Overslaan naar hoofdinhoud

Fanatec CSL Elite V2 Pedals

De lijst met Fanatec stuurwielen, wheelbases en pedalenset groeit de laatste tijd in een rap tempo. Een upgrade van een van de meest populaire pedalensets kon dan ook niet uitblijven. In dit artikel lees je alles over de nieuwe Fanatec CSL Elite Pedals V2.

De Fanatec CSL Elite V2 pedals zijn een nieuwe toevoeging aan het immens uitgebreide assortiment van Fanatec. De nieuwe upgrade vervangt de inmiddels bijna zes jaar oude bestaande set.

Fanatec CSL Elite V2 Pedals: Beter dan ooit!

De populaire pedaalset van Fanatec keert terug met een gereviseerde load cell-rem, hall sensoren op het gaspedaal en koppeling en veel verfijningen in het ontwerp. Het ontwerp van de op druk (loadcell) gebaseerde remsysteem is volledig vernieuwd en heeft, net als de vorige set, een kracht van maar liefst 90 kg.

CSL Elite V2: drie pedalen in één bundel

Een van de dingen die meteen opvalt is dat de nieuwe V2 bestaat uit één bundel met drie pedalen. Bij de vorige versie van de CSL Elite ontving je standaard uit de doos twee pedalen. Deze kon je upgraden met een extra loadcell-kit voor een optionele extra pedaal. De Fanatec CSL Elite V2 komt standaard al met drie pedalen, en dat is wat ons betreft een zeer aangename upgrade!

Elektronisch verstelbaar en leverbaar met extra elastomeren

De benodigde hoeveelheid remkracht kan eenvoudig worden aangepast via het Fanatec Tuning Menu. Handmatige kalibratie is uiteraard ook mogelijk. In de set worden drie elastomeren van 65, 75 en 85 meegeleverd waarmee je de hardheid van het remmen kunt aanpassen. Tot slot wordt er ook een tweede stevigere metalen veer meegeleverd mocht je meer kracht en stijfheid wensen tijdens het remmen.

Magnetische sensoren en volledig metalen ontwerp

Zowel de gas- als rempedalen maken gebruik van precisie Hall-sensoren. Deze technologie zorgt ervoor dat de assen van de pedalen magnetisch worden gemeten. Doordat dit systeem contactloos is betekent dit dat er geen slijtage is aan de sensoren en zorgt dit voor een meer duurzame en consistente prestatie.

De pedaalarmen, voetplaten en heelsteun zijn gemaakt van gegoten en machinaal bewerkt aluminium die zijn afgewerkt met een duurzame poedercoat. Extra versteviging aan de achterkant van de Fanatec CSL Elite helpt bij de stijfheid en stabiliteit onder zware belasting.

Fanatec CSL Elite V2 prijs en compatibiliteit

De Fanatec CSL Elite V2 pedalen kosten € 299,95 en zijn direct leverbaar! Dit is een zeer nette en concurrerende prijs waar je veel waarde en kwaliteit voor terug krijgt. De nieuwe pedaalset is compatibel met PC, Playstation en Xbox. Je kan deze aansluiten op alle Fanatec wheelbases die compitabel zijn, maar je kan deze nieuwe pedaalset ook gebruiken als een zelfstandig invoerapparaat via USB. Speel je op een console dan moet je deze aansluiten op een Fanatec wielbasis (mits deze compatibel is met je Playstation of Xbox).

Overtuigd? Bestel dan direct de nieuwe pedalen!

We kunnen en mogen concluderen dat de nieuwe V2 pedalen een fantastische upgrade is van je bestaande CSL Elite V1. Heb je nog geen (Fanatec) pedalen en ben je op zoek naar een nieuwe pedalenset voor een aantrekkelijke prijs? Dan is de CSL Elite V2 pedalenset wat ons betreft een absolute must-have in het midden prijssegment.

Ben je op zoek naar een (goedkopere) pedalenset? Check dan ook eens de revolutionaire Fanatec CSL pedalen. Je kan de nieuwe Fanatec CSL Elite V2 gemakkelijk en snel online bestellen bij Fanatec. Deze zijn direct leverbaar en klaar om te verzenden!

Zin om verder te lezen?

Lees dan ook eens onderstaande artikelen:

Wilco Verhaegh

Al meer dan 15 jaar ben ik een gepassioneerde sim racer. Mijn liefde voor racen, autosport fotografie en gaming zijn grenzeloos. Daarnaast ben ik trots op mijn boek 'Mastering The Art Of Sim Racing', waarin ik mijn kennis en inzichten deel met aspirant-simracers wereldwijd!

nl_NLNederlands