Overslaan naar hoofdinhoud

De Braziliaanse ontwikkelaar (Reiza Studio’s) van Automobilista 2 heeft in een recente developers update laten weten dat we binnenkort wederom hele gave nieuwe content kunnen verwachten. Met een relatief klein team werken ze erg hard om deze populaire sim continu te verbeteren. Naast maar liefst drie nieuwe auto’s en een nieuw circuit komen ze in de aanstaande update met diverse verfijningen aan de physics en multiplayer mode. In dit artikel nemen we je mee in de laatste ontwikkeling en behandelen we kort welke toevoeging jij binnenkort kan verwachten in Automobilista 2. Let’s go!

Nieuwe auto’s

Het uitgebreide en diverse aanbod auto’s is ongetwijfeld het sterke punt van AMS2. De inhoud van het spel krijgt regelmatig interessante toevoegingen met de cyclus aan updates. Dit zorgt ervoor dat de game continue verbeterd wordt op vlak van onder andere game physics én nieuwe content. Dit maakt Automobilista 2 een fantastische simulator die leuk blijft om te blijven spelen.

Formula Junior

Na de recente toevoeging van de Nürburgring ’71 komt de ontwikkelaar van Automobilista 2 met een vintage auto die zich helemaal thuis voelt op de Südschleife. Namelijk, de Formula Junior. Deze kleine eenzitter uit de jaren ’60 is licht en heeft weinig vermogen, wat zorgt voor nauw en opwindend racen. Het toevoegen van vintage race auto’s en circuits houden de legacy levend. Wat ons betreft is dit dan ook een mooie toevoeging aan de game!

Sigma P1 G5

De nieuwe Sigma P1 G5 gaat de P1-klasse uitbreiden op basis van het Braziliaanse Endurance-kampioenschap. De prototype racer is een evolutie van de oorspronkelijke Sigma P1, die al te vinden is in AMS2. Wat ons betreft een aangename en welkome toevoeging! Wij zijn erg gepassioneerd van endurance racen, dus deze toevoeging is wat ons betreft erg waardevol! Laten we hopen dat er in de toekomst meerdere endurance auto’s worden toegevoegd.

sigma p1 g5 automobilista 2

Formula USA

Om de lijst van nieuwe voertuig releases af te ronden, zal een auto die vorige zomer op de plank werd gezet eindelijk het daglicht zien: de fictieve versie van de immens populaire Dallara IR-18! Een gelicenceerde versie is helaas verhinderd, maar dat mag geen afbreuk doen aan deze nieuwe en fictieve auto. De nieuwe generatie wordt toegevoegd aan de reeds bestaande Formula USA serie in Automobilista 2.

De fictieve Indycar wordt geleverd met aerodynamische configuraties voor zowel weg- en straten circuits als voor ovals en speedways! Wij kunnen niet wachten om dit brute monster los te laten de straten van Long Beach.

automobilista 2

Nieuwe circuits

Tot slot wordt er ook een nieuwe track aan het spel toegevoegd, namelijk het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje. Hoewel sommigen hoopten op een circuit zoals Le Mans, heeft de ontwikkelaar wel gehint op de mogelijke toevoeging van deze legendarische baan als toevoeging aan het spel. Wij kunnen niet wachten!

Automobilista 2 update

Welke toevoeging wil jij?

Wij zijn wederom erg enthousiast van deze laatste en nieuwste update voor Automobilist 2. Het is gaaf om te zien dat deze relatief kleine studio met enorm veel passie en toewijding deze game continu voorziet van nieuwe updates en toevoegingen. Dit maakt dat deze game wat ons betreft absoluut een van de, zo niet beste, sim games is op dit moment.

Het aanbod van goede content is enorm en deze lijst wordt alsmaar groter. Automobilista 2 is en blijft dan ook een serieuze concurrent van iRacing en Assetto Corsa Competizione. Wij kijken dan ook alweer uit naar de volgende update en zijn dan ook erg benieuwd welke nieuwe content er dan aan de game wordt toegevoegd. Hopelijk in ieder geval, zoals de geruchten doen vermoeden, het legendarische circuit van Le Mans. Welke content wil jij graag zien? Laat het ons weten via onze social kanalen!

Wilco Verhaegh

Al meer dan 15 jaar ben ik een gepassioneerde sim racer. Mijn liefde voor racen, autosport fotografie en gaming zijn grenzeloos. Daarnaast ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

nl_NLNederlands