Overslaan naar hoofdinhoud

Net na de recente toevoegingen heeft Automobilista 2 een Le Mans-update uitgebracht. Icoonachtige Endurance-races zijn al aanwezig in Automobilista 2, maar Le Mans overtreft ze waarschijnlijk allemaal. Het legendarische Circuit de La Sarthe staat gepland voor release op 27 december, met een reeks nieuwe LMDh en GT3 auto’s van het jaar 2023. Meer historische en moderne inhoud gerelateerd aan Le Mans zal later volgen, maar de moderne baan en de auto’s zijn bedoeld om 2023 stijlvol af te sluiten. De release staat gepland voor het einde van 2023.

Circuit des 24h Du Mans & Endurance Pack Deel 1 binnenkort beschikbaar!

Met de laatste update van 2023 slaat Automobilista 2 een iets andere richting in om AMS2 net zo aantrekkelijk te maken voor fans van Endurance-racen als het al is voor fans van moderne en historische formule wagens. De eerste stap in deze reis, zoals aangekondigd in de Dev Update van juni eerder dit jaar, is niets minder dan de introductie van de mekka van Endurance-racen in Automobilista 2: Le Mans.

Automobilista 2 December Update

De Legendarische Circuit de La Sarthe

Natuurlijk is het circuit precies wat je van Le Mans zou verwachten. Een 13,629 kilometer lange sprint over openbare wegen en speciaal gebouwde racebaan in zijn huidige vorm, inclusief alle landschappen. Ontwikkelaar Reiza Studios staat bekend om alle details en omgevingen zo goed na te bootsen in hun circuits. Naast het endurance-circuit dat elk jaar de 24 uur van Le Mans host, is ook het minder populaire Bugatti-circuit inbegrepen.

Nieuwe Legendarische Endurance Iconen: Drie Prototypes, Vier GT3’s

Wat zou Le Mans zijn zonder top-tier prototypes om te racen op La Sarthe? Reiza heeft hierover nagedacht en brengt in deze release maar liefst drie Hypercars naar de sim. Tot nu toe waren de BMW M Hybrid V8, Cadillac V-Series.R, en Porsche 963 alleen beschikbaar in iRacing als officieel gelicentieerde content. Dit zal veranderen met de release van de Endurance Pack Pt. 1. Samen met Le Mans wordt ook Endurance Pack Deel 1 uitgebracht met vier nieuwe GT3 Gen2-auto’s samen met drie LMDh Hypercars. Twee van de nieuwe GT3 Gen2-auto’s zijn, zoals hun naam al doet vermoeden, evoluties van de bestaande Gen1-modellen. Dit zijn de Mercedes AMG EVO en de McLaren 720S EVO. Daarnaast komen de BMW M4 GT3 en de Porsche 992 GT3-R.

Automobilista 2 bevat al veel endurance race iconen, maar Le Mans is waarschijnlijk het meest prestigieuze. Het legendarische Circuit de La Sarthe wordt verwacht op 27 december, samen met een reeks LMDh en GT3 auto’s van de specificaties van 2023. Meer historische en moderne Le Mans gerelateerde content zal later volgen.

Endurance Pack Deel 1 DLC bestaat naast het legendarische circuit alle vier GT3 Gen2-auto’s en de drie LMDh-modellen en wordt naar verwachting verkocht voor US$ 9,99 / € 8,99. Daarnaast komt ook de kortere Bugatti-layout naar Automobilista 2.

Overige Updates

Naast de komst van nieuwe auto’s brengt Automobilista 2 ook de nodige verbeteringen mee. We behandelen ze nu kort.

Shader Update Voor Betere Belichting

Met de nieuwe content komen ook nieuwe functies. Een daarvan is meteen duidelijk zodra je de nieuwe auto’s tegen de AI rijdt: ze knipperen nu met hun koplampen. De nieuwe reeks shader-updates die komen met V1.5.5 brengen enkele mooie visuele verbeteringen met zich mee zonder significante prestatiekosten. Zo hebben vonken verdere aanpassingen gekregen aan hun visuals en dynamiek en zien er nu veel nauwkeuriger uit.

Daarnaast lichten de nummers op de deuren van de nieuwe auto’s op als hun lichten zijn ingeschakeld. Dit is het resultaat van shader-aanpassingen, die ook de schittering van in-car displays verminderen. Daarnaast komen met de nieuwe V1.5.5 versie ook verbeteringen in de vonken, deze hebben verdere aanpassingen gekregen aan hun visuals en dynamiek en zien er nu veel nauwkeuriger en realistischer uit.

Een andere interessante nieuwe toevoeging is de implementatie van werkende LED-vlaggenpanelen op circuits van een hoger niveau, die deze ook in het echte leven bevatten. In eerste instantie zullen alleen de groene en volledige baan-gele vlaggen worden geactiveerd op het paneel, maar dit zal in toekomstige updates uitbreiden om ook lokale blauwe en gele vlaggen te tonen. Dit vind ikzelf een super gave toevoeging aan de game.

Ook komen er optimalisatie in hoe regen in wisselwerking staat met de auto’s en in het bijzonder de manier waarop regendruppels de auto’s raken, stromen en van de voorruit worden gewist.

Automobilista 2 Le Mans: AI-bestuurderwissels & Betere Nachtperformantie

Verder zijn de eerste verbeteringen voor uithoudingsracecapaciteiten onderdeel van v1.5.5. Terwijl multiplayer-bestuurderwissels nog even moeten wachten, is het nu mogelijk om de auto over te dragen aan AI-bestuurders, die meer aandacht hebben gekregen om op een realistischere manier te gedragen.

Spannende Plannen Voor 2024

Reize Studio werkt enorm had om Automobilista 2 steeds beter en uitgebreider te maken. Slechts een maand na de release van v1.5.4 is Reiza nog niet klaar. Ze laten zij weten dat historische versies van Le Mans plus bijpassende historische race auto’s in de maak zijn, evenals meer moderne race auto’s. Zo bereiden ze niet alleen bestaande race klasse uit, maar voegen ze de komende maanden ook veel nieuwe race wagens toe. En daarmee beloofd 2024 een veelbelovend jaar voor Automobilista 2 te worden. Deze, in mijn mening, enorm ondergewaarde sim is absoluut een van de beste sim games die er zijn en ook in 2024 beloofd dat dus veel spannends

Wilco Verhaegh

Ruim 18 jaar geleden begon mijn passie voor simracen met Grand Prix 4. Mijn passie voor racen, autosportfotografie en gaming kent geen grenzen. Met Motorsport-Pictures.com leg ik raceauto's vast op de gevoelige plaat. Bovendien ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

nl_NLNederlands

Ontdek meer van SimRacingHub.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen