Overslaan naar hoofdinhoud

ASUS Bezel Free Kit

Wil je de beste, meest meeslepende én intense game-ervaring? Dan zijn triple monitors een absolute must-have. Het grote nadeel van een triple monitor setup zijn die vervelende zwarte randen. Met de ASUS Bezel Free kit zijn deze zware randen eindelijk verleden tijd! Wat dit product is en waarom dit een absolute must-have is voor jouw sim rig leg ik in dit artikel uit. Let’s go!

Wat is de ASUS Bezel Free-kit?

De Bezel Free Kit is een unieke oplossing voor het probleem van zichtbare schermranden tijdens het gamen. Deze technologie zorgt ervoor dat beeldschermen vrij zijn van zware randen. Deze schermranden, of bezels, zitten nu eenmaal altijd in je gezichtsveld en dat is erg vervelend.

De ASUS Bezel-Free kit is dé oplossing om de zwarte randen tussen drie pc-beeldschermen te laten ‘verdwijnen’. Natuurlijk kun je de randen niet echt laten verdwijnen, maar ASUS heeft een technologie ontwikkeld waarmee een dusdanige optische illusie wordt gecreëerd waardoor jij de randen niet meer ziet. Dit zorgt ervoor dat je een veel meeslependere en intensere game-ervaring beleeft, omdat je alle actie op het scherm goed kunt volgen en je je midden in de actie waant. Dit maakt gamen – en sim racen in het bijzonder – écht een unieke game ervaring.

ASUS Bezel Free triple monitor kit

De ASUS Bezel Free kit is een universeel ontwerp, waardoor deze compatibel is met alle platte monitoren onder de 27 inch. En dit is dan ook direct het grote nadeel van dit product. Beeldschermen van 27 inch zijn namelijk wel héél erg klein. Zelf heb ik een curved triple monitor setup. Dit biedt een prachtige en meeslepende game-ervaring. Gelukkig zijn er diverse mods te vinden op het internet om de ASUS bezel free kit ook compatibel te maken met 32 inch beeldschermen! Liever een kant-en-klare oplossing? Check dat eens de producten van Sim Sport Gadget.

Kenmerken

De ROG Bezel Free Kit ABF01, zoals deze officieel heet, bestaat uit twee lenzen die je over de schermranden van je monitor plaatst. Het product is gemaakt van PET, een soort duurzame thermoplast. Het grote voordeel van dit materiaal, ten opzichte van bijvoorbeeld glas, is dat het 90% van het licht doorlaat. Het beeld onder de lenzen is hierdoor iets zwakker dan de rest van het scherm. Dit is echter veel minder storend dan de zwarte schermranden 😉

ASUS Bezel Free Kit Review

Installatie

Het installeren van de bezel free kit is kinderlijk eenvoudig en kost je slechts enkele minuten. De ROG Bezel Free Kit ABF01 bestaat uit twee lenzen die je over de bezels van je monitor plaatst. Je klikt deze lenzen in de bijgeleverde klemmen. Twee voor links en twee voor rechts, dit kan niet missen.

Het is belangrijk om eerst jouw beeldschermen in de juiste (hoek) positie te plaatsen. De ASUS Bezel Free Kit is ontworpen om te werken in een hoek van 120° of 130°. Deze hoek zorgt voor de beste balans tussen comfort en beleving. In de doos zit een handige papieren hoekmeter die je kunt gebruiken om je beeldschermen op de juiste manier te positioneren. Mocht je twijfelen, check dan onderstaande installatie video!

Conclusie

Ik moet bekennen dat toen ik van een single naar een triple monitor setup overstapte ik nog niet helemaal overtuigd was van dit product. Dit kwam onder andere door de prijs, die ik persoonlijk aan de hoge kant vind. En die kleine zwarte randen waren toch niet zo erg? Nee, dat klopt. Zo praatte ik het voor mezelf goed waarom ik dacht dit product niet nodig te hebben. Tóch ben ik overstag gegaan en ik heb hier geen minuut spijt van gehad!

Het vraagt wat doe-het-zelf-werk om de kit compatibel te maken met mijn 32 inch schermen, maar dit was het absoluut waard. Het is een eenvoudig en gemakkelijk te installeren product dat écht meerwaarde biedt en je game-ervaring in een sim rig zoveel beter maakt!

Wilco Verhaegh

Auteur Wilco Verhaegh

Ruim 18 jaar geleden begon mijn passie voor simracen met Grand Prix 4. Mijn passie voor racen, autosportfotografie en gaming kent geen grenzen. Met Motorsport-Pictures.com leg ik raceauto's vast op de gevoelige plaat. Bovendien ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

Meer berichten van Wilco Verhaegh
nl_NLNederlands