedalen verbetert de race-ervaring aanzienlijk en biedt indrukwekkende prestaties.

Pedal Rumble Kit met Multi Dynamic Vibration Feedback

De Conspit CPP Lite Pedalen worden geleverd met het Multi-Dynamische Vibration Feedback systeem (afgekort M-DVF of in de volksmond ook wel sim racing pedal rumbles genoemd), dat ondersteuning biedt voor aangepaste triggers. Met behulp van de bijgeleverde software heb je volledige controle over wanneer en hoe je feedback in de vorm van trillingen wilt ontvangen. Dit geeft je de vrijheid om de feedback aan te passen aan jouw voorkeuren en maakt je simulatieracen nog meeslepender en spannender. Zo kun je bijvoorbeeld het rempedaal laten trillen bij een blokkerend wiel. Deze pedal rumbles voegen een opwindende dimensie toe aan je race-ervaring.

Innovatieve Haptische Feedback

De Conspit CPP Lite Pedalen brengen het indrukwekkende multi-dynamische vibration feedback systeem naar het simracen, een opvallend innovatieve toevoeging die voorheen vooral in de vorm van DIY-oplossingen beschikbaar was. Hiermee stelt Conspit zich duidelijk op tegenover de zeer gerespecteerde en populaire Simagic P1000 Pedals, die bekendstaat om zijn modulaire Haptic Pedals Reactor. Hoewel ik de P1000 nog niet heb kunnen testen, blijft de vraag open of de CPP Lite Pedalen net zo goed, of zelfs beter, zullen presteren. Deze competitie tussen vooraanstaande merken belooft veel en maakt de wereld van simulatieracen nog boeiender. Als je op zoek bent naar pedalen met geïntegreerde en vernieuwende haptische feedback, zijn de CPP Lite en P1000 de pedalen die jouw race-ervaring naar een hoger niveau tillen.

Montage en Aanpasbaarheid

De montage van de Conspit CPP Lite Pedalen is buitengewoon eenvoudig. Elk pedaal wordt bevestigd met behulp van slechts twee schroeven. Deze schroeven kunnen moeiteloos worden geplaatst in de geïntegreerde gaten van de base plate. Er zijn meerdere gaten beschikbaar voor de bevestiging, waardoor je de pedalen naar eigen wens en voorkeur kunt positioneren. Het monteren van de pedalen is een fluitje van een cent.

Elk pedaal is voorzien van twee kabels: één voor de elektronica van de pedaaltrillingen (vibratie) en de andere is bedoeld voor het aansluiten van de pedalen op de geïntegreerde controller die aan de onderkant van de basisplaat is bevestigd. Nadat alle pedalen zijn bevestigd, is het tijd om het geheel op een Sim Lab P1X te monteren. Ook dit proces is bijzonder eenvoudig. De pedaalset wordt met vier schroeven bevestigd, wat zorgt voor een stevige en stabiele installatie. Het gehele montageproces verloopt soepel en zonder gedoe.

Perfecte Aanpasbaarheid Voor Jouw Comfort

De CPP Lite pedalen zijn heel eenvoudig aan te passen aan verschillende soorten auto’s. Je kunt het pinnetje gemakkelijk uit het slot halen en op de plek zetten die het beste past bij het type auto waarmee je racet. Dit zorgt ervoor dat je een comfortabele en efficiënte rijervaring hebt, ongeacht welke type auto je kiest. Deze aanpasbaarheid stelt je in staat om de pedalen af te stemmen op jouw specifieke behoeften en rijstijl. En dit is essentieel voor een optimale sim race ervaring. Je hebt de volgende opties:

 • 800N voor Formule racen
 • 690N voor GT-races
 • 560N voor competitieve raceauto’s
 • 430N voor civiele auto’s.
Conspit CPP Lite Pedals

De Conspit CPP Lite Pedalen zijn speciaal ontworpen met aanpasbaarheid in gedachten. Ze bieden je de mogelijkheid om de pedalen aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Zo kan je gemakkelijk de hoek en hoogte van de pedal plates instellen naar jouw persoonlijke voorkeur. Met slechts twee schroeven kan je de pedalen monteren op maar liefst 4 verschillende hoogten.

Met de paarse knop kun je ieder pedaal eenvoudig instellen, waardoor je de beweging (travel) en aangrijpingspunt van de gas- en koppelingspedalen kunt aanpassen aan je eigen wensen. Ook voor het hydraulische rempedaal kun je de oliedruk gemakkelijk regelen met behulp van de paarse ringschroef. Dit zorgt voor een zeer persoonlijke en comfortabele race-ervaring.

De Conspit Link-software, beschikbaar op de website van Conspit, biedt een scala aan rijke softwarefuncties voor gesimuleerde races. Voordat je begint, is het belangrijk om de juiste drivers en firmware te installeren en de pedalen te kalibreren voor een optimale race-ervaring.

De software is samen met Inspeed Racing ontwikkeld voor tuning en bevat handige functies, zoals de mogelijkheid om de prestaties van het circuit te controleren, een 0-100 acceleratietest uit te voeren en real-time weergave van de gas- en remcurve telemetrie. Ook biedt de Conspit Link software handige widgets, waaronder de reactietijd tijdens de start van de race. Conspit ontwikkelt de software volop en belooft in de toekomst meer handige en nieuwe funtionaliteiten toe te voegen.

Een aankomende functie is de mogelijkheid om aangepaste pedaal mapping-curves in te stellen op basis van verschillende automodellen en persoonlijke voorkeuren. Hoewel de software intuïtief aanvoelt, is het nog in ontwikkeling. Je hebt de keuze tussen de Chinese en Engelse taal. Als je eenmaal vertrouwd bent met de software, kun je er goed mee overweg.

In het tabblad Accessory Settings kun je voor ieder pedaal cq. kanaal verschillende vibratie instellingen kiezen. Zo kun je kiezen uit TC, ABS, CarSlip, TyreLock, ClutchSemiLinkage of geen vibratie.

Gebruikerservaring

Na enkele weken intensief gebruik van de Conspit CPP Lite Pedalen kan ik niet anders dan onder de indruk zijn van deze pedalenset. Ze zijn opvallend stevig en solide, wat een gevoel van vertrouwen biedt tijdens het racen. Het heeft me enige tijd gekost om te wennen aan dit type pedalen, vooral het hydraulische rempedaal. Maar wat een verrassende ervaring! Na een paar ronden krijg je al veel vertrouwen om je rempunt nauwkeurig te beheersen én te verleggen. Het gevoel van de remkracht is ronduit subliem en voelt zeer realistisch en nauwkeurig aan. Conspit heeft hiermee een erg indrukwekkend en vernieuwd hydraulisch rempedaal neergezet.

Ook het punt waarop de koppeling aangrijpt is realistisch en voelt prettig aan. De weerstand is volledig aanpasbaar aan persoonlijke voorkeuren. Zowel bij de koppeling als het gaspedaal vind ik het prettig om de weerstand aan te passen, aangezien ik persoonlijk de voorkeur geef aan iets meer weerstand bij het indrukken of loslaten van het pedaal. Het enige nadeel dat ik heb ondervonden, is dat de springveren in zowel de koppelings- als het gaspedaal er wat goedkoop en dun uitzien en soms een licht krakend en schurend geluid kunnen produceren. Hoewel dit geen probleem is tijdens het dragen van een koptelefoon tijdens het gamen, zou een betere afwerking van de springveren wenselijk zijn zodat de pedalen geruisloos zijn.

De pedalen bieden in ieder geval voldoende aanpassingsmogelijkheden om ze te personaliseren. Zo stel je gemakkelijk de hoogte, de hoek van de pedaal pads en de afstand tussen de pedalen in. Dit is ideaal om aan te passen aan individuele voorkeuren en zorgt voor een uitstekende race-ervaring.

De pedalen zijn echter niet perfect. Een nadeel dat ik persoonlijk heb ervaren, is het slanke ontwerp van de pedalen. Na enkele weken intensief gebruik, kan ik helaas niets anders concluderen dan dat het ontwerp alles behalve comfortabel is. Dit heeft geleid tot pijn en irritatie in mijn voet, vooral bij het gaspedaal. Mijn dikke teen valt precies over de afgevlakte en dunnere rand, waardoor het gaspedaal in mijn voet snijdt. Dit is erg ongemakkelijk en zorgt ervoor dat ik geen lange sessies kan racen. Het lijkt erop dat deze pedalen minder geschikt zijn voor mensen met langere of bredere voeten. Dit probleem deed zich voor met sokken aan, dus ik heb dit niet getest met sim racing schoenen aan. Mijn voorkeur gaat duidelijk uit naar pedalen met een egaler en breder ontwerp en dit zou wat mij absoluut iets zijn waarin Conspit de CPP Lite Pedals in kan optimaliseren óf door optionele bredere pedal pads aan te bieden.

Pros

 • Vernieuwd Hydraulisch Rempedaal
 • Geavanceerde Hall-Sensor pedalen
 • Uitgebreide Aanpasbaarheid
 • Multi-Dynamic Vibration Feedback
 • Scherpe Prijs-Kwaliteit

Cons

 • Ergonomie en Slanke Ontwerp van de Pedalen
 • Beperkte Verkrijgbaarheid

Eindoordeel van de Conspit CPP Lite Pedals

Samenvattend bieden de Conspit CPP Lite Pedalen een ongekend niveau van precisie en realisme, met name dankzij het vernieuwde hydraulische remsysteem en het geavanceerde Hall-sensor gaspedaal. Hun aanpasbaarheid en innovatieve functies, zoals het pedal rumble kit met multi-dynamic vibration feedback, tillen de race-ervaring naar een hoger niveau met nog meer diepgang en beleving. Ondanks enkele tekortkomingen in het ontwerp, bieden deze pedalen veel potentieel voor serieuze simracers die hunkeren naar de perfecte balans tussen prestaties en realisme.

De CPP Lite Pedals vallen in een zeer interessante prijsrange waardoor deze pedalen erg interessant zijn voor zowel de beginnende als meer doorgewinterde sim racers die op zoek zijn naar een realistische pedalenset met hydraulisch remsysteem. Als Conspit erin slaagt om de ergonomie van deze pedalen te verbeteren, zouden ze zonder twijfel een topkeuze zijn in de wereld van simulatie racen. Wij zijn in ieder geval erg onder de indruk van deze nog jonge fabrikant van sim racing hardware en zijn dan ook erg benieuwd wat Conspit in de toekomst nog meer kan bieden. Want één ding is zeker; Conspit geeft met deze nieuwe pedalen absoluut een visitekaartje af en is absoluut een naam om rekening mee te houden!

Ons Oordeel

Conspit CPP Lite Pedals

Top Keuze
Conspit cpp lite pedals

Conspit CPP Lite Pedals

Een Uitstekende Keuze

De Conspit CPP Lite Pedalen zijn een uitstekende keuze voor serieuze simracers. Met hun hoogwaardige constructie, innovatieve hydraulische remsysteem en aanpasbaarheid bieden ze een indrukwekkende race-ervaring. Het hydraulische rempedaal zorgt voor nauwkeurige controle, terwijl het geavanceerde ontwerp van de pedalen een realistische feedback geeft.

Wilco Verhaegh

Al meer dan 15 jaar ben ik een gepassioneerde sim racer. Mijn liefde voor racen, autosport fotografie en gaming zijn grenzeloos. Daarnaast ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

nl_NLNederlands